O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Uniejów - Katamaran turystyczny

Ostatnia aktualizacja 15 lat temu
O
oldzen1Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem katamarana motorowego do żeglugi po płytkich wodach Warty w Uniejowie.Uradowany tym faktem chciałbym się z wami podzielić radością i spotkaniem na trasie WPW jeszcze w tym sezonie.Mój porzedni stateczek miał za głębokie zanurzenie i zacumował na j.powidzkim zmieniając właściciela.Do spacerów po Warcie bardzo dobrze służy mi 7,5m pychówka z silniczkim 14 km volvo penty.Katamarana kupiłem w celach komercyjnych do przewozu turystów oczekujących w kolejce na baseny termalne w Uniejowie i czarteru po Warcie.Obecnie próbuję go ulepszyć i upiększyć.Potrzebuję pomocy jak ze strony prawnej uzyskać zgody na taką działalność,jeśli chodzi o uprawnienia to posiadam tylko sternika motorowodnego.Proszę o pomoc i zapraszam na baseny termalne do Uniejowa.PS.a jednak marzenia się ziszczają.Pozdrawiam ahoj
Edytowany przez Apis dnia 28.02.2011, 15 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Witaj!

Jeżeli ten statek ma służyć zarobkowemu przewozowi osób, to musisz go zarejestrować w UŻŚ w Bydgoszczy. Tam tez uzyskasz świadectwo zdolności żeglugowej.
Max ilość pasażerów to 12 osób.
Potrzebny będzie przegląd techniczny, ale o tym powiedzą Ci w UŻŚ.
Potrzebne będzie na pewno 13 kamizelek ratunkowych plus 10% dla dzieci.

Niestety ale Twoje uprawnienia nie są wystarczające do kierowania małym statkiem służącym do zarobkowego przewozu osób.
Konieczny jest patent stermotorzysty żeglugi śródlądowej.

Na stronie UŻŚ znajdziesz przepisy dotyczące wyposażenia i nie tylko...
http://www.uzs.go...=0&fidx=23

pozdrawiam
Marian Krakowiak
Edytowany przez x38 dnia 27.02.2011, 15 lat temu
O
oldzen1Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Dziękuję za tak szybką reakcje na mój post.Widzę że zaczynają się schody pod górkę.Mam mieszane uczucia co do tego stermotorzysty bo chcę zawiesić tylko honde 15 KM do spacerowych pławań i tu pytanie czy dla tak małego silnika muszę mieć takie wysokie uprawnienia.Proszę o podpowiedż.Pozdrawiam
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
...Istotne tutaj jest przeznaczenie statku... i stad wszystkie pochodne przepisów ustawy o żegludze śródlądowej...

pozdrawiam
slepowronslepowronNowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Pozdrawiam Oldzena w Uniejowie w latach 60-tych bywałem na rybach,w tym okresie Warta była przepiękna.Pozdrowienia Jacek Slepowron.
Jacek Sługocki
wklimczakwklimczakUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Gratuluję nabytku, z niecierpliwością oczekuję spotkania na wodzie- planuję otwarcie sezonu "Marzenia ..." w dniach 30.04- 03.05 w Uniejowie.
Chętnie skorzystam z "lądowego" zaproszenia ( nr.telefonu umożliwiłby mi awizację).
Niestety, albo stety informacje @mkrakowiak74, są nie tylko rzetelne, ale wyartykułowane w sposób dla konkretnych okoliczności bardzo czytelny i wielka Mu chwała za to.
Próbuję budować małe statki do krótkich rejsów z zapleczem kuchenno- sanitarnym, ogrzewaniem i różnorodnymi miejscami dla dwunastu pasażerów. Po następne łodzie zapraszam do Łodzi.
Trochę zdjęć na stronie www.creanautica.com budowa-galeria.
Pozdrawiam- Włodek.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.