O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Kwalifikacje

Ostatnia aktualizacja 17 lat temu
D
darko198921Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Witam, trapi mnie jedna sprawa dotyczaca mojej bylej szkoly, mianowicie TZS w Nakle nad Notecia. Jakim cudem osoby nie majace wyplywanych godzin ( nieliczne osoby majace miesiac za soba - ale to i tak za malo ) dostaly stopien MARYNARZA, dlaczego??
O ile mi wiadomo, na MARYNARZA trzeba miec wyplywane 3 miesiace czyli 15 dni w miesiacu.
Ten stopien dostalo kilku uczniow dlaczego?? Bo skonczyli 18 lat,
Jak to mozliwie.!!!!

Pozdraiwma serdecznie
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Są dwie możliwości:
1.znajomości w UŻ
2.sfałszowanie ( dopisanie rejsów bez wypływania ) książeczki służby pokładowej.

A'propos jednego miesiąca praktyki....Praktycznie rzecz biorąc to Wasza Szkoła jest nie potrzebna.Z miesiącem praktyki to nie można być nawet pomocą kuchenną na statku.
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 17 lat temu
Dlaczego od razu podejrzewać najgorsze ??
Jest jeszcze trzecia możliwość, mieli wypływane te 3 miesiące a Ty Darko o tym nic nie wiesz. Mogli pływać w czasie wakacji z ojcem jak to np. robi mój syn (ma w tej chwili 14 lat), mogli pływać z kimś z rodziny czy znajomych. 3 miesiące to naprawdę niewiele czasu.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Teos!!!!
14 lat to wiesz...Holendrzy zapisują w załodze nowonarodzone dziecko płci obojętnej,psa i jadą w B-fahrcie.
Tylko do czasu jak przyjedzie WSP.Pisał o tym Ś.P. Johny, który skończyłby dzisiaj 55 lat.
Edytowany przez x5 dnia 19.11.2009, 17 lat temu
D
Dodano 17 lat temu
Panie Tadeuszu, musze z przykroscia Pana poinformowac ze nie mieli.
I dodam jeszcze ze NIE bylo jeszcze wtedy mowy o ksiazeczce zeglarskiej. Wiec mysle ze Pana spostrzezenie jest nie trafne.

Panie Jozefie nie wydaje mi sie ze az tyle osob mialo takie znajomosci, na dodatek dodam ze to wszystko odbylo sie na uroczystosci otwarcia sezonu zeglarskiego. Wiadomo jak to bylo, znane osobostosci z naszego wojewodztwa.
I o ile sie nie myle bylo kilka osob z Zeglugi Bydgoskiej ( oczywiscie znane i wazne osoby)

Ogolnie szkola w Nakle zamiast ulatwiac sprawia robi same problemy. Duzo mozna tego wymieniac, nie raz mialem problemy z zalatwieniem spraw dotyczacych mojego fachu. Nie chce juz oczerniac ale taka prawda i nie jedna osoba przyzna mi racje.

Pozdrawiam serdecznie. Darek
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Kolego @Darko,proponuje zapytac te osoby,to pewnie Twoi dobrzy znajomi,wiec moze pomoga Ci rozwiac Twoje watpliwosci.Musze tez przyznac, ze nie rozumiem co ma wspolnego szkola z wpisami w ksiazeczce zeglarskiej.
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 17 lat temu
Skipper:
Napisałem o Wojtku ponieważ od 3 lat co roku przyjeżdża do mnie na wakacje i mimo że obecnie planuje zostać lotnikiem to myślę że w wieku w jakim młodzież kończy obecnie TŻŚ w Nakle będzie miał więcej praktyki niż większość z nich. Poza tym Schifferdienstbuch można niestety załatwić po ukończeniu 16 roku życia.
zegluga.szympanstudio.pl/albums/userpics/normal_Lipiec2007_402.jpg

Marand:
Popieram w 100% to co napisałeś

Poza tym pozdrawiam wszystkich z Loreley.
Edytowany przez Teos dnia 19.11.2009, 17 lat temu
D
Dodano 17 lat temu
Marand jednak musze Ciebie zmartwic, pytalem sie i to nie jednej osoby, nikt nie mial wyplywanych tylu godzin. Jedynie miesieczna praktyka szkolna, lecz nie bylo zadnego wpisu w ksiazece zeglarskiej.

Hmm o ile sie nie myle i dobrze pamietam nie wspominalem nic na temat pomocy szkoly w wpisach w ksiazece zeglarskiej.

Bardziej chodzi mi o to ze nie dowiesz sie nic konkretnego na dany temat. Pytajac jedej osoby zostajesz wyslany do drugiej, i tak w kolko. Jezeli sam na wlasna reke nic nie zrobisz to nici z tego.

Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.