Dopiero teraz obejzalem te galerie i jedyne co nasowa sie jako komentaz to chyba okreslenie "przestepstwo":@
Sam mam niezle wspomnienia z tego portu,wlasnie tutaj zaczynalem swoja kariere w zegludze zaraz po skonczeniu szkoly BM-5005 i widzac to co pozostalo z tego portu,pozostaje zal,ze wszystko co dotyczy zeglugi zaczyna wlasnie tak wygladac i nie jestes pesymista,bo za naszego zycia napewno zeglugi jaka byla nie bedzie,oczywiscie mam na mysli tabor,drogi wodne itp.bo atmosfery jaka wtedy byla wsrod zalog juz nigdy nie bedzie i Portowej tez zal:(
Od 1973 roku nie widziałem tego portu. Oglądając teraz jego zdjęcia, szlak mnię trafia, że można było do tego doprowadzić. Ile tam było zawsze jednostek pływających , ilu było nas młodych kapitanów, mechaników, bosmanów i.t.d. spotykających się na piwku w Portowej.Do dzisiaj jeżdżę raz w roku do Portu Miejskiego we Wrocławiu i oglądam ten sam widok- pustka, cisza, zaniedbanie. Lubię powspominać stare dobre czasy dla żeglugi. Jestem koledzy chyba pesymistą i myślę, że już to się nie odrodzi za naszych czasów. Zostaną tylko wspomnienia.
Obym się mylił.:(
A kiedyś w tym porcie tętniło życie.
Jakie to przykre wodoki . Jedna wielka pustynia!
Może kiedyś powróci tutaj zycie i nie tylko do tego, nadodrzańskiego portu.
ZGROZA i HAŃBA...czy Anglicy mieli rację mówiąc "Podarowanie Śląska Polakom to jak podarowanie małpie zegarka"? Podobno ktoś chce kupić ten port i niech zrobi to jak najprędzej.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies