O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Szukanie pracy za granicą!

Ostatnia aktualizacja 11 lat temu
B
bodekNowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
Witam.
Szukam kontaktu do armatora B/M DRAGON pod holenderską banderą.
R
richig1961Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 11 lat temu
Witam. Szukam agencji crewingowych w Niemczech, Luxemburgu, Szwajcarii lub podpowiedzi gdzie można znależć dobrą pracę w tych krajach. Pozdrawiam, Ryszard.
Tel. 606 999 021
garongaronUżytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
Dla zainteresowanych: mam informację, że firma "MDN bv Rotterdam" poszukuje polskiego sternika na kopla kontenerowego "Olesia", prawdopodobnie od połowy lipca.

Przepraszam admina,że tutaj ale to jest tylko potwierdzona informacja, a nie oferta pracy :)
Racja jest jak dupa, każdy ma Swoją ...
garongaronUżytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
kolego Vasco, posiedź trochę na tym foru, poczytaj, poszukaj, używaj funkcji"szukaj"ne strzelaj fochów bo to nic nie zmieni. Zapewniam Ciebie, że na Twoje pytania (gdzie podobnych były dziesiątki) są tutaj odpowiedzi, wybacz że inni są zajęci i nie mają czasu na szukanie odpowiedzi dla Ciebie.
Pozdrawiam
Racja jest jak dupa, każdy ma Swoją ...
vascovascoNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Chyba się niczego nie dowiem. Co piszę post, żeby się dowiedzieć o możliwości podjęcia pracy na barkach, gdzie najlepiej dostać prace, gdzie najlepiej jechać, do jakiego portu na renie to brak odpowiedzi. Nikt nic nie wie?
zbyszek1zbyszek1Użytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
"Pieczętujesz" się czarnym orłem, a pytasz "Orły Białe" jak i co załatwić w RFN ?
Dodano 12 lat temu
Witam,
Mam książeczkę niemiecką z wpisem na ren matrose. Szukam pracy na terenie Niemiec. Gdzie najlepiej jechać, do jakiego portu na renie żeby zamustrować się na statek?
Dziękuję za info.
Pozdrawiam
Dodano 13 lat temu
Gdzie w Niemczech można się zatrudnić na barki niemieckie? Gdzie najlepiej jechać?
Pozdrawiam
A
apahaczPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
witam
mam oferte pracy z tej oto firmy za matroose http://www.seoc.c...ona_glowna
Czy ktoś tam pracował?
prosił bym o wszelakie info na temat tej firmy czy kasa na czas, jakie warunki, czy przejazd i wyzywienie opłacone itp
Pozdrawiam!
MisiordonMisiordonPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
"Under the amendments, the 'allottee' is the person designated by the seafarer as the recipient of his or her salary allotment".

Jest to osoba, która ma prawo odebrać Twoją wypłatę. Wskazana przez Ciebie. Pamiętam, że na jednej z aplikacji trzeba było podać jeszcze stopień pokrewieństwa.
A
Dodano 13 lat temu
problemów nie mam, poprostu chce wszystko dokładnie wiedzieć co i jak, taką mam juz nature;]

BANK DETAILS wiem co to znaczy ale nurtuje mnie to słowo "Allottee" bo tłumaczenia nie mogę nigdzie znalesć(znalazłem takie coś tylko "osoba otrzymująca przydział np. akcji) (kat.: prawo;)wypełniałem już sporo aplikacji a z takim czymś sie nie spotkałem i nie wiem o co chodzi
Edytowany przez apahacz dnia 20.06.2013, 13 lat temu
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
oj @apahacz Ty tylko masz kłopoty, nie chciałbym mieć Cię na burcie ;) a słowo to znaczy dane bankowe: czyli nazwa banku, numer konta, bankleitzahl (kod banku) , IBAN, BIC, pozdrawiam, a przy okazji istnieje cos takiego jak google tłumacz :)
Spaß muss sein Wink
A
Dodano 13 lat temu
wypełnam aplikacje i mam pewien problem co wpisać w rubryce BANK DETAILS a dokładniej "Allottee" nigdzie nie moge znaleść tłumaczenia tego słowa
D
damjamjamPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Co prawda to prawda.I nie jeździ się na chatę z Ludwigshaven przez Antwerpię i Rotterdam czy gdzie tam reszta chlopaków z busa jest. Nie mówie jak mnie przyciśnie...ale oby nie,bo z wolnego prawie dwa dni czasem w drodze.
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
najlepiej jest pracować bez agencji, po co kogoś utrzymywać (dawać zarabiać) ;)
Spaß muss sein Wink
D
damjamjamPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
a ja się nie do końca zgadzam.Niby kasa wpływa regularnie,ale jednak coś jest nie tak z tą cypryjską firmą.Ktoś na bezczelnego przesłał mi mailem kopię mojej umowy o pracę,którą podpisał ktoś inny.O kartę ubezpieczenia zdrowotnego wykłócałem się kilka miesięcy,po czym przesłano mi formularz po grecku(sic!).Nie trudno się domyślić,że długo tam nie popracowałem.Z moich doświadczeń z agencjami najlepsze mam ze szwajcarską Riverstaff. Pozdrawiam.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
taka metafora Kapitanie . Akurat firma znajoma :) to może te Poznańskie biuro tak ludzi docenia .
Z jednym się zgodzę to jest naprawdę dobra firma .
http://www.sealux...
Edytowany przez x2494 dnia 10.05.2013, 13 lat temu
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 13 lat temu

Cytat

Pozostaje pytanie czy Volvox i Edimatros to nie jest ta sama osoba ? Obydwaj wypowiadają się w samych superlatywach o Gerwillu

Akurat obydwaj krytykują Gerwila więc albo nie wiesz co to znaczy superlatywa albo nie czytasz ze zrozumieniem.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
ten cały ship management z firmy Gerwill jest porównywalny do SMT =Szykuj Matko Trumnę Smile zainteresowani wiedzą .
Pozostaje pytanie czy Volvox i Edimatros to nie jest ta sama osoba ? Obydwaj wypowiadają się w samych superlatywach o Gerwillu Smile
to Oczywiście o tej agencji mowa ?

http://www.gerwil...
??? dobrze wiedzieć . Smile

Oczywiście możesz też ponażekać tu : http://www.pracad...
SmileSmileSmile żarcik SmileSmileSmile
Dzieki za informacjon . Pozdrawiamy z Warszawy sympatyków żeglugi śródlądowej na całym świecie .
Nie ma wolnych sobót to już lekkie przegięcie by było .
Edytowany przez Apis dnia 10.05.2013, 13 lat temu
E
edimatrosNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Tylko dajcie sobie spokoj z Gerwilem.
NIe kompetentna firma.
W sumie nie wiesz ile zarabiasz nie dostajesz zadnego rozliczenia za prace
euro przeliczane jest na złotówki po kursie -20groszy od bankowego.
Warunki pracy od 07-19 wtym pól godziny na obiad i2razy po 15 minut na kawe zapomnij o wolnej sobocie do tego oczywiscie manewry wyładunek nocne sprzątanie.Jeszcze straszenie włascicieli ze zadzwonią do biura.Po moim telefonie do gerwilla zarowno pani Edytka jak i karolek prosili aby wytrzymac bo bardzo im zalezy na tej barce.....
Wypłata opózniona jest min o3miesiące.Ja wywalczyłem dzwoniąc do Gerwila w Holandii.Zrobił się panu karolkowi smród koło d...dołączył się do tego kumpel Holender i powiedział ze zadzwoni do związków.
Od 8miesięcy pływam w SEALux w luksemburgu barka 110m 2marynarzy wyżywienie i wiadome zarobki.
Najlepiej dzwonic osobiscie ustalic przesłac papiery zadne logowanie przez internet.Prace dostłem po7dniach od odejscia z Gerwila i krwiopijcy KAROLA S
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.