O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Patent Kapitański w NL + Barki "morskie"

Ostatnia aktualizacja 7 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Witam szanowne grono,

Jestem posiadaczem kapitańskiego patentu klasy A wydanego przez nasz Urząd Śródlądowy. Czy orientuje się ktoś z Was czy na jego podst. mogę się ubiegać o patent z NL? Jesli tak jak to wygląda??

ORAZ

Spotkałem dziś barkę Tanzanite, która posiada IMO numer (jak statki morskie), czy to oznacza, że mogę na niej pracować "na papierach" morskich ?

Zdążyłem tylko 5minut porozmawiać z 2ma marynarzami z ów barki po czym zawołali nas na wyładunek.
Wiem, że wychodzą w morze na bunkrowanie.

Z pozdrowieniami.
Krzysiek
Edytowany przez Apis dnia 06.04.2011, 15 lat temu
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 15 lat temu
Cześć Krzysiek,
widziałem że Skipper próbował Ci odpowiedzieć ale nie wiem z jakiego powodu jego posty zostały usunięte.
Apis, możesz wyjaśnić co się dzieje ?
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 15 lat temu
Cześć Andrzej, gratuluję okrągłego 500-nego posta na forum oraz dzięki za wyjaśnienie, szkoda że dowiaduje się o tym "w trakcie".
Może warto by przybliżyć wszystkim użytkownikom tego forum system punktacji jaki zastosowałeś.
Poza tym często spotykana praktyką na wielu forach jest wycinanie tylko fragmentu postu z informacją od admina o powodzie interwencji, natomiast z zachowaniem pozostałej, merytorycznej treści. Czy tak nie byłoby lepiej ?
Zawłaszcza dla pytającego ?
Edytowany przez Apis dnia 05.04.2011, 15 lat temu
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 15 lat temu
Skipper może napisać odpowiedź, którą zamieścił wczesniej ale tym razem pomijając wyzwiska i złosliwości. Niech nam i sobie udowodni że tak potrafi.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 30.03.2011, 15 lat temu
brunobrunoUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Witam wszystkich!
Mnie również interesował by ten temat. Jesienią zamierzam zdawać na patent A.
Mam nadzieję że "nieporozumienia" jakie zaistniały na naszym statku szybko pójdą w niepamięć, kończąc tym samym tą dziwną atmosferę na pokładzie. Bynajmniej ja tak odczuwam...
Pozdrawiam.
Ps. od kilku już godzin uczestniczymy w akcji ratunkowej tonącego holenderskiego statku na wysokości Papenburga, tuż przy samej stoczni Papenburg. 85- metrowa barka kontra statek morski. 20 minut wczesnie i to my byśmy byli na jej miejscu.
parostatkiem w piękny rejs...
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 15 lat temu
Także uważam, że należałoby skupić się na rzeczowości w swoich wypowiedziach i unikać wszelkich wycieczek osobistych jak mówi o tym regulamin.

Proszę zainteresowanych aby napisali PW do pana Skippera - wcześniej zamieścił tu jakąś odpowiedź więc zapewne odpowie ponownie. Jesli nie tu to wprost do was.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 05.04.2011, 15 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Przykro mi, ale nie będę tutaj zamieszczał żadnych odpowiedzi i informacji.

(reszta nie na temat)

Józek W.
Edytowany przez Apis dnia 06.04.2011, 15 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.