Kolego, rodzinne wypłaca Państwo, a nie firma i należy w tym celu złożyć odpowiednie wnioski, wyślij coś więcej na priva to postaram się pomóc, bo nie wiem czy składałeś wnioski i Ci odmówiono, czy czekałeś aż pieniądze same przyjdą
Witam! pracowalem via Luxemborg 1 rok. zalatwianie dodatku na dzieci (kindergeld) zajelo mi prawie 2lata! jedyne co moge poradzic to:
1 nie telefonowac - nic sie nie zalatwi lub nie odbieraja
2 fax na okraglo po pare razy te same dokumenty bo czesto gina
3 tlumaczyc polskie zaswiadczenie u tlumacza ( wazna jest pieczec!) i wysylac orginaly poleconym tak oby miec podkladke!
Jak sie ich ostro przycisnie do muru do placa z opuznieniem ale za to co do centa!
kolego rafi :sprawa jest delikatna bo kasa ci sie nalezy ale jak zglosisz to ruszy sie temat alimentacji , jak ci podwyzsza alimenty a prace stracisz to potem obnizyc prawie niemozliwe. pozdrawiam
Witam!
Zawsze chetnie i bezinteresownie pomoge. sam przeszlem droge przez meke z urzedami i znam ten bol. wrazie co dzwoncie 0660796081 . prosze po swietach , teraz 100% czasu dla rodziny - wybaczcie :)
też miałem i nadal mam ten problem.Złożyłem wszystkie dokumenty ,odpisali mi ,że wszystko ok a po pewnym czasie,że jeszcze coś potrzebva i tak na okrąło pieniędzy nie ma mam kolegów,którzy mają ten sam problem od kilky lat i nic nie3 mogą załatwic nie wiem jak teraz bo już nie pracuję pod
Luxemburgiem i nie wiem czy jeszcze coś uda mi się uzyskac
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies