Utrzymanie szlaku żeglownego to rozstawianie lub poprawianie położenia znaków nawigacyjnych na lądzie i na wodzie, sondowania, usuwanie drobnych przeszkód (zerwane kotwice, mniejsze pnie i gałęzie) itp. Malowanie i utrzymanie stateczku w czystości też :) .
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Oodnosnie wymiany / nowych wpisow w NIEMCZECH: Przeczytalem juz kilkadziesiat postow na tej stronie i dochodze do wniosku, ze inaczej bylo w latach 2012-2013 a jeszcze inaczej interpretuja przepisy TERAZ.
Czy ktos ma jakies najnowsze informacje? moze przytocze moj przyklad. Stralsund, Pan Mathias mnie zaprasza ale nie wiem czy warto jechac W TYM MOMENCIE.
Mam dyplom marynarza i motorzysty w Ż.Ś. oraz w "morskiej" flocie...
Jeden wpis od 2 sierpnia do 3 lutego ( czyli ponad 180 dni efektywnego plywania w Ż.Ś w Polsce ). W morskiej jako O/S mam ponad dwa lata a jako motorzysta wachtowy 5 lat.
Moje pytanie ( na ktore Matthias ze Stralsundu powiedzial ze mi odpowie jak przyjade :) ) :
Czy majac ponad dwa lata w morskiej i ponad 6 miesiecy w zegludze srodladowej dostane marynarza i na Niemcy i na REN ?? czy na REN mlodszego marynarza TYLKO ???
Edytowany przez lukisz dnia 14.02.2018, 8 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies