O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Szukanie pracy za granicą!

Ostatnia aktualizacja 11 lat temu
T
TonyNowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Święte słowa Domel! Wiesz myślę iż łodziarka to ostatnie takie miejsce gdzie my Polacy pomagamy sobie. Praca na lądzie to niestety wolna amerykanka i sądzę że nie ma co porównywać do naszej profesji.
Oby tak zostało.
Pracujmy na swoje konto i tak jak Piszesz - jak możemy komuś pomóc to po prostu to zróbmy - kiedyś i my będziemy potrzebować pomocy.
Pozdrawiam Tony
PawkoPawkoPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
Panowie wszystko co piszecie to prawda, ALE nie na temat!

Ale jak juz mowimy o pomaganiu sobie to:
"Nigdy nie jesteśmy tak biedni, aby nie stać nas było na udzielenie pomocy bliźniemu"
Paweł "Pawko" S.
Praca na Renie - marzenie.
domel-d4domel-d4Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 15 lat temu
Pawko nie mów, ze nie na temat:P powinieneś się cieszyć, że dostajesz cenne wskazówki :P
Pozdrawiam. Daniel Kotur. mts Pamir ...but why is the rum gone?? Smile
Dodano 15 lat temu
O tym, zeby pomagac innym to ja akurat wiem!
Paweł "Pawko" S.
G
gosc34Użytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Pawko lepiej opowiadaj jak twoje marzenia na Renie sie spelniają??? czy smigasz juz za sterem ???
Los jest przeznaczeniem zycie to tylko ułuda.
Dodano 15 lat temu
Pawko jeszcze nie smiga na Renie, ale kolega z tego forum powiedzial ze od polowy stycznia jest praca na tankowcu na Renie i wtedy napisze jak jest.
Pozdrawiam!
Paweł "Pawko" S.
R
rafal bedNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
witam Panowie, zwracam sie do kolegów z pytaniem, czy ktos z Was podbijał ksiażeczke w niemczech ( chodzi mi o wpis na Ren), jestem z Wrocławia i szukam czegoś najbliżej. jakie trzeba mieć dokumenty, itd. oraz czy dogadam się w języku angielskim. z gory dziekuje za pomoc.
pozdrawiam
J
JAJONowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
http://www.wsa-dr...

bylem tam i wbili mi bosmana poza renem poczytaj w jakich dniach jest otwarte, szynobus jeździ z wrocka za 60pln w dwie strony a od stacji jest niedaleko, z ang ciężko,jak ja się dogadałem po niemiecku to ty też dasz rade
poz
R
rafal bedNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
ja potrzebuje wbic marynarza, a w jakim miescie byles? i od reki towpisuja czy ksiazeczke trzeba im zostawić?? i co zabrac ze soba?? (dowod osobisty, jakaś kase??)
J
JAJONowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
DREZNIE kolego bylem nie wiem z czym tam jedziesz czy masz polska ks.pracy czy pracowałeś na morzu ostatnio nie są chętni wbijać na ren matrose, to co wiem ludzia z morza AB wbijają lichtematrose na ren matrosa poza renem (na ren strona 5 poza renem strona 6)jak sie niemyle wszystkie firmy chca minimum matrose na ren ,
co do polskiej ksiazki to jak masz bosmana powini wpisac matrose zawsze jedna pozycje niżej ale nie ma regółY temat byl wielokrotnie podejmowany na forum.
poz
p,s wpis kwalifikacji byl darmowy za aktualizacje placno cos 10 eur
S
staff3Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Witam kolegów łodziarzy, od dłuższego już czasu szukam pracy, wcześniej pracowałem tylko z Polakami (niemiecki słaby a to niestety jest minus). Koledzy pomóżcie znaleźć jakąś robotę na pokładzie. Mam książkę niemiecką z wpisem matrose str5 i 6, 32 lata, pracowity. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w tym temacie. Pozdrawiam Tomek Szczecin.
M
matrosUżytkownik Użytkownik
Dodano 14 lat temu
wejdż na www.vaart.nl może coś znajdziesz dla siebie. Pozdrawiam
matros-str Krzysiek Skwara +48790488121 bunkerbarge ANTVERPIA
S
staff3Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Koledzy nie macie miejsca u siebie na burcie dla 32 letnie go matrosa (również reńskiego). Proszę pomóżcie moim problemem jest brak porozumiewania się w języku niemieckim, dlatego najchętniej podjąłbym się pracy z polakami. szukam pracy zmianowej. Proszę o jakąkolwiek pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Tel 693071544.
B
BARTI7BPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
czy wie ktoś na jakiej niemieckiej stronie można znaleźć pracę dla marynarzy śródlądowych , z góry dziękuję
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
wpisz w google : binnenschifffahrt job i tam Ci sie wyświetlą różne strony z ogłoszeniami
V
volvoxNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Mam "świetną" informację do koszyka "Agencja Gerwil"
Pływam ponad 28 lat, z tego na Renie 15 i nigdy nie korzystałem z pośrednictwa żadnej polskiej Agencji. Ostatnio sprzedali mój statek, więc dałem ogłoszenie i zadzwonił do mnie bezpośrednio holenderski armator. Uzgodniliśmy warunki pracy i płacy i znalazłem się na burcie. Tam okazało się ze gość korzysta z usług Gerwila . Na meila przysłano mi coś co trudno nazwać umową o prace... oczywiście Agencja stwierdzała iż to ona znalazła mi pracę i na stanowisku kapitana oferuje mi 2488 zł brutto , premia uznaniowa (ile?), diety za pobyt za granicą (ile?).. zero informacji na temat warunków i terminów płatności.. no i oczywiście "lojalka" na 2 lata. Odmówiłem podpisania.. następnego dnia pan (hm) Karol zadzwonił na burtę i próbował pokrzykując postawić mnie do pionu, bo wszyscy tak podpisują .. kolejnego dnia dzwonił do innych członków załogi wypytując kim jestem ... czyżby ogień koło d.. zastanawiam się czy nie przekazać tej "umowy" do prawnej ekspertyzy .. Szkoda bo statek jest OK.. pozdrawiam
volvox
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 13 lat temu

Cytat

stanowisku kapitana oferuje mi 2488 zł brutto
- na pewno nie pomyliłeś waluty ???
MisiordonMisiordonPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Nie pomylił bo Gerwil płaci w złotówkach. Te 2488 zł (albo coś koło tego) to "podstawa" od której opłacają wszelkie składki itp. Tyle zarabiasz na papierze a resztę kasy dostajesz na konto ale nie wiem jak jest to udokumentowane :P

Poza tym opóźnienia z wypłatą pieniędzy to również normalka u nich.
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
takie są własnie agencje
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Masz racje Mefiu takie są agencje , kręcę się już od dłuższego czasu na różnych pokładach od offsiurów po kontenerowce maerska a tak że ten mniejszy tonaż obskakuje raz na jakiś czas, lecz moje doświadczenia z agencjami crewingowymi są jakie takie , od wkładania 200-300 dolków w książeczki żeglarskie aby wyjechać w swój pierwszy strzał lata 1999-2005 te praktyki były stosowane w wielu firmach wysyłających marynarzy , opóźnienia z wypłatami to normalka w Polskich Agencjach czy w agencjach które są zarządzane przez polaków , sprawa jest prosta Agencja wpłaca nasze wypłaty które przyjdą z zagramanicy na lokaty oprocentowane po miesiącu wyciąga nasze pieniążki i nam je wysyła oczywiście procent który otrzymają nie jest mały :) Nie wiem jak to w żegludze śródlądowej im się udaje na 3 czy 4 członkach załogi ale na dużym tonażu gdzie załogi liczą po 20 do 30 osób przycinkę mają niczego sobie no w końcu z czegoś muszą żyć szkoda że ich nie obchodzi że może masz TY kredyty jakieś zobowiązania finansowe . Czyli firma o której piszecie jest firma do której nie nalezy składać CV Pozdrawiam .
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.