Cześć Ziomal,
ja mieszkam w Poznaniu i wyraził bym się dosadniej czym się to miasto odwróciło do Rzeki ale czasami Panie tu zaglądają więc się wyrażać nie będę ;)
W galerii stworzyłem kiedyś kategorię Porty, jest tam też Poznań, całkiem poważnie zastanawiam się nad stworzeniem nowej kategorii Byłe porty do której jako pierwszy trafił by Poznań.
Tak to wyglądało kiedyś :
a tak to wygląda teraz
Smutne ale prawdziwe :(
Pozdrawiam z Krefeld
Kolego Teos, ładnie, że troszczysz się o Poznań i port poznański. Zdjęcia są bardzo wymowne, tylko, z całym szacunkiem... Jak to się ma do proporczyka, którego wzór usiłujemy tu ustalić?
Fajnie, tylko nie wiemy, który z proporczyków proponowanych przez Kapitana, byłby najlepszy, Co o tym sądzisz? ( a "culpować" się w piersi wcale nie trzeba, bo wszystko jest bardzo ładne...) ;)
Ponieważ nikt z kolegów nie chce się w tej kwestii wypowiadać, proponuję, żeby Kapitan zamieścił tu, albo w artykułach uzgodnione wzory na znaczek ( będący jednocześnie wzorem naklejki) oraz na proporczyk, tak byśmy mogli go skopiować i oddać do jakiegoś zakładu wykonawczego. Ja z całą pewnością zrobię sobie ( jeśli któryś z Kolegów zechce, to jemu też, w tym celu proszę o kontakt na PW) naklejkę na burtę. Chętnie skorzystam też z propozycji wykonania proporca pod saling.
Podoba mi się propozycja z 11 listopada, choć wydaje mi się, że proporzec powinien być bardziej syboliczny, tzn. być łatwy do identyfikacji. Na powiewającym pod salingiem na wietrze trudno bedzie odczytać co tam jest napisane, więc możnaby zrezygnowac z napisów. Te będzie można odczytać z naklejki na łodzi. Oczywiście to tylko propozycja.
Pozdrawiam
Tomek
Myślałem i myślałem... Do niczego nie doszedłem. Wydaje mi się, że propozycja proporca jest bardzo dobra, a emblemat bardzo symboliczny. Jeśli ktoś zechce sobie przeczytać , co jest napisane na emblemacie, to przytrzyma proporczyk, żeby nie powiewał i odczyta. Osobiście chętnie wejdę w posiadanie takiego proporczyka.
Witam ja również byłbym zainteresowany nabyciem takiego proporca[zielono/niebieskiego] I napewno powiesiłbym go na dziobie statku. Będę śledził dalsze poczynania.Pozdrawiam Zbychu.
Dzień dobry , jestem oczarowany tą strona , miło widzieć ludzi z pasją , również jestem zainteresowany nabyciem proporca szt. 2 i naklejek , jestem nowy tutaj ale wydaje mi się ze ten zielono-niebieski .
Pozdrowienia Mariusz.
Jeśli chodzi o naklejki na burtę, to traktuję ten post jako zamówienie. Wciąż jeszcze zbieram zamówienia na te naklejki i tylko do końca maja. Potem nastąpi weryfikacja zamówień, gdyż podam cenę naklejek. Po weryfikacji, myślę, że w ciągu tygodnia będę rozsyłał zamówione gadżety.
Co do proporczyków. Ktoś wcześniej deklarował, że wykona takie proporce. Ja nie mam takich możliwości.
Ponawiam zachętę do składania zamówień na naklejki ze znaczkiem Towarzystwa Entuzjastów Żeglugi Śródlądowej na łódź ( większa) lub na samochód (mniejsza). Jestem do dyspozycji Kolegów tylko do ostatniego dnia maja b.r. Potem niestety nie będę mógł przyjąć zamówienia, gdyż będę realizował te złożone w terminie.
Proszę o zamówienia na PW.
Pozdrawiam Kolegów!
Jak rozumiem co do proporców to ciągle nic nie wiadomo? jakby coś sie ruszyło to jestem jak najbardziej chętny! jestem także zainteresowany dwiema naklejkami na burty. W razie pytań proszę o telefon 501 225 646, lub e-mail wlodzimierz.klimczak(at)wp.pl
Mam nadzieję, że zdążyłem z ew. zamówieniem... mimo, że do końca maja raptem 5 godzin z hakiem :)
Witam Wszystkich!
Uprzejmie informuję, że zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, po upływie terminu 31 maja 2009. zlecenie zostało zamknięte i skierowane do realizacji.
Wszystkich, którzy się spóźnili serdecznie przepraszam, ale nie będę miał możliwości powiększenia zamawianej ilości znaczków. Jeśli będzie taka wola Kolegów, powtórzę jeszcze taką akcję jesienią. Teraz proszę o szybkie potwierdzanie zamówień przez wpłatę stosownych kwot na podane za pomocą PW konto bankowe. Kwoty wyliczałem indywidualnie i każdemu wysyłałem na jego PW. Bardzo proszę o pośpiech. Mam tydzień na realizację zlecenia włącznie z wysyłką.
Pozdrawiam.
Adam Madaj
Jestem pasjonatem żeglugi. Miałem taki mały epizod z żeglugą.W 1966 roku miałem być pracownikiem Żeglugi Bydgoskiej. Jestem specjalistą od silników spalinowych. W tamtym czasie mało było specjalistów na silniki "wola". niestety życie się inaczej potoczyło. Jednak do dziś bdąc na wodzie wspominam parowce ciągnące "Berlonki", bo tak na barki mówili pracownicy Cukrowni Janikowo. Był tabor,porty przy każdej wsi,oraz wiele ryb w jeziorach irzekach. Niestety, do władzy dorwali się ludzie bez wyobrażni. Rzeki stały się ściekami, brak napowietrzania powodóje zaleganie osadu[metan]. W jeziorach przyducha, nadmierny przyrost roślinności. Przegrodzono drogę Bronisławską tamami, bez śluz. Niema już swobodnego dostępu do pięknego kawałka wody. To można jeszcze znieść. Natomiast zrobienie z jeziora zbiornika retencyjnego, jest to największa głupota. Zniszczono piękne tereny nadbrzeżne. Były piękne laski, łączki oraz dzikie plaże.Oraz piękna przystań z tradycją. Z racji stałych zmian poziomw wody brak narybku. Zazwyczaj po tarle spada poziom i po rybkach. Itak wygłąda nasza gospodarka, jesteśmy ostatnimi, którzy to jeszcze pamiętają. Pozdrawiam
@Blues-66. Proszę przeczytać posty w temacie "Symbole na twoją łódkę".
Wszystko tam wyjaśniam. Właśnie trwa "nabór" chętnych na zrobienie naklejki na burtę statku lub na samochód. Zamówienie można złożyć na P.W. przylodz Pozdrawiam.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies