Jasne, że we własnym interesie trzeba mieć co najmniej OC, to chyba nie podlega dyskusji. Tylko napisałem, ze mnie o takie ubezpieczenie nie pytano co nie znaczy, ze nie warto mieć. Jedynie chciałem zaznaczyć, że raczej nie ma takiego obowiązku.
Pozdrawiam
Tomek
Dwa razy już płynąłem z Hollandii do Polski i 2 razy miałem kontrolę policji. Pierwszy raz na Renie w Holandii i odbyło się to bardzo kulturalnie. Sprawdzono dokumenty łodzi, umowę kupna (bandera polska a nazwa i port macierzysty holenderski), patent sternika nie był potrzebny ale ubezpieczenie OC miałem i bardzo dobrze. Drugi raz kontrola była na kanałach w Niemczech i niestety nie było miło, ale nie był potrzebny patent ani ubezpieczenie.
Pozdrawiam
Tomek
Witam,
w Holandii i w Niemczech byłem kontrolowany cztero krotnie. Sprowadzałem jacht z NL do PL. Papier na stacje UKF tak! O ubezpieczenie policja nigdzie nie prosiła. Rejestracja koniecznie. Patent sternika również, o ubezpieczenie nie byłem pytany, a Niemcy robili dokładną kontrolę jednak bardzo kulturalną!!!!!! W PL o takiej mogę pomażyć. Szacun dla policji wodnej w Niemczech!
Mam pytanie od kolegi który zamierza przepłynąć jachtem o długości 8,5 m Dunaj, Ren, Mittelandkanal i dalej do Polski.
Czy na tej trasie musi mieć na któryś z odcinków wykupione obowiązkowe ubezpieczenie, jeżeli tak to jakie ?
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies