O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Filipińczycy vs Polacy

Ostatnia aktualizacja 7 lat temu
R
RysiekUżytkownik Użytkownik
Dodano 14 lat temu
I teraz wiem czemu dostaję tyle telefonów od jednej z firm pośrednictwa pracy na marynarzy śródlądowych.
Pozdrawiam wszystkich
G
grzegorzUżytkownik Użytkownik
Dodano 14 lat temu
To all Filipino crew on board Dutch inland ships

Recent developments made it necessary for Gyron Crew Inc. to fully retreat from Dutch inland shipping before the end of May 2012.
Unfortunately Gyron Crew inc. is under Dutch law obliged to repatriate all its employees to The Philippines.
Before May 30 we will have to repatriate you.
Gyron Crew Inc. guarantees to pay you in full.
Your Dutch permits will be made invalid after this date so please co-operate with your repatriation in order to prevent that you become an illegal alien in this country.

For Gyron Crew Inc.:
Gyron Crew B.V. - as agents on http://www.schutt...ipijn.html
Edytowany przez grzegorz dnia 03.06.2012, 14 lat temu
M
matroos77Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Słyszałem kolego o takiej sytuacji bo sam pływałem z Filipińczykiem który był juz sternikiem powiedział że on jeszcze ma pozwolenie na pracę ale nowi marynarze z Filipin juz nie dostaną takiego pozwolenia
HeksenketelHeksenketelPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
pingwin, luzik :) kazdemu sie zdarza przeciez :) Ja tu kiedys mialem ostrzejsza historie znacznie z niejakim Skipperem, ale to juz osobny i zakonczony temat. Ok, bo to juz jest off topic zupelnie. Pozdrawiam i do ewentualnego zobaczenia we Vlissingen, bo tu ostatnio prawie zawsze jestem :)
pingwinpingwinPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Heksenketel sorki wielkie. Rzeczywiście na gorąco skomentowałem i niefajnie wyszło.Mam nadzieję że się ostro nie pogniewałeś:) Pozdrawiam i flaszkę przy okazji stawiam - Irek - świeżak tutaj i marynarz od 1981 roku
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 14 lat temu
Zawsze i wszędzie na wolnych rynkach pracy jest tak, że ktoś oferuje swoje usługi za konkurencyjnie niską cenę. Nie zmienią tego pobożne życzenia czy przekleństwa.

Tak się stało też z globalną gospodarką, która opanowali Chińczycy oferując niskie ceny i ogromne ilości towarów. Nawet Holendrzy budują u nich rzeczne statki http://www.zeglug...cle_id=309 niektóre z nich to bomby z opóźnionym zapłonem: http://www.zeglug...cle_id=315

Trudno się dziwić Filipińczykom: mają ponad 100 mln ludności z czego 11 mln poza granicami własnego kraju. To prawie tyle co wszystkich czynnych zawodowo Polaków (16 mln w 2011).
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 30.01.2012, 14 lat temu
Dodano 14 lat temu
Apis, dziekuje, wydaje mi sie przy tym, ze po prostu kolega jajo wpisal tytul na goraco, natomiast kolega pingwin podobnie skomentowal. Grunt, ze suma sumarum nie robi sie z tego off topic :)
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 14 lat temu
Przypominam koledze @pingwin o regulaminie, który zaakceptował rejestrując się raptem niecałe trzy miesiące temu. Polecam uwadze pkt.7 regulaminu forum i pkt 6 zasad ogólnych i nie pouczania kolegów którzy są tu od 4 lat i nigdy regulaminu nie złamali. Tytuł wątku zmieniłem.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Dodano 14 lat temu
pingwin, przeczytaj uwanie jeszcze raz, co pisze... mowie o tytule posta kolegi jajo, nie o zawartosci posta, gdybys nie zauwazyl. Po drugie, nie zycze sobie, zebys nazywal moje wypowiedzi bredniami.
pingwinpingwinPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Jaki tam nacjonalizm? Fajni ludzie, ale godzą się na niewolnicze warynki przez co psują cały rynek pracy. Jak się okaże, że 75% załóg na barkach to filippo na 9cio miesięcznych kontraktach to dalej będziesz o nacjonalizmie bredził? Na morzu straciło pracę mnóstwo Polaków bo nie chcą robić za galernika na zesłaniu - a filippo się godzą - i tu jest problem.
Dodano 14 lat temu
jajo, tytul sugeruje jakby nacjonalizm, pejoratywnie wziety...
No wiec o ile wiem, coraz mniej chetnie rzad holenderski jako taki patrzy na Filipinow, bo oni siedza na pokladach na tyle dlugo, ze po np 3cim razie zaczynaja miec prawo do starania sie o pobyt staly w Holandii, a oni tu nie chca za bardzo sobie tworzyc nowej nacji do dbania o nia...
J
JAJONowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
ktoś coś słyszał o nieprzyznawaniu dla "filipińczyków"pozwolenia na prace w Holandii ?
Edytowany przez Apis dnia 29.01.2012, 14 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.