Witam...
Potrzebuje formę świadectwa zdrowia polsko - angielsko - niemiecką...
Aktualny telefon na biurko oraz e-mail do pana Mtthiasa ze Stralsundu (WSA)...
Może ktoś ma niech wyśle na adres e-mail mirek_galicja@wp.pl
Z góry dziękuje...
Mirek...
Witam.
Dziękuję za podpowiedź.
Znalazłem wykaz lekarzy na ELWIS.
Może się Kolegom przyda. https://elwis.de/Schifffahrtsrecht/Pa...index.html
NA dole strony są dwa załaczniki z wykazem lekarzy uznawanych przez WSV.
Pozdrawiam.
Witam.
Ma ktoś z Kolegów namiary na niemieckiego lekarza,który wystawia świadectwa zdrowia do niemieckiej ksziążki pracy ?
Rejon : Goerlitz,Bautzen lub Drezno.
Jaki jest na dziś koszt takiego badania ?
Temat dość pilny.
Za wszelkie info dziękuję z góry.
Pozdrawiam
Cześć Andrzej,
dzięki za odpowiedź, niestety Braunschweig mi nie odpowiada, ostatnio byłem tam w 2007 roku BM-ką ;-).
Wybrałem Duisburg bo najczęściej tam bywam, natomiast do Frankfurtu mam najbliżej. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ??
Witaj Tadeusz, podaje Ci adresy w Braunschweigu. Zawsze to blizej niz Duisburg.
Elisabeth Basista Neustadtring 38 38114 Braunschweig tel. 0049531577614
Ewa Marczok Hagenmarkt 19 38100 Braunschweig tel. 0049531126769
Może ktoś polecić polskojęzycznego lekarza w Niemczech. Najlepiej w Duisburgu lub we Frankfurcie nad Odrą.
Chodzi mi o internistę czyli tzw. lekarza domowego.
@rafal bed. Nikt nie będzie poważnie traktowal Twoich pytań, gdyż odpowiedzi na nie zawiera 1 i 2 post @pingwina. Skup się , przeczytaj je z uwagą, a nie będziesz już musiał pytać. Pozdrawiam.
witam koledzy, czy powyżej jest "instrukcja" jak postępować jeśli chce sie podjechać do drezna po wpis na Ren?? ponieważ jakoś niebawem chce się wybrać w taką podróż i potrzebowałbym jakiś informacji co i jak.
pozdrawiam
w związku z zapytaniami kolegów jeszcze raz krok po kroku : 1. Zadzwonić do kliniki i umówić termin. 2. Pobrać druczek z WSA /najlepiej 2 druczki lub skserować bo urzędnik zatrzymuje oryginał/. 3. Z druczkami do kliniki i z powrotem z badaniami do WSA. Nie ma sensu jechać w ciemno bo pojedziecie dwa razy.
Bertolt-Brecht-Allee 24 tel. +49 351 21303550 Drezno. Wszelkie formalności i badania w godzinę. Zabralem ze sobą aktualne polskie świadectwo zdrowia w trzech jezykach /druk do pobrania na stronie UZS Kedzierzyn/ ,polską ks pracy z wpisem badań oraz druczek z WSA Drezno / www.wsa-dresden.w... Sprawdzają wzrok , słuch , cisnienie i tętno ,pobierają mocz, ogólne macanie czy wszystko na miejscu, każą stanąć przez minutę z zamkniętymi oczami i rękami do przodu, kserują polskie świadectwo,wypełnia się ankietę o przebytych chorobach i gotowe. 1 -wzrok - kto nosi okulary lepiej przed badaniami wymienić szkła. Ostrość widzenia musi być na 100% w okularach czy bez. Sprawdzają też daltonizm, widzenie kątowe i tzw bliżej-dalej. 2- słuch- w kabinie ze słuchawkami na uszach i z przyciskiem jak się coś usłyszy. Uwaga- klikać od razu po usłyszeniu,nie czekać aż sygnał się wzmocni. Sygnał to takie piii najpierw na niskich tonach a póżniej na coraz wyższych. Najpierw cichutko a póżniej coraz głośniej. Dlatego klikać błyskawicznie po usłyszeniu. Babki przesympatyczne, same zadzwoniły do WSA że mam termin badań na dany dzień i wyrobilem książkę poza godzinami urzędowania. Do wyrobienia książki potrzebne jest 10 euro, 1 zdjęcie, polski patent i polska książeczka bez tłumaczeń- wyrabiają od ręki w pół godziny. Polecam i pozrdawiam Irek.
dziękuje kolego i pozdrawiam więc jadę na poczatku lutego. może jest ktoś chętny aby jechać ja wyjeżdżam ze szczecina jak cos to meil damian.antczak@wp.pl
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies