O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

plywajace stacje paliwowe

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
zradomiazradomiaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Trudno mówić tutaj o śródlądziu, ale porządna stacja paliw Orlenu dla motorowodniaków jest w porcie jachtowym w Pucku. Ceny jak na stacji dla pojazdów - przynajmniej latem 2009r. jest to konstrukcja stała, lądowa.
Skuter - jeśli miałaby to być jedyna stacja paliw (ta plywająca), to z uwagi na sezonowość jej pracy - praktycznie maj-wrzesień, to chyba nie warto sobie zaprzątać tym głowy z uwagi na ogrom formalności koncesyjnych, dokumentacyjnych (przebudowa obiektu), z zakresu p/poż, bhp i ochrony środowiska itp. Raczej nie jest to przedsięwzięcie na bary 1 entuzjasty.
Pozdro zradomia
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 16 lat temu
Płynę latem tego roku z Cigacic do Sandomierza. Proszę kolegów o namiary najbliżej brzegu usytuowanych stacji benzynowych ( tankuję PB 95), szczególnie dotyczy to odcinaka między Warszawą a Sandomierzem. Będę wdzięczny za każdą deklarację pomocy ( np. dowóz paliwa w sąsiedztwo rzeki). Pozdrawiam Kolegów.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
kiniukiniuPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Osobiście nie spotkałem bunkierki (tankierki) mogę tylko dodać, że widziałem stację Orlenu na Zegrzu i w Górkach Zachodnich,oraz wspomniane wyżej WJM, poza tym...susza
żeglarz szuwarowo-kanałowy
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Pomimo trudności ,przystosowanie takiego statku jest możliwe.Taka stacja działa w Gdańsku w okolicach żurawia.Warto by porozmawiać z jej właścicielem.Ale zapewne jak wszystkie formalności związane z pozwoleniami wodnymi w tym kraju,była by to droga przez mękę.
Józef Bosman Feliga
D
do0r5Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Z tego, co opowiadał mi Tata, w latach 70 i 80 na mazurach pływał stacja benzynowa.

Teraz na mazurach są stacje: Piekna Góra (Kisajno), Sztynort (Dargin), Węgorzewo, Giżycko, Mikołajki ( Nie działa, nie wiem, dlaczego) wszystkie należą do Orlenu. Kiedyś sprzedażą paliwa zajmowała się firma serwisu motorowodnego Natkaniec, przed mostem drogowym w mikołajkach, nie wiem czy nadal to robią.

Bardzo blisko wody, 50 metrów jest stacja paliw ma Tałtach w zatoce naprzeciwko z. Skanał. Widać ją z wody, ale nie jest to stacja bezpośrednio przy wodzie.
Co do aspektów prawnych pływających stacji benzynowych to pytanie do Ochrony Środowiska, instytucji zajmującej się wydawaniem koncesji na sprzedaż paliw płynnych, no i pewnie całej sterty dokumentów, które w Polsce trzeba załatwić.

Pozdrawiam
Patryk Czubasiewicz
Na wodzie: Żeglarz i motorowodniak śródlądowy.
skuterskuterNowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Witam,
jako amator motorowodny, dostrzegłem totalny brak stacji paliwowych na naszym srodladziu.
chcialbym sie zapytac czy istnije lub istniala kiedyś taka konstrukcja poruszajca sie po naszych drogach wodnych.
Chcialbym sie tez czy istnialaby mozliwosc (prawna/ekologiczna) przedobienia bunkierki na tego typu stacje?
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.