Nie nie mam na drugie Daniel lecz Henryk , "Daniel" tak przezywali czy mówili do mnie koledzy ze szkół i nie tylko. Czasami słyszę to jeszcze dzisiaj. To po prostu skrót od nazwiska. Nie obchodzę też dziś imienin lecz w maju. Ale było mi miło za pamieć serdecznie dziękuję i żałuje że nie jestem dzisiejszym solenizantem.
Loś-X-02 i Łoś-X-03 w roku 1998 pływaly jeszcze w PBH Odra 2 we WROCŁAWIU WTEDY PŁYWAŁEM NA NICH BYŁY W BARDZO DOBRYM STANIE JAK NA TAK STARE JEDNOSTKI
Rozdzieliłem Łosie, mam nadzieję że Waldek się nie gniewasz że zrobiłem to za Ciebie ? ;)
Będziesz miał więcej czasu na treść - tutaj niestety nic pomóc nie mogę ;(
Valdemaras napisał/a:
Jeżeli się nie pomyliłem to zbudowano w Polsce 64 pchacze typu Łoś.
No cóż trochę tego jest, mam nadzieję że nas Apis nie pogoni za mnożenie wątków :p
Spróbujmy to zrobić narazie tylko z Łosiem, jak się uda to weżmiemy sie za inne.
Fajnie by było gdyby do życiorysów statków wpleść życiorysy pływajacych na nich marynarzy.
Proponuję żeby każdy kto pływał kiedyś na Łosiu, napisał na ten temat kilka zdań ( a nawet więcej ;) ), połączymy to z oficjalnym życiorysem pchacza i jego zdjęciami, może nawet dokumentacją....
Co Wy na to ?
Ja miałem raczej na myśli taki układ:
jeden watek - jeden pchacz.
Czyli np. wątek który sie nazywa "Łoś K-14" i w nim wszystko na temat tego jednego pchacza. Ale może nie ma aż tylu informacji na ten temat ?
Ciekawe ile w Polsce wybudowano Łosi, ile pchaczy a ile wszystkich statków rzecznych ?
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies