Bardzo często ładujemy zboże w różnych elewatorach.Moje albo nasze pytanie jest następujące.Dlaczego musimy robić to sami dostając pilota do łapki.Czy tak się utarło,czy o czymś nie wiem.Może powinniśmy za dostawać jakieś pieniądze?
Nie poruszałbym tego tematu,ale jesienią w Ninburgu mieliśmy rutynową kontrolę policyjną i na koniec zresztą bardzo miły policjant zapytał jaki mamy interes w tym ,że ładujemy sami?
Odpowiedzieliśmy, że żaden -a on na to :to róbcie tak dalej i nie narzekajcie,że was wykorzystują.
Ciekawy jestem Waszych opinii na ten temat.Pozdrawiam
tak się utarło dlatego właśnie ,że "o czymś" wie niewielu.jest to obowiązek załadowcy a za pomoc należy domagać się zapłaty.np w Magdeburgu płacą 100euro od barki ok 1500 ton bez łaski,jeżeli robisz to z polecenia pracodawcy to jesteś po prostu wykorzystywany jak niewykształcona gejsza..pozdrawiam
też ładowałem sam często zboże w niemczech oraz torf tez w niemczech w NL i Belgii raczej tego nie pamietam, ale tam też głównie wozi się te ładunki. Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies