Dziękuję za ciepłe słowo. Rzeczywiście wyjęty spod maski 309D,czyli silnik Mercedesa typ OM617, zmarynizowany przeze mnie. Ok.5 l/mh. Śruba w półtunelu z klapą pawężową, częściowo wynurzona z wody.Kadłuba nie znalazłem, więc zbudowałem, ale o urodzie nie mnie mówić (mam nadzieje że ładniejszy niż ten przyszły w Augustowie).
Pozdrawiam,Włodek.
Jednostka prześliczna i przepiękna. Ale to już wszyscy wiedzą. Po prostu czapki z głów.
Ja mam tylko jedno pytanko odnośnie napędu; co chodzi pod maską i ile bierze? Pozdrawiam
Moim zdaniem woda upraszcza i uprzyjemnia życie,więc to TY jest miłe i oczywiste.
A jako że"flota marzy mi się wielka", więc poważnie myślę o budowie od podstaw z kadłubem wzorowanym na KS-ie z nieznaczną modyfikacją burt w części rufowej i powiększeniem wyporu dziobu,ale.... .Na chwilę obecną negocjuję pierwsze zamówienie.
Przepraszam wobec tego. Śluzowi poinformowali mnie, że są na sprzedaż, więc powtórzyłem za nimi. Widać się mylili.
Włodku! Życzę sukcesu! Zastanawiam się tylko: Jeśli drzemie w tobie taki talent szkutniczy, to czemu nie zaprojektujesz sobie swojego typu jachtu?
Przepraszam za to nagłe przejście na TY. Może zaakceptujesz?
Dziękuję za gratulacje, pozytywnie ocenił tę przebudowę również p.Adam Reszka i publiczność "Jachtu dla Ciebie'.
Każda przebudowa to indywidualna sztuka kompromisu tego co jest, co chcielibyśmy zmieścić wewnątrz i jak to może wyglądać.
Niestety widziane w Nakle jednostki wedle informacji zarówno RZGW Poznań, jak i dyr.Zlewni Noteci nie są na sprzedaż,więc szukam nadal.
Pozdrawiam Włodek Klimczak.
Znakomita przebudowa! Gratuluję!
Swoją drogą, to wiele szkutniczych talentów ukrywa się gdzieś w centralnej Polsce, choć bez bliskiego dostępu do cieków wodnych. Ciekawi mnie, jak byś sobie dał radę z tym ruskim jachtem z lat 60-tych, który widziałem na śluzie Nakło Zachód?
Napiszesz nam?
Pozdrawiam, Adam.
Szukam do kupienia kadłuba barki, kotwiarki, holownika (może być kS-100). Długość 12-15m, szerokość 3-3,20 i jak najmniejsze zanurzenie. Do przebudowy na barkę turystyczną.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies