O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Praca w Żegludze Śródlądowej

Ostatnia aktualizacja 18 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 19 lat temu
Witam, jestem Starszym Marynarzem. Pracuję na morzu. Chciałbym pracować w Żegludze Śródlądowej. Co powinienem zrobić aby otrzymać dokumenty potrzebne do pracy. Do którego Urzędu Żeglugi Śródlądowej powinienem się zwrócić? (mieszkam w wojwództwie kujawsko-pomorskim). Dziękuję.
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 18 lat temu
Witaj na pokładzie, nie jestem pewien bo nie znam dokładnie zasięgów działania UŻŚ ani Twojego adresu ale podejrzewam że powinieneś się przespacerować lub zadzwonić do UŻŚ w Szczecinie, tam Ci powiedzą gdzie się masz udać.
Tu masz namiary:
http://www.uzs.gov.pl/bip/index.php?l...=0&fidx=15
Powodzenia!
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 18 lat temu
Dla Kujawsko-Pomorskiego właściwszym będzie UŻŚ Bydgoszcz.
http://www.bydg.u...
Tam uzyskasz szczegółowe informacje odnośnie kwalifikacji i dokumentów.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
Tak też myślałem, że będzie to Bydgoszcz.Wink Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.:p
E
edytapPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
W Bydgoszczy robią tylko same problemy..sama sie o tym przekonałam...najlepiej szczecin i Wrocław tam wszystko bez problemów idzie
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
O,koleżanka rozmawiała z panem P.(UŻś Bydgoszcz)?B)
E
edytapPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
W tym urzędzie robią wszystkim pod górkę a na pewno nam zaczynającym prace w tym zawodzie..nawet zrobienie wpisu do książeczki to wielki problem dla nich
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Oj,pani Edyto,zaręczam że nie tylko początkującym....Faktycznie lepiej załatwiać sprawy w UŻŚ Szczecin.:)
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
Witam nie wazne jaki urząd i gdzie, jezeli rozmawiamy na temat i konkretnie to wszystko idzie pozytywnie rozwiązac:)Znam to z własnego doświadczunia z obydwu Użś.p[ozdrawiam
K
K DomagalaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Ja jedynie mogę publicznie wyrazić pochwałe dla UŻŚ w Krakowie,gdzie w ubiegłym roku dwa razy zalatwiałem sprawę od ręki/mimo,że tak sie złożyło, ze nasz kol.Marian K.był w tym czasie na urlopie/ a więc bez znajomości a grzecznie , kulturalnie i bez zwłoki. Nie mam uwag co do tego Użędu.
Takie samo zdanie mam na temat UŻŚ w Warszawie.
Krzysztof Domagała
jacek bozymjacek bozymPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
Edytko,moze sytuacja sie zmieni na lepsze.Oby.Na wczorajszej Naradzie Przednawigacyjnej zostaly poruszone problemy dotyczace kwalifikacji i ich zdobywaniu...PZAS przedstawil problemy dotyczace kontaktow z UZS.Obecni byli dyrektorzy wszystkich UZS.Napewno cos tam dotarlo.Natomiast jesli chodzi o wroclawski UZS,to dziala znakomicie i naprawde otwarty jest na petenta.Napewno .zasluga p.o.dr Jana Pysia jak i mlodej,znajacej problematyke naszego zawodu ,kadry.Pozdrawiam.
S
skinekplPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 18 lat temu
To prawda, UZŚ we Wrocławia to wzór do naśladowania dla innych instytucji tego typu. Po za załatwieniem zwykłych formalności takich jak wpis w książkę podbicie świadectwa zdrowia itd., osoby tam pracujące udzielają wskazówek są chętne w pomocy, wyjaśnią wszelkie niejasności, podchodzą do petenta w miły i przyjazny sposób czego nie mogę powiedzieć o UZŚ pod który podlegam. Na szczęście jest jak jest i mogę załatwić większość formalności we Wrocławiu, chodź mam tam daleko, jadę tam zawsze z myślą że załatwię wszystko i nie wrócę z kwitkiem jak to się już zdarzało po wizycie w Bydgoszczy. Pozdrawiam kolegów Łodziarzy !! Bartek
Absolwent TŻ w Nakle nad Notecią
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
Byłem w UŻŚ Szczecin zapytać sie co i jak i niestety odesłano mnie do Bydgoszczy,bo jak mieszkam w woj. Kujawsko-Pomorskim, to muszę to załatwic w Bydgoszczy. Mam nadzieję, że będę mieć milsze wspomnienia z Bydgoszczy niż część forumowiczów. Przesyłam pozdrowienia ze Szczecina!:)
M
MaschinistNowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
Optymista jestes Kopek, ja mialem podobna sprawe przepisania papieru z morskiego na sródladowy. " ..do piekiel wstapil, po drodze mu bylo..." :(
Ze Szczecina mnie wygonili, bo rejonizacja a pózniej w Bydgoszczy pozalowalem ze jestem z Wlkp.
A co sie napatrzylem i nasluchalem, mysle ze koledzy tez to stamtad znaja ;) Urzad Zeglugi w Bydgoszczy czesto przypomina jeszcze relikt minionej epoki i musisz sie naprawde uzbroic w cierpliwosc i czas:o
Zycze szczescia i szybkiego zalatwienia pozornie latwej sprawy, ahoj
M
michalNowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
chciałbym się dowiedzieć czy po ukonczeniu technikum żeglugi śródlądowej w zawodzie marynarz gwarantują prace??
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 18 lat temu
witam ponownie, byłem optymistą i nadal będę bo byłem w Bydgoszczy i załatwiłem papiery w 1 godzinę (złożyłem wniosek i otrzymałem książeczkę i dyplom). Bydgoszcz nie taka zła :) Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.