Witam, jestem Starszym Marynarzem. Pracuję na morzu. Chciałbym pracować w Żegludze Śródlądowej. Co powinienem zrobić aby otrzymać dokumenty potrzebne do pracy. Do którego Urzędu Żeglugi Śródlądowej powinienem się zwrócić? (mieszkam w wojwództwie kujawsko-pomorskim). Dziękuję.
Witaj na pokładzie, nie jestem pewien bo nie znam dokładnie zasięgów działania UŻŚ ani Twojego adresu ale podejrzewam że powinieneś się przespacerować lub zadzwonić do UŻŚ w Szczecinie, tam Ci powiedzą gdzie się masz udać.
Tu masz namiary: http://www.uzs.gov.pl/bip/index.php?l...=0&fidx=15
Powodzenia!
Dla Kujawsko-Pomorskiego właściwszym będzie UŻŚ Bydgoszcz. http://www.bydg.u...
Tam uzyskasz szczegółowe informacje odnośnie kwalifikacji i dokumentów.
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
W tym urzędzie robią wszystkim pod górkę a na pewno nam zaczynającym prace w tym zawodzie..nawet zrobienie wpisu do książeczki to wielki problem dla nich
Witam nie wazne jaki urząd i gdzie, jezeli rozmawiamy na temat i konkretnie to wszystko idzie pozytywnie rozwiązac:)Znam to z własnego doświadczunia z obydwu Użś.p[ozdrawiam
Ja jedynie mogę publicznie wyrazić pochwałe dla UŻŚ w Krakowie,gdzie w ubiegłym roku dwa razy zalatwiałem sprawę od ręki/mimo,że tak sie złożyło, ze nasz kol.Marian K.był w tym czasie na urlopie/ a więc bez znajomości a grzecznie , kulturalnie i bez zwłoki. Nie mam uwag co do tego Użędu.
Takie samo zdanie mam na temat UŻŚ w Warszawie.
Edytko,moze sytuacja sie zmieni na lepsze.Oby.Na wczorajszej Naradzie Przednawigacyjnej zostaly poruszone problemy dotyczace kwalifikacji i ich zdobywaniu...PZAS przedstawil problemy dotyczace kontaktow z UZS.Obecni byli dyrektorzy wszystkich UZS.Napewno cos tam dotarlo.Natomiast jesli chodzi o wroclawski UZS,to dziala znakomicie i naprawde otwarty jest na petenta.Napewno .zasluga p.o.dr Jana Pysia jak i mlodej,znajacej problematyke naszego zawodu ,kadry.Pozdrawiam.
To prawda, UZŚ we Wrocławia to wzór do naśladowania dla innych instytucji tego typu. Po za załatwieniem zwykłych formalności takich jak wpis w książkę podbicie świadectwa zdrowia itd., osoby tam pracujące udzielają wskazówek są chętne w pomocy, wyjaśnią wszelkie niejasności, podchodzą do petenta w miły i przyjazny sposób czego nie mogę powiedzieć o UZŚ pod który podlegam. Na szczęście jest jak jest i mogę załatwić większość formalności we Wrocławiu, chodź mam tam daleko, jadę tam zawsze z myślą że załatwię wszystko i nie wrócę z kwitkiem jak to się już zdarzało po wizycie w Bydgoszczy. Pozdrawiam kolegów Łodziarzy !! Bartek
Byłem w UŻŚ Szczecin zapytać sie co i jak i niestety odesłano mnie do Bydgoszczy,bo jak mieszkam w woj. Kujawsko-Pomorskim, to muszę to załatwic w Bydgoszczy. Mam nadzieję, że będę mieć milsze wspomnienia z Bydgoszczy niż część forumowiczów. Przesyłam pozdrowienia ze Szczecina!:)
Optymista jestes Kopek, ja mialem podobna sprawe przepisania papieru z morskiego na sródladowy. " ..do piekiel wstapil, po drodze mu bylo..." :(
Ze Szczecina mnie wygonili, bo rejonizacja a pózniej w Bydgoszczy pozalowalem ze jestem z Wlkp.
A co sie napatrzylem i nasluchalem, mysle ze koledzy tez to stamtad znaja ;) Urzad Zeglugi w Bydgoszczy czesto przypomina jeszcze relikt minionej epoki i musisz sie naprawde uzbroic w cierpliwosc i czas:o
Zycze szczescia i szybkiego zalatwienia pozornie latwej sprawy, ahoj
witam ponownie, byłem optymistą i nadal będę bo byłem w Bydgoszczy i załatwiłem papiery w 1 godzinę (złożyłem wniosek i otrzymałem książeczkę i dyplom). Bydgoszcz nie taka zła :) Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies