O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Śluzy i mariny w Berlinie

Ostatnia aktualizacja 11 lat temu
Wojtek FWojtek FUżytkownik Użytkownik
Dodano 11 lat temu
Też planuję podobny rejs na przełomie maja,czerwca. W tym celu kupiłem ostatnio w Sail-ho przewodnik "Berlin-Szczecin-Bałtyk" z załączoną mapą.Piękne zdjęcia,opisy przystani i wszystko co turyście-żeglarzowi potrzeba wiedzieć-polecam.
Wojtek F.
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 11 lat temu
Niestety - nie znam wysokości opłat w berlińskich marinach, ale sadzą, że można o to zapytać dzwoniąc lub pisząc do Wasser- und Schifffahrtsamt Berlin:

http://www.wsa-be...index.html
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Z
zyggrzNowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
No niestety zapomniałem dodać, że to statek sportowy Dziekuję za wyczerpujące informację dotyczące śluz
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 11 lat temu

Cytat

wybieram się z rodziną i znajomymi w rejs barką (...) cena postoju za jacht długości 8,2m na dobę.

1. Kolega płynie więc barką czy jachtem? To nie to samo, także w kwestii komunikacji radiowej. Domyslam się, że chodzi o jednostkę turystyczna więc przeniosłem temat we właściwe miejsce.
2. Muhlendammschleuse w kierunku OSK w górę
3. Śluza EHS w kierunku Odry śluzuje w dół. W razie niejasności mówimy "richtung Oder" i po sprawie. Już tam Niemcy dobrze wiedzą, z której strony płyniecie. To nie Pętla Wielkopolska.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 22.02.2015, 11 lat temu
Z
zyggrzNowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
W tym roku wybieram się z rodziną i znajomymi w rejs barką Odrą do Berlina. Proszę o pomoc bo pomimo przeszukania zasobów internetu nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania
1. Marina Nordhafen i Humbolthafen w Berlinie - czy to są typowe porty jachtowe z pełnym zapleczem tzn. natryski WC i inne udogodnienia. Czy trzeba rezerwować miejsce wcześniej i jak długo można cumować oraz cena postoju za jacht długości 8,2m na dobę.
2. Śluza Muhlendammschleuse jak się śluzujemy płynąc w kierunku Kanału Odra-Szprewa
3. Śluza Eisenhuettenstadt w płynąc w kierunku Odry. w jednych relacjach należy powiadomić obsługę śluzy że płyniemy do góry w innych że w dól jak to powinno wyglądać.
Edytowany przez Apis dnia 22.02.2015, 11 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.