O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Locja Odry

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
D
dziadek1077Użytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Idea nie umiera :) Gdybym dograł wolne w pracy i gościnnie koję to może byśmy się spotkali :)
Po powodzi w '97 na Pilicy między Spałą a Tofilowem zniknęła całkiem duża (jak na Pilicę) wyspa. Zlikwidowało się też kilka ośrodków wczasowych... Zobaczymy co będzie jak woda opadnie.
pozdrawiam z największej Łodzi w Polsce Wink
Andrzej
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Na Warcie większych zmian nie powinno być.W najlepszym wypadku zginie wyspa na środku nurtu.Większe szkody robią zatory lodowe.Na pewno kilka drzew poszło z nurtem i gdzieś mogły utknąć,robiąc jakąś wyrwę.
Jeśli miał bym mówić o Odrze,to bym tylko kłamał-nigdy tam nie byłem.Miałem być w tym roku.
Pozdrawiam Włodek!!!
D
Dodano 16 lat temu
Informacje od Pana Janusza zachomikowałem. Teraz potrzebuję kilka wieczornych godzin żeby to zobaczyć :). Jak Panowie sądzicie: jak duże zmiany w przebiegu toru wodnego na Odrze spowodują aktualne powodzie ? W dziedzinie rzecznej jestem "zielony", po Odrze nigdy nie pływałem a z rzek z pokładu widziałem Wisłę, Nogat, Szkarpawę, Pilicę i Wartę.
Andrzej
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Ogłaszam wszem i wobec-Janusz na moją prośbę podał do wiadomości te dane.Wiedzy może i trochę mam, lecz komputer często mi pokazuje-TU SIĘ ZGINA DZIÓB PINGWINA!!!
Pozdrawiam Wszystkich Włodek!!!
Edytowany przez x1109 dnia 06.06.2010, 16 lat temu
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 16 lat temu
@Rysiek. Uprzejmie informuję, że locję umieściłem na swoim chomiku NA PROŚBĘ I ZA WIEDZĄ kolegi @czechtw, który na imię nie ma Waldek.
Janusz
Dodano 16 lat temu
@Rysiek. Locja o której mowa nie jest wyłączną wiedzą jednej osoby i zamieszczona jest (lub była) oficjalnie do pobrania na stronach internetowych ( patrz #8 ). Nie wykorzystuję i nie przypisuję sobie niczyjej wiedzy i umiejętności. Nim się komuś skoczy do gardła warto choć rzucić okiem o jaki materiał chodzi. Coś niedobrego dzieje się na naszym statku.

www.kanalgliwicki.net/apis/nowa_locja_odry.jpg
Edytowany przez januszbn dnia 06.06.2010, 16 lat temu
R
RysiekUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Witam
Co do Pana Waldka, cóż dodać najwyższa półka wiedzy i umiejętności, dysponuję materiałami od Pana Waldka ale nie wypada dzielić się na forum wiedzą od osób trzeich. Pozdrowienia dla wszystkich sympatyków forum i Pana Waldka
Dodano 16 lat temu
'Informator Odrzańskiej Drogi Wodnej - stan na dzień 31.05.2002' - jest do pobrania na moim chomiku w folderze 'mapy i locje'

http://chomikuj.pl/januszbn

Pozdrawiam

Janusz
D
Dodano 16 lat temu
poszukam, dzięki
Andrzej
Andrzej
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu

Jest możliwość pobrać takie same arkusze jak Warty i Noteci.
Jest tego 166 arkuszy.Zaczyna się od A-S.
Kanał Gliwicki;Kanał Kędzierzyński;Odra swobodnie płynąca;Odra skanalizowana;Odra swobodnie płynąca;Redlica;Odra Zachodnia;Przekop Klucz-Ustrowo;Kanał Marwice-Gartz;Kanał Klucz;Kanał Kurowski;Parnica;Przekop Parnicki;Kanał przy rzece Parnicy;Kanał Zielony;Kanał Cegielinka;Jezioro Dąbie.
Jak planowałem w tym roku spłynąć Odrą do domu,szukałem tych informacji i udało mi się je znaleźć-ale niestety nie wiem gdzie to jest udostępnione.Poprostu zapomniałem.Na pewno było to na stronach RZDW Wrocław.
Pozdrawiam Włodek!!!
D
Dodano 16 lat temu
Locji Odry nie pociągnę, ale linki Bosmana Józefa są ok :)
Andrzej
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 16 lat temu
Kochani, widzę że dzisiaj urodzaj na odgrzewane kotlety.
Warto spojrzeć kiedy ja ten wątek zacząłem, za dwa miechy będzie 3 lata temu. Sporo się w międzyczasie zmieniło w moim życiu i teraz zdecydowanie bardziej mnie interesuje locja Renu niż Odry.
Jeżeli jednak ktoś się zdecyduje pociągnąć ten temat dalej to w razie problemów chętnie pomogę.
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Bardzo chętnie włączę się też w opracowanie takiej locji.Pływając po Odrze często korzystam z mapy Wrota Odry http://coriolis.c...hp?lang=pl Jest bardzo pomocna.Korzystam też z wydanej Przez PZMot.i NW Mapy Śródlądowych dróg wodnych dostępnej na http://kanaly.inf...entnews=54 Posiada trochę błędów ale jest pomocna .Świetną Mapę wydał Port URAZ obejmującą Odrę na odcinkach Wrocław-Uraz-Wały,Brzeg Dolny-Lubiąż i Malczyce-Ścinawa.Jest dość precyzyjna.Nie wiem czy jest dostępna w Necie.Posiadam egzemplarz i chętnie udostępnię.
Józef Bosman Feliga
Blues-66Blues-66Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Jeżeli trzeba jakieś dane obrabiać, to chętnie pomogę.
Proszę o kontakt na e-mail.
Dodano 19 lat temu
Niestety odzewu nie ma, małe zainteresowanie tematem czy brak chęci do pracy ?
Na szczęście Waldek Hantzschel "Waldo" zabrał się ostro do pracy i mamy już tego wyniki. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do nowej kategorii w Galerii Floty
"Locje i mapy" a w niej albumu poświęconego Odrze:
http://zegluga.szympanstudio.pl/thumb...?album=149
Na razie są tam stare niemieckie mapy Odry nadesłane przez Janusza Fąfare oraz kilometrażówki dolnej części Odry autorstwa Waldo . Waldek obiecał że będzie tego więcej i prosi o nadsyłanie korekt oraz wszelkich materiałów na ten temat.
Dodano 19 lat temu
Często spotykam się z zapytaniami czy nie posiadam locji Odry lub jej map.
Niestety nic takiego nie posiadam a wiedza szkolna uległa zapomnieniu :-(
Wpadłem na pomysł że skoro nie można liczyć na RZGW Wrocław czy Szczecin to może sami bysmy zrobili coś takiego jak stworzył RZGW Poznań dla Warty i Noteci.
Dzięki Googlom można tworzyć współdzielone arkusze kalkulacyjne, dostępne przez interfejs www. Przykład takiego arkusza:
http://spreadsheets.google.com/pub?ke...HaPNWX3YQQ
Żeby współpracować nad takim arkuszem należy sobie założyć darmowe konto na Gmail'u.
Oczywiście arkusz który pokazałem jest przykładowy a dane są dla Warty a nie Odry.
Dla Odry należy się zastanowić jakie powinny być kolumny, struktura arkusza itp.
Co Wy na to ?
Edytowany przez Teos dnia 09.03.2007, 19 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.