O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Odrą do Czech

Ostatnia aktualizacja 14 lat temu
B
Black HawkNowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Przylodz,tak,istnieje.
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 17 lat temu
Ta odpowiedź rodzi kolejne pytanie:
Jak sprawdzić czy mogę się zmieścić na tym progu? Czy są jakieś komunikaty w tej sprawie? Czy po wpłynięciu do Czech będę mógł skomunikować się wodą z Dunajem?
Mam jeszcze wiele pytań, ale może trochę potem...
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
M
Marian JanasPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 17 lat temu
Dopóki nie zostanie wybudowany kanał Odra - Dunaj to przedostanie się drogą wodną na Dunaj jest niemożliwe. W grę wchodziłoby wyciągnięcie małej jednostki z wody i przewóz na przyczepie do miejsca wodowania na Dunaju w jakiejś marinie. W tej chwili to teoretycznie można płynąć ku źródłom Odry lub jej dopływów np. Olzy dotąd aż głębokość na to pozwoli. Według mnie daleko się nie popłynie, można się spodziewać kolejnych progów w poprzek rzeki które buduje się na górskich rzekach dla ograniczenia ruchu rumowiska. Co do głębokości na progu pod mostem to zrozumiałem z wypowiedzi Black Hawk,a że głębokość na nim zależy od stanu wody na wodowskazie w Miedoni. Tak, że w tej sprawie trzeba by się skontaktować z obsługą tego punktu wodowskazowego. Po drodze jest jeszcze inna atrakcja na którą "ostrzę sobie zęby" żeby ją zobaczyć ale może wybiorę się tam kajakiem. Proponuję wrzucić w Google "Meandry Odry". Wyświetli się wiele ciekawych stron i będzie wiadomo o co chodzi.
Pozdrawiam
Marian Janaś
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 17 lat temu

Cytat

przylodz napisał/a:
...istnieje możliwość przedostania się Odrą do Czech statkiem o zanurzeniu 40 cm ...

Wiosną tego roku dowiadywałem się jaka jest możliwość płynięcia w górę Odry ( od Koźla). Dostałem informację, że przy zanurzeniu 30 cm jest szansa przepchać się połowę odcinka między Koźlem a Raciborzem. Dalej raczej niemożliwe, były jakieś przeszkody w korycie rzeki. Od marca podobno pogłębiano. Jak to wygląda teraz będę pytał wiosną.
Janusz
grudzien70grudzien70Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
W ubiegłym roku (2011) udało się nam dopłynąć 2 km w górę od ujścia Bierawki. Była tam mielizna o gł ok 70 cm. To wszystko przy 175 cm w Miedonii. Dalej w górę o ile wiem jest próg ok 40 cm koło Turza. Następne płytki miejsca o których wiem to rafa koło mostu kolejowego w Olzie i Chałupkach oraz przy ujściu Olzy. Jest płytko i tyle. Może łódeczka wędkarska z silnikiem się prześlizgnie.
WSM Szczecin
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.