O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Chcę kupić jacht - przegląd...

Ostatnia aktualizacja 14 lat temu
D
DavidNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Witam Wszystkich Forumowiczów.

Od dłuższego czasu szykuję się z zamiarem kupna jachtu motorowego. Dużo i długo szukałem po internecie i nie znalazłem żadnego ścisłego forum które umożliwiłoby mi przejrzeć wszystkie dostępne. Stąd mój pomysł na założenie nowego tematu i zebranie wszystkich modeli dostępnych jachtów śródlądowych w Polsce łącznie z opiniami doświadczonych kolegów. Postaram się również dotrzeć do cen rynkowych tychże jachtów.

Tak wiec, Koledzy, na początek:
1. SunCamper 30
2. Haber 33
3. Trend 27
4. Bonito 700

Prosiłbym o sugerowanie kolejnych modeli jachtów. Będę powiększał tę listę i zbierał info wraz z danymi w jakimś internetowym dokumencie, dzięki temu wszyscy będą mieli do tego dostęp a zebrana wiedza będzie mogła być wykorzystana w przyszłości przez kolejnych chętnych do zakupu jachtu.

Pozdrawiam
David
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Wydaje mi się,że jeśli chcesz coś zaproponować powinieneś się przedstawić i powiedzieć coś o sobie.Następnie z administratorem porozmawiać.
Pozdrawiam Włodek!!!
S
SzygyUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Do czechtw - "Przygadał kocioł garnkowi"
D
DavidNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu

Cytat

czechtw napisał/a:
Wydaje mi się,że jeśli chcesz coś zaproponować powinieneś się przedstawić i powiedzieć coś o sobie.Następnie z administratorem porozmawiać.
Pozdrawiam Włodek!!!

Witaj Włodku,

Możesz mi powiedzieć dlaczego uważasz że wpis nowego tematu na forum powinienem konsultować z Administratorem?

Zostałem poprawnie zarejestrowany i wydaje mi się (co potwierdza fakt niniejszego wpisu), że mam pełne prawo do udzielania się na forum. Sam temat ma generalnie pomóc mi w wyborze jachtu który spełniałby moje oczekiwania, samo stworzenie jakiegokolwiek dokumentu po analizie w celu udostępnienia go pozostałym członkom zarejestrowanym na tym forum nie wydaje mi się niczym zabronionym regulaminem.

Jeżeli chodzi o przedstawianie się, to chyba to nie jest odpowiedni dział do tego. Zresztą przeglądając wszystkie działy nie znalazłem takowego. Ale jeżeli już tak bardzo chcesz to proszę: Jestem trzydziestoparoletnim entuzjastą wody z Gdyni pracującym w całkiem innej branży i mający ochotę kupić swój pierwszy jacht. Znajomi nazywają mnie Dawid. Hmmmm, to powinno wystarczyć jak na całkiem anonimowe forum.

Zapraszam więc do dalszej dyskusji forumowiczów.

Pozdrawiam
David
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Nie przyganiał kocioł.Ja jestem znany osobiście przez wielu z nas.Dobry zwyczaj u nas jest dokonać tak drobnej sprawy jak przedstawienie się.Trudno jest dyskutować z osobą wstydzącą się przedstawić.Myślę również,że jest wiele innych miejsc gdzie prowadzone są porównania jednostek pływających.Tam nikt nie wymaga przestawiania.
Pozdrawiam Włodek!!!
M
malutkiPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Panie "czechtw" z Pana danych też niewiele wynika więc nie rozumiem po co te nerwy...To że jest Pan znany osobiście nie znaczy że Pana to też nie obowiązuje...ma Pan jakieś "ekstra względy"?(ja Pana nie znam...więc?)Najbardziej zaciekawił mnie Pana kraj zamieszkania:"/////////",normalnie Nibylandia...Jeżeli tak właśnie ten "dobry zwyczaj" nakazuje to też powinien się Pan do niego stosować,czyż nie??Kolega zadał konkretne pytanie na które chciałby uzyskać odpowiedź!Takie jest moje zdanie.Aha......i nie "przyganiał kocioł" jak to Pan odczytał tylko "przygadał kocioł garnkowi" jak powiedział kolega "Szygy":p tak na marginesie;) Niedługo będzie,że nie tylko powinno się wpis skonsultować z administratorem ale również z lekarzem lub farmaceutą,gdyż każdy post grozi wyrzuceniem z forum....Panowie....spokojnie...po co ten stres!
A też sobie strzele trzy wykrzykniki na końcu jak to Pan zrobił dla podkręcenia atmosfery "Pozdrawiam Marek!!!"
Edytowany przez malutki dnia 17.11.2010, 16 lat temu
Adam ReszkaAdam ReszkaUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
@David: Jest do sprzedania motorowy jacht L-10 m, B-3 m, T-0,8 m; silnik diesel Volvo-Penta 30 KM; pędnik śrubowy; 12 km/h po wodzie stojącej na średnich obrotach; zbiornik paliwa 140 l; spalanie około 2 l/h; wygodna sterówka a w niej kuchenka gazowa; dwie kabiny, 5 koi, łazienka z ciepłą wodą i wc; kadłub na kutrze usteckim z laminatu dobrze znoszący falowanie, dlatego nadaje się na Zatokę Gdańską i Zalew Wiślany. Bliższych informacji mogę udzielić mailowo: adam.reszka0@neostrada.pl, lub telefonicznie: 604.649 026.
Edytowany przez Adam Reszka dnia 18.11.2010, 16 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Widać komu nerwy puszczają.
Pozdrawiam Włodek!!!
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Panie Włodku!
Proszę wypełnić prawidłowo swój profil, a później wymagaj tego od innych.Robienie "zadymy" na tym forum nie jest naszym celem.
@David nie musi wcale podawać swojego nazwiska.
Sprawa dotyczy osób, które nie podają nic poza swoim adresem e-mailowym.
Do @David:
Jest na tym forum dział "Przywitalnia ?"
Podaję linka:

http://www.zeglug...rowstart=0
Edytowany przez x5 dnia 18.11.2010, 16 lat temu
S
starypraktykUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Witam.
Mam na imię Andrzej, mieszkam w Częstochowie, mam 65 lat
z zawodu.....parę by się wymieniło tylko po co.
Obserwując jakże interesującą wymianę "poglądów" w temacie
kultury dyskusji, - doszedłem do wniosku:
Co by atmosferę oczyścić a temperaturę dyskutantów obniżyć,
- proponuję wzorem pewnego forum zeglarskiego znajdującego się pod adresem: zegluj.net/forum_zeglarskie
załóżyć dział, w którym każdy będzie mógł się przedstawić.
Polegało by to na napisaniu paru słów o sobie co by każdy - kto ma chęć z gościem podyskutować, wiedział z kim ma do czynienia.
Oczywiście warunkiem zasadniczym był by warunek, - żadnych
warunków oraz -wzorem tamtego portalu, - naczelną zasadą -
zabrania się zabraniać.
IMHO - jest to sposób na swobodne wypowiedzi w rozmaitych tematach z rozmaitymi ludźmi zakładając, że każdy z nas tę odrobinę kultury osobistej posiada.
Nad całością powinien oczywiście czuwać administrator z ostrym nożem i w razie czego, - ciach!
Resztę odsiejemy sami poprzez niepodejmowanie dalszej dysputy z klientem.
Co pod rozwagę administratorowi poddaję a i Kapitanowi również.
Poza tym, chętnie się dowiem, co o moim pomyśle
bractwo "wody płynącej" myśli.
Z wyrazami szacunku pozostający,
stary praktyk / Andrzej P.
S
starypraktykUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Tu odbiegłem od tematu więc sorry - już powracam;
Na zapodanym w poprzednim poście linku do portalu żeglarskiego,
znajdzie kolega, - poszukujący łodzi motorowych, - pomoc na zasadzie, że po zadaniu pytania - ktoś podeśle adresy portali z tego typu informacjami.
Wprawdzie portal ten sticte żeglarskim jest i motorowodniacy są tam "tolerowani" a większość z bywalców tamtego portalu uważa, że woda słodka jeno do picia się nadaje, - warto po pomoc się do nich zwrócić.
Nie pozostawiają bez udzielenia takowej.
stary praktyk.
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 16 lat temu
Panowie Załoganci! Spokojnie!

Po pierwsze - temat powinien być założony gdzie indziej. Mamy na forum dział "Ogłoszenia" a w nim zbiór tematów pod nazwą: "Kupię, sprzedam, zamienię, wyczarteruję, wydzierżawię statek" http://www.zeglug...orum_id=59 i tam jest właściwe miejsce na zamieszczanie tego typu zbioru, rankingu czy przeglądu modeli. Nawet mógłbym go uczynić tematem "przyklejonym" czyli pierwszym widocznym. Pan @David potrafił znaleźć w tym dziale ogłoszenie o sprzedaży "Marzenia Admirała", a własny temat założył już gdzie popadnie :D. Nie dokładajcie mi pracy z porządkowaniem forum. Oczywiście temat zaraz przeniosę we właściwe miejsce.

Po drugie - Przywitalnia przywitalnią, ale przeciez podczas rejestracji otrzymujemy wyraźną wiadomość, że w dobrym tonie jest uzupełnienie odpowiednich pól profilu. Każdy zalogowany użytkownik klikając w nasz nick (pseudonim, skrót) wie od razu to co wiedzieć o nas powinien. Proszę dla próby kliknąć w słowo "Apis" (nad moim zdjęciem po lewej). Jasne? Jak słońce...

Brak tam jakichkolwiek wpisów, dziwne znaczki itp. prowokują do dyskusji jak wyżej. Należy skorzystać z opcji "Edytuj profil", wpisać tam swoje imię i nazwisko i dopiero potem zarzucać innym anonimowość. O istnieniu "Przywitalni" mało kto wie, a profil (wizytówkę) ma każdy...

Po trzecie - temperujmy emocje i nie zmieniajmy naszego forum w jakże charakterystyczne dla polskiego internetu bagienko.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 18.11.2010, 16 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Narozrabiałem ,więc przyszedł czas przeprosin.Przepraszam więc za złe zachowanie.Już więcej nie będę.
Pozdrawiam Włodek!!!
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
a'propos tematu... tutaj trochę popisaliśmy : http://www.zeglug...ead_id=860
pozdr. Darek @ IKAR
S
Dodano 16 lat temu
Ależ Panie Włodku - nie ma sprawy.
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Z Kapitanem jak w bezpiecznym porcie: zabrał głos i na pokładzie jest po Byku. @ Apis: pozdrawia Cię Reńska Foka.
S
Dodano 16 lat temu
Darku (jesteśmy z tego samego najlepszego rocznika) ależ Ty masz ładną facjatę na awatarze!!!
Pozdrawiam - Grzegorz.
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
:) to mój, obecnie 5-letni "synek" (taki normalny to poszedł już sobie na "swoje"))
pozdr. Darek @ IKAR
Edytowany przez SP2BZW dnia 21.11.2010, 16 lat temu
S
svieticNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Witam Panie Davidzie,

Dla mnie ideałem jest Penichette 935. Część wymienionych przez Pana jachtów oglądałem teraz na targach Boatshow w Poznaniu. Nie tak fajne, a drogie. W tym roku pływałem Penichette`ą na południu Francji i bardzo mi przypadła do gustu. Myślę, że na wtórnym rynku można upolować okazję.

Pozdrawiam

Svietic
Blues-66Blues-66Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Dorzucę coś, o czym ostatnio śnię: BUSTER 800
Pozdrawiam!
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.