O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Polska z wody

Ostatnia aktualizacja 15 lat temu
P
przemekPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu

Cytat

kosia51 napisał/a:
Moja łódka nie zeszła jeszcze z ekranu komputera, widocznie jest jej tam dobrze. Może w tym roku wreszcie coś się ruszy.

Może pochwalił byś się jakimś rysunkiem.
Pozdrawiam
Przemek
S
starypraktykUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Witam.
"Kosia", - to Ty się spiesz bo życie upływa.
A jeśli Twoja utka jeszcze na komputerze, to Ty mozesz nie zdążyć........! Bo to jak z kompa zejdzie, to jeszcze sporo czasu trwa nim się ją zwoduje.
No a gdzie rejsy ?!
A czytasz, że Adam nas na WPW nawołuje.
No i jest jeszcze trasa do Szczecina, na Zalew a może nawet po za główki Świnoujścia przyjdzie się wychylić..........?!
Tak, że Ty masz co robić !
Pozdrawiam,
Jędrek P.
kosia51kosia51Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
Witam wszystkich słowami dzielnego wojaka Szwejka: "Posłusznie melduję, że znowu jestem". Praca mnie "wyłączyła" z regularnych wizyt na forum. Tak bywa, tym bardziej, że moje zajęcie niewiele ma wspólnego z żeglugą a i nie zawsze poza domem ma się dostęp do komputera. Do Andreja (starypraktyk) Z powodów jak wyżej nic się u mniie nie zmieniło, poza wiekiem. Moja łódka nie zeszła jeszcze z ekranu komputera, widocznie jest jej tam dobrze. Może w tym roku wreszcie coś się ruszy.
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Andrzeju P.Dzięki .Link wreszcie zadziałał.I cieszy mnie że nie zrezygnowałem z prób dotarcia do tej strony.Forum jest bardzo ciekawe,rzeczowe i profesjonalne.Zachęcam ,nie tylko "amatorów" do zaglądania.Dużo dobrej ,fachowej wiedzy ,nie tylko z żeglarstwa. Adamie w zupełności się zgadzam z Twoją oceną.Pozdrawiam.
Józef Bosman Feliga
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 16 lat temu
A! Z tej mańki działa! Przejrzałem pobieżnie to forum i też mi się bardzo podoba. Wysoka kultura wypowiedzi. Widać też mają dobrego moderatora, bo w taką stuprocentową samodyscyplinę nie chce mi się wierzyć. Dziękuję za ten link. Zapisałem na dysku, będę zaglądał :)
Pozdrawiam serdecznie!
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
S
Dodano 16 lat temu
Profilaktycznie zapytałem i kazali napisać tak;

http://forum.zegl...

Spróbuj z tej mańki.
Pozdrawiam,
Andrzej P.
S
Dodano 16 lat temu
Jesli jeszcze nie zadziała, zapytam administratorów tamtego portalu
ooossoo chozzzzi?!
S
Dodano 16 lat temu
www.żegluj.net/forum żeglarskie
Zrobiłem jak kazałeś i oto co mi wyszło.
To jednak strasznie skomplikowane jest.
Dodano 16 lat temu
Niestety link dalej nie działa. Musisz zrobić tak: Otwórz tę stronę, do której chcesz podać link i w wyszukiwarce, w miejscu, gdzie jest adres strony ( na górze), trzymając wciśnięty lewy przycisk myszy, zaznacz adres. Teraz kliknij prawym przyciskiem myszy i kliknij "kopiuj" Potem w tekście kliknij wklej i pojawi się kompletny link.

PW u nas jest i dobrze funkcjonuje. W linijce, gdzie jest słowo "zaloguj" po prawej stronie jest tekst "Prywatne wiadomości" Kidy się na ten tekst kliknie, pojawia się klasyczna możliwość ( jak na forum) pisania wiadomości, tylko najpierw trzeba wybrać z listy, po nicku, adresata i podać temat, tak jak w e-mailu.
S
Dodano 16 lat temu
Podany link nie działa......!
I może nie działać bo zapodałem niekompletny;
A pełny wygląda tak;
www.zegluj.net/forum zeglarskie.pl
Z tym, że za tą kropkę i pl już nie gwarantuję.
Adamie;
Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko, że ja już stary dziadek jestem i kontakty moje z nowoczesną techniką /komputery - tel.komórkowy / do najczęstszych nie należą więc jak by co - o wyrozumiałość proszę.
W pozostałych dziedzinach, - dzięki bogu - jakoś sobie radzę.
Za zaproszenie do "paki" serdecznie dziękuję.
Czy skorzystam; - nie wiem. Nie dlatego - bym tak zacną kompanią gardził - problem polega na czasie.
Napisałem gdzieś wyżej, że moja łódka jeszcze w proszku
i tylko to stoi na przeszkodzie by do Was dołączyć.
Jedyna nadzieja w tym, że ja od stycznia na emeryturę się wybieram więc w przyszłym sezonie z budową pogonię.
Dla uspokojenia potencjalnych przyjaciół z "paczki";
Taki całkiem zielony to ja nie jestem.
7 lat w rybołówstwie, / Gryf w Szczecinie /
od 25 lat sternik motorowodny z własną motorówką,
"szajba"na punkcie turystyki - najlepiej na dziko.
Przez 35 lat każdy urlop spędzałem pod namiotem w najprzeróżniejszych częściach naszego kraju. I to z całą rodziną.
Poznałem Brdę, Biebrzę, Wartę, Mazury, ale zakochałem się w Borach Tucholskich.
Nawet kawałek Wisły z bliska zobaczyłem. I to mnie zaraziło.
Postanowiłem sobie przed koncówką słynąć Odrą, Wisłą i Bugiem.
Potem mogę umierać.
No to coś już o mnie wiecie.
Teraz kończę bo późno. No i by nie zanudzać.......
pozdrawiam,
stary praktyk/Andrzej P.
ps.
Na www.zegluj. net - jest taka /forma?/ - pw.
czyli prywatne wiadomości. Czy tu też coś podobnego istnieje?
Jeśli tak, jak to odnależć?!
Dodano 16 lat temu
Andrzeju, Miło mi bardzo! Zapraszamy do naszej "paki" przyłącz się proszę do Towarzystwa Entuzjastów Wielkiej Pętli Wielkopolskiej. Zapewniam Cię, że warto. Człon zasadniczy stanowią bardzo sympatyczni i spolegliwi ludzie. To zazwyczaj społecznicy, robiący coś, za nic, ba! jeszcze do tego dokładają!
Wystarczy PW z akcesem do naszego "Guru" Włodka Klimczaka i już. Bardzo chętnie zobaczymy Cię w naszym gronie.
Bywaj~!
Adam.
P.S. Podany przez Ciebie link - nie działa.
Edytowany przez przylodz dnia 16.11.2010, 16 lat temu
S
Dodano 16 lat temu
Mam na imię Andrzej i milo mi będzie gdy koledzy forumowicze w ten sposób się do mnie zwracać zechcą.
Gdyby kogoś interesowało więcej szczegółów na mój temat,
znajdzie je na www.żegluj.net - sporo się tam poudzielałem.
O więcej proszę na p.w.
Szanowny Adamie. /przyłódż/
Dzięki za odpowiedź. Aż tak szybkiej się nie spodziewałem.
No cóż, sporo racji w tym co piszesz. Jednak podejrzewam, że jak to w życiu;
chciało by się, a tu nieprzewidziany wypadek i dupa zbita.
Tym bardziej jeśli dotyczy to ludzi młodych.
Chciał kupić sobie łódkę i nieopacznie pochwalił się żonie albo
narzeczonej. I koniec!
Przynajmniej na trzydzieści lat ma chłop z głowy.
To nie to co My którzy na kategoryczne małżonki;
- więc wybieraj! - albo ja albo łódka! - wybieramy łódkę.
Co oczywiście absolutnie nie kończy się rozpadem małżeństwa.
Co najwyżej tygodniową odstawką od stołu i łożą co czasami dobrodziejstwem jest jak by nie było.
A łódka w garażu stoi!!! - to z autopsji więc prawdziwe.
Spuśćmy więc zasłonę milczenia na powody dla których część
forumowiczów traci kontakt z portalem i poczekajmy.
A nuż za te trzydzieści lat sobie przypomną.
Niech żywi nie tracą nadziei.
A to się rozpisałem. Już zmykam co by nie zanudzić.
Pozdrawiam wszystkich włóczykijów rzecznych, jeziorowo-zaporowych oraz wszelakiego inszego autoramentu,
Stary praktyk/ Andrzej P.
Dodano 16 lat temu
Witam Kolegę.
Tak to u nas niestety bywa, że nowi użytkownicy chętnie zabierają głos. Widocznie po jakimś czasie strona im powszednieje, albo nie mają chęci dzielenia się z innymi użytkownikami swoimi spostrzeżeniami, albo jakiś temat umiera. Faktem jest, że stają się oni mniej aktywni, a szkoda. Kol. @kosia miał bardzo trafne uwagi na różne tematy.
S
Dodano 16 lat temu
Zauważyłem w tej chwili, że data ostatniego posta "wygi" a data mojego
wpisu to prawie rok więc zastanawia mnie, czy moi przedpiśćcy jeszcze żyją?!
Jeśli tak, to może np. "kosia" napisze czy juz swoją łódkę kończy czy np. dopiero zaczyna.
Jak wpadnę na pomysł, jak wkleić zdjęcie swojej balii,- zamieszczę.
Pozdrawiam
S
Dodano 16 lat temu
Chyba się do Was przyłączę.
Na razie wprawdzie jeno na forum - moja łódka dopiero nabiera kształtów, - ale jak dobrze pójdzie, w przyszłym, najdalej za dwa lata
/kasa/ być może spotkamy się na wodzie.
Od dłuższego czasu już jestem obserwatorem tego portalu i coraz bardziej mi się tu /z rozmaitych przyczyn / podoba.
Ponieważ jak wspomniałem buduję sobie swoją łódkę mogę ewentualnie służyć jakimiś podpowiedziami.
Pozdrawiam, stary praktyk.
D
dziadek1077Użytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
@ SP2BZW, jeżeli śruba go za bardzo nie uszkodziła to akurat "miła pamiątka" do rozłożenia w mesie :)
Raz tylko nawinęła mi się lina na śrubę i kilka razy zielsko różnego gatunku. Ale w czasie nurkowania w jeziorze widziałem (stojącą) muszlę klozetową. Jakieś 30 m od brzegu, ok 6 m głębokości. Jak człowiek by opłynął hektar przy dnie to pewnie ze 2-3 hauseboty by hotelowo wyposażył...

pozdrawiam,

Andrzej
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
cumowanie było "na szybko" w nocy... a zagadka dotyczyła dywanu, tak na oko 3x3 m który wkręcił się nam w sobotę na śrubę na Kanale Iławskim w łodzi motorowej (10 m długości, 7 ton, stalowa) - mieliśmy bardzo pracowitą noc i następne przedpołudnie :)
pozdr. Darek @ IKAR
Dodano 17 lat temu
To jest kobieta pracująca. Żadnej pracy się nie lęka! Zapewne rozkłada dywan dla dostojnika, który chce zejść z zacumowanego ( do drzewa?!) jachtu na ląd.
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Witam,
tytuł wątku podoba mi się i dlatego mam zagadkę : co to jest ?

img33.imageshack.us/img33/9201/p8300289.jpgimg33.imageshack.us/img33/p8300289.jpg/1/w800.png
pozdr. Darek @ IKAR
Edytowany przez SP2BZW dnia 31.08.2009, 17 lat temu
marek56marek56Użytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Jeżeli chodzi o moc, uciąg i wygląd to te silniki są bardzo fajne. Akumulatory do nich, też do przeżycia, ale ta cena ??? dla mnie kosmiczna.
To ja już wolę spalinowy 15-20 KM, a do przejścia przez strefę ciszy mały MinnKota.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.