O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Turystyczna żegluga na Wiśle- proszę o pomoc

Ostatnia aktualizacja 17 lat temu
ValdemarasValdemarasAdministrator Administrator
Dodano 17 lat temu
Proponuje przeglądnąć Rejestr statków śródlądowych z 2009 roku wydany przez PRS w Gdańsku. Jest on również w formie elektronicznej na stronie Polskiego Rejestru Statków. Tam znajdzie Pan statki oraz ich armatorów nie tylko z Wisły. Na naszej stronie znajdzie Pan też o statkach pasażerskich pływających na Wiśle. Np. SP 150 SP 45 i inne. W razie innych pytań w miarę mozliwości służę informacjami.

Pozdrawiam
Waldemar Danielewicz
Edytowany przez Valdemaras dnia 23.08.2009, 17 lat temu
M
mlodywwaNowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Witam,

jestem studentem zupełnie niezwiązanym ze środowiskiem wodniackim ale postanowiłem napisać pracę dyplomową na temat "Turystyczna żegluga wiślana w rejonie większych miast". Z tego powodu chciałbym prosić Was o informacje (przyda się wszystko). Chciałbym opisać stan hydrologiczny Wisły, jej przydatność do żeglugi, historię żeglugi na rzece (już w zasadzie to zrobiłem w oparciu o nie najświeższe prace Jana W. Gana i W. Arkuszewskiego) ale przede wszystkim interesuje mnie stan obecny i perspektywy rozwoju. Nie jestem leniem i nie idę na łatwizne ale opracowań książkowych czy artykułów na ten temat jest jak na lekarstwo... Żegluga pasażerska jak i sama Wisła jest niezwykle zaniedbana i pozostawiona na pastwę losu co uważam za skandaliczne (zwłaszcza na tle innych państw europejskich) dlatego chciałbym przyjrzeć się temu bliżej i być może wskazać co można z tym zrobić... Jeżeli ktoś z Was ma jakieś dane, statystyki, zestawienia (np. nakłady na rozwój infrastruktury żeglugowej czy wsparcie dla firm turystycznych w tej branży) bardzo proszę o pomoc! Będe niezwykle wdzięczny. Przykład Ł. Krajewskiego z Żeglugi Wiślanej pokazuje, że chcieć to móc, prosiłbym jednak o jakieś informacje o innych armatorach np. z Torunia Bydgoszczy czy mniejszych miejscowości na wiślanym szlaku.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

(mój e-mail: fborkowski@o2.pl)
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.