O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Umówmy się na rejs

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
szkutnik57szkutnik57Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Witam rejsowiczów !!!
Jako ,że przepływacie prawie pod moim domem a ja widzę światełko w tunelu na to ,że zwoduję mojego Hausboota to nieśmiało zapytam czy będę mógł dołączyć do tak zacnej floty ?
Pozdrawiam
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 16 lat temu

Cytat

Widzę jeszcze jednego Włodka (wklimczak) jak swoją piękną łódką towarzyszy nam po Zalewie Włocławskim, potem Pan Adam Reszka do samej Warszawy ( już się zdeklarował) może jeszcze Adam ( zradomia), Janusz ( szkutnik) i tak do samego Sandomierza!
Marzenia, jak ptaki szybują po niebie...

Jak widzisz, przewidziałem i Ciebie w tej eskapadzie. Czekamy na kolejne deklaracje.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Jest pytanie.Czy pozwolicie gwizdać?Bo Matka Natura obdarzyła mnie tylko taką umiejętnością artystyczną.
Włodek!!!
Edytowany przez x1109 dnia 06.01.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Wiesz, kiedyś płynąłem na WPW w towarzystwie, które gwizdało. Chłopaki gwizdali na kobiety w Gorzowie, Czarnkowie i Bydgoszczy. Było mi tak wstyd, że całą Bydgoszcz przesiedziałem pod pokładem mimo upału, gdyż nie chciałem się z nimi identyfikować, ale gwizdanie utworów przy ognisku, to już całkiem inna bajka. Słyszałem takiego artystę, który wygwizdywał "Cztery Pory Roku" Antonio Vivaldiego. To było wspaniałe doznanie artystyczne.
S
skorpionNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
A może w dól Wisły do elbląga i dalej kan.Elbląskim do Ostródy lub na Jeziorak.

j
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Jeśli gwizdać to tylko coś pięknego,jeśli kobieta to tylko piękna mowa-może da się omamić.Z Jednego i drugiego przyjemność wielka.
Włodek
S
Dodano 16 lat temu
Przepraszam panowie za brak mojego podpisu co natychmiast skoryguję. Krystian Uzdowski
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Kol.Krystianie.Trasa którą proponujesz jest przepiękna.Właśnie zaliczyliśmy ją w ubiegłym roku.Więc tym razem jednak w górę Wisły.Ale towarzystwo jest mile widziane.
Józef Bosman Feliga
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Przypominam sobie taki dowcip o gwizdaniu,jak dziadek uczył wnuczka ,że w towarzystwie nie mówi się szczać tylko gwizdać........... oczywiście puenta taka że wnuczek nagwizdał babci cicho do ucha.Gwizdaj sobie Włodek gwizdaj tylko po cichu i nie do ucha.
Józef Bosman Feliga
S
Dodano 16 lat temu
Kolego Bos.dzięki za zaproszenie jednak latem brak czasu,ale trasę Kożle lub Szczecin-Ostróda będę być może robił na pasażerce zbudowanej w Kożlu lub Szczecinie Krystian Uzdowski
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 16 lat temu
Jeśli dalej tak pójdzie to niezły konwój popłynie .... i bardzo dobrze.
Było by to znakomite zaistnienie naszej społeczności w realu.

Cytat

przylodz napisał/a:
O sobie nie wspomnę, wszystkie funkcje mi zabrali!

Adasiu.
Zabrali, nie zabrali. Powiedz lepiej, że rozdzieliłeś funkcje z myślą o błogim lenistwie i nic nie robieniu. Nie ma tak dobrze, już ja Ci znajdę jakieś zajęcie .... zobaczysz.

Janusz
Dodano 16 lat temu
Janusz, a teraz już bez żartów. Ja też muszę uzupełnić swoje wykształcenie o licencję na radio VHF. Zapewne zrobię to niebawem, Tobie podają na tacy takie uzupełnienie o patent sternika motorowodnego, który jest minimalnym patentem potrzebnym do prowadzenia Kucyka.
Bosman21 pisze:

Cytat

Rokrocznie prowadzimy kursy na stopień sternika motorowodnego i żeglarza jachtowego. Mamy do tego potrzebny sprzęt i kilkunastu instruktorów kapitanów jachtowych i szereg wspaniałych osiągnięć żeglarskich.
Może więc skorzystasz z okazji?
Chciałem dodać jeszcze zdanie z całkiem innej beczki: Bosman Józef robi najlepszą kawę, jaką kiedykolwiek piłem. Przekonacie się o tym niebawem.

Co do konwoju: bardzo się cieszę i naprawdę myślę, że się ziści. Taki bez wzajemnych zobowiązań, spontaniczny konwój...

@skorpion: Kolego, to nasz kolejny rejs. Nie chcemy pływać wciąż w to samo miejsce. W dole Wisły, w Gdańsku i na Żuławach byliśmy w ubiegłym roku ( artykuł: http://www.zegluga-rzeczna.pl/infusio...cle_id=301 ) Zachęcam do lektury. Jeśli Kolega chce się dołączyć do nas na jakimś odcinku, zapraszamy. Jeśli Kolega chce zorganizować sobie grupę na swój własny rejs, w dół Wisły, to proszę to wyraźnie napisać. Pewnie znajdzie Kolega wielu chętnych.
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 16 lat temu
Niewątpliwie skorzystam z okazji zrobienia uprawnień.
Rozmawiałem dziś z bosmanem21 (Markiem) i jak się okazało jesteśmy sąsiadami, sąsiednia ulica, jakieś 100 - 150 metrów.
Janusz
S
Dodano 16 lat temu
przylodz; nie miałem zamiaru wpływać na wybór kierunku waszego spływu,nie wiedziałem że już tam byliście a poddałem tę myśl ponieważ tam mieszkam i mógłbym pokazać wam coś na lądzie
Krystian
Dodano 16 lat temu
Krystian. Ten temat na forum założyłem nie tylko po to, żeby umawiać się na nasz rejs. To ma być temat, z którego zechcą skorzystać wszyscy użytkownicy naszego portalu, chcący zorganizować swój rejs, znaleźć załogantów lub łodzie towarzyszące.
Oto cytat z pierwszego wpisu:

Cytat

Chciałbym, aby ten temat posłużył wszystkim użytkownikom tego portalu, by mogli zaplanować i umówić się na wspólny rejs na dowolnym akwenie, w dowolnym celu i na dowolnych statkach.

Dodam, że Twojej wypowiedzi wcale nie odebrałem jako chęć wpłynięcia, ale jako propozycję. Przyznam, że ciekawą, bo zeszłoroczny rejs w rzeczy samej był ciekawy. Z propozycji możemy skorzystać innym razem. Nie omieszkam się wtedy przypomnieć. Tymczasem pozdrawiam,
Adam.
S
Dodano 16 lat temu
I nie myślałem o Gdańsku a o kan.Ostródzko-Elbląskim.Jazda wagonikami po torach.Krystian
wklimczakwklimczakUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Wezwany do tablicy-jestem.
Rejs wirtualnej załogi w realu-wspaniały pomysł (na miarę naklejek i proporców).Duży www.Marzenieadmir... w dół Wisły zejdzie z Włocławka najprawdopodobniej na przełomie kwietnia i maja, więc niestety marne szanse na spotkanie.
Natomiast właśnie wróciłem znad Odry z dogadanym silnikiem do mniejszej budowanej barki (nie było kadłubów do kupienia, więc już wyspawałem nowy) i kto wie może przypłyniecie na chrzciny na Zalew Włocławski...?
Nie tracę nadziei, marzę (nie tylko admiralsko) i do roboty.
A tak w ogóle, umiejętności umiarkowane,przechwalanie zminimalizowane, chęć pływania w tak znamienitym gronie olbrzymia, więc oby do zobaczenia.Zwłaszcza że dostrzegam pewną szansę na spotkanie Pana Adama Reszke w drodze na Zegrze, gdy będę sposobił się do drogi z Dobiegniewa (662 km) w dół Wisły, a tam chętnie skorzystam z deklaracji kol.Skorpiona podczas planowanego rejsu z dziennikarzami na Żuławach.
Pozdrawiam-Włodek Klimczak.
Dodano 16 lat temu
@wklimczak: Włodek! A taki piękny awatar miałeś! Rasowy żeglarz, na łódce, podczas rejsu w słoneczny dzień. Proszę, wróć do poprzedniego.

Jeśli trafimy na uroczystość wodowania, to by dopiero była gratka!Po pierwsze, kolejne spotkanie "wirtualnego" kolegi w realu ( a muszę Ci powiedzieć, że takich spotkań jest coraz więcej), po drugie, było by co opowiadać na "łamach" a i zdjęć parę by się pokazało. Jeśli będzie z nami Apis ( a wciąż mamy nadzieję, że nie zawiedzie), pewnie wyszedł by z tego też fajny filmik. No cóż! Kibicuję Ci nadal w tej budowie, ale proszę o jakieś kolejne zdjęcia. Pewnie już masz poszycie, skoro rozglądasz się za silnikiem.

@ szkutnik57: Janusz, dzięki za deklarację. Też Ci kibicuję w budowie i też chętnie zobaczę nowy zestaw zdjęć z kolejnego etapu budowy. Cieszę się, że już myślisz o wodowaniu. Życzę Ci z całego serca, żeby się udało! Chętnie zobaczymy Cię też w gronie łodzi towarzyszących naszemu rejsowi. Oby się udało. Pozdrawiam serdecznie.

@skorpion. Na wspomnianym przez Ciebie kanale też byłem, ale wybiorę się tam ( jeśli zdrowie pozwoli) jeszcze raz, tylko nie wiem kiedy. Najchętniej bym się rozdwoił, nawet roztroił, ale wszędzie nie da się być!
Do zobaczenia zatem (mam nadzieję!)
S
Dodano 16 lat temu
Włodek; ok jestem do dyspozycji.Być może będę dowodził jednym z "ptaszków" pływających po kan.Elbląskim.Według najnowszej nomenklatury łączy Mazury Zaczodnie z Żuławami.Pozdrawiam Krystian
S
Dodano 16 lat temu
Przylodz; rozumiem twoją rozterkę.Pozdrawiam Krystian
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.