Witam,jestem nowym użytkownikiem forum i mam może dość dziwne pytanie na które nie mogę odnaleźć odpowiedzi(mam małe problemy z przeglądarką i nie każdy temat mi się otwiera).Jeśli padło już takie pytanie to przepraszam.
Do rzeczy:
Chciałbym kupić barkę do transportu towarów taka do 500t i następnie chciałbym zrobić odpowiednie uprawnienia do prowadzenia takiej barki w celach zarobkowych ale mam całkiem inną szkołę ukończoną,czy w tym wypadku jest możliwe zrobienie odpowiedniego patentu?
Przepraszam jeżeli temat był już poruszony.
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
odpowiadając bardzo krotko... da się zrobić odpowiednie uprawnienia...
...ale z zachowaniem procedur określonych przepisami ustawy o żegludze śródlądowej....
1. wyrobić żeglarską książeczkę pracy - potrzebne 2 fotografie, świadectwo lekarskie od lekarza uprawnionego do badań profilaktycznych,
2. trzy miesiące pracy na stanowisku młodszego marynarza
3. wyrobienie świadectwa marynarza
4. egzamin na starszego marynarza
5. wyrobienie świadectwa bosmana i ew. świadectwo sternika
6. egzamin na patent kapitana
Łączny czas pracy na statkach z napędem mechanicznym do uzyskania patentu kapitana żeglugi śródlądowej klasy B - 48 miesięcy...
Polecam stronę UŻŚ, tam znajdują się wszystkie przepisy i potrzebne formularze http://www.uzs.gov.pl/bip/index.php
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies