O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Przeładunek materiałów sypkich barka-samochód ciężarowy - jak?

Ostatnia aktualizacja 7 lat temu
Blues-66Blues-66Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
Ciągnę temat, bo być może przyda się komuś w przyszłości.
Dotarłem do urządzeń belgijskiej firmy VIGAN. Myślę, że spełnia moje wymagania, tylko nie dotarłem jeszcze do przedstawiciela w PL (o ile jest).
W tym linku więcej informacji: http://www.vigan.com/en/pneumatique-m...orking.php

Z firm branży rolniczej nikt nie był zainteresowany wykonaniem takiego urządzenia. Jedynie branża ... górnicza podjęła się wyzwania.
O efektach zamelduję na Forum, oczywiście.

Temat dalej aktualny, gdyby ktoś... coś ... to proszę wpisać informację w tym temacie.
Edytowany przez Blues-66 dnia 22.09.2011, 15 lat temu
Dodano 15 lat temu
Wysłałem wczoraj e-mail z zapytaniem. Ale dzięki :D
K
kaczor_gUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Dodano 15 lat temu
Kaczor, dzięki za podpowiedź!
Też rozważałem ślimaki, ale najpierw chcę się upewnić, że na pewno nie ma żadnych urządzeń pneumatycznych - byłyby najwygodniejsze, bo odpada trymerka.
W grę wchodzi zlecenie zaprojektowania oraz wykonania takiego urządzenia dla moich potrzeb, o ile cena nie będzie powalająca.
Co do finansów...
Ja raczej nie zarobię, a jedynie firma, w której pracuję. Portal wesprę w miarę możliwości :D.
Ale jak temat wypali, to kilku łodziarzy (przynajmniej 1 pchacz + 2xBPO500) będzie miało zatrudnienie, dopóki na kaczych (:D) wodach na Odrze i na Zalewie Sz-skim nie pojawi się kra.

Przy okazji, może ktoś z Forumowiczów ładował rzepak z samochodów ciężarowych na barkę - bardzo interesuję się w jaki sposób to robiono, bo myślę, że tą metodą mógłby zrobić moje przeładunki.
K
kaczor_gUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
to są maszyny projektowane zwykle pod klienta raczej nie znajdziesz "gotowca" o odpowiedniej wydajności.
Na szybko i dość tanio to możesz znaleźć ofertę dla rolników.
Ten rodzaj urządzeń to "przenośniki do transportu materiałów sypkich" i z łatwością sobie to wygooglasz.
tu masz np przenośniki o sporej wydajności: http://www.araj.pl/uploaded_files/tra...2dada8.pdf
są też mniejsze http://www.rolnicze-maszyny.pl/przeno...makowy.php
Jak coś na tym zarobisz to się podziel z portalem, a jak zarobisz dobrze to i z Kaczką :)
Dodano 15 lat temu
Witam, po długiej nieobecności :)
Poszukuję informacji nt. przeładunku materiałów sypkich z barki na samochody ciężarowe.
Konkretnie, chodzi o przeładunek ok. 500 Mg peletu / 16 h jakimś urządzeniem mobilnym lub łatwym do zainstalowania np. na zaimprowizowanym nabrzeżu.
Najlepiej, gdyby było to urządzenie pneumatyczne (jakaś pompa ssąco-tłocząca).
Przy okazji, czy da się to w przypływie desperacji zrobić koparką przeładunkową?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam!
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.