Zapytam wieczorem sąsiada "z targowiska" jak nie odmówi i cena byłaby rozsądna i bez marży to zapytam ile by wyszło za koszulki bez napisów. Dam hasło na priv lub skypa. Gorzej z napisami. Nie podejmuję się robić, choć w latach siedemdzesiątych ubiegłego stulecia opanowałem technologię "domową" jak z kolegami drukowaliśmy koszulki rajdowe farbą drukarską na wyżymaczce od pralki frania stemplem wyciętym na gumolicie :) , tylko dziś to już nie na miejscu. Chyba lepiej dogadać się z jakimś punktem specjalizującym się w reklamach...
PS
a może Kolega Witek po doświadczeniach z proporcami ma jakiś pomysł na nadruki
realizator marzeń na "DORIS"
Edytowany przez Kris_mariner dnia 24.02.2010, 16 lat temu
Krys.Obadam jak by to było z wydrukowaniem napisów.Uzgodnię z Adamem oraz z Kapitanem co by na koszulkach drukować.I sprobujemy ten temat załatwić.Koledzy prosimy deklaracje kto by chciał taka koszulkę nabyć w cenie 1 szt.płacąc za dwie.Cenę podam za kilka dni.Pozdrawiam.
Lada dzień będę musiał z żalem zejśc z pokładu więc chciałbym wiedziec kto te deklaracje będzie przyjmował i zamówienia realizował.
Moja deklaracja to: zamawiam dwie, płacę za cztery.
@SEEHUND. Czemu to zaraz schodzić z pokładu! Teos jest na Renie i jakoś sobie radzi z odwiedzaniem strony. Internet teraz jest wszędzie!
Tak swoją drogą, to stopy wody!
Co do deklaracji, jeszcze nic nie wiemy. Trzeba śledzić rozwój wydarzeń.
Dla potomności dodałbym rok, w którym ten rejs się odbywa, a litery, te które sa czarne zamieniłbym na ciemno- granatowe. I zamawiam 1, płacę za 2 szt.- niezależnie od koloru liter. Pozdrowienia.
Zmiana koloru liter to pikuś (Pan Pikuś :D )
Rok.... Hmmmm... A jeśli......
Impreza stanie się coroczna? Co rok nowe koszulki? Może się nie zedrą po jednym rejsie.... :D
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Moim zdaniem projekt jest dobry.Z dotychczasowych ustaleń jeśli zamówimy 100szt. z jednostronnym napisem w rozmiarze uniwersalnym, to zmieścimy się w cenie do 10 zł.Z napisem dwustronnym ok.15 zł.Natomiast dodając logo i znak stop wychodzi już po ok.25 zł za szt. Rozeznam jeszcze inne możliwości wykonania .A może ktoś z Koleżanek i Kolegów ma możliwości zrobienia tego taniej.?
Świetne te koszulki. Myślę, że lepiej jednak bez roku. Apis ma rację, może wystarczą na więcej niż jedną imprezę, bo jeśli Rejs Dobrej Nadziei będziemy kontynuowali w przyszłym i może następnych latach, to co wtedy przywdziejemy?
Kto znajdzie taniej niż Józek?
Wg najnowszych informacji to nie jest takie tani z tymi wydrukami. Pokazałem w zaprzyjaźnionej firmie i usłyszałem, że po koleżeńsku i po kosztach mogą nam to zrobić, ale nie tak ja ja myślałem, że na chińszczyźnie za 5 PLN tylko na "własnych" koszulkach - kolega mówi, że porządna bawełna obustronna "nie do zdarcia, można prać we wszystkich temperaturach" - ale koszt trochę mnie poraził - 38 złotych/szt jeśli byśmy wzięli 50 szt. nie wiem co WY NA TO ? Może Bosman Józef jednak znajdzie coś lepszego? Decydujcie, a no i przy takiej cenie, to niestety musielibyśmy uruchomić link DOTACJA i po zebraniu kasy przystąpić do realizacji, za zaakup 30 chińskich chciałem wyłożyć najpierw własne. Pzdr Kris_mariner
Panowie - znalazłem wykonawcę nadruków na koszulkach. Jest skłonny wykonać koszulki niemal po kosztach i nie narzuca własnych koszulek. Mam dostać od niego pełną ofertę dostawców koszulek i trzeba byłoby wybrać coś co będzie miało najlepszy stosunek jakość/cena (gramatura bawełny itp.). Jak dokończę pertraktacji - ustalimy cenę jaką będziemy wpłacać na koszulki. Poinformuję wkrótce o wynikach sondowania ofert na same koszulki.
Andrzej 'Apis' Podgórski
Krzysiu.Uznałem ,że Kapitan ma o wiele większe możliwości w branży reklamy i na pewno wyjdzie nam to korzystniej.Tak więc uznaję tę sprawę bynajmniej z mojej strony za zamkniętą.Będę oczekiwał na pojawienie się koszulek.
Pozdrawiam.
Umieściłem cytat z "Logiczne czy ... eko-logiczne?" i link to tego tekstu na jednym z populerniejszych forów mazurskich żeglarzy forum.mazury.info.pl.
A co do rejsu, to jest to fantastyczna sprawa, to nie jest tylko rejs Dobrej Nadziei, ale Rejs Marzeń. Tylko że ja nie mam własej łódki więc nie popłynę, poza tym nie wiem czy w czerwcu będę mógł akurat się wyrwać (nie jest to pewna sprawa), a ten rejs to murowany tydzień, jeżeli nie więcej.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Cytat
Dla mnie rejs z Cigacic do Sandomierza jest i tak długi. To bez mała 1000 km.w jedną stronę, a przecież będę musiał jeszcze wrócić!
A mże by tak Wisłą do końca, potem kawałek uregulowanym odcinkem Przemszy ile się da (prawdę mówiąc nie wiem ile się da i czy w ogóle), potem umówiona przewózka łajby do Portu w Gliwicach (o ile łajba nie byłaby na takie coś zbyt duża), i dalej Kanałem Gliwickim, Odrą ...
To by było coś, oprócz zwrócenia uwagi na zagadnienia żeglugi, to jeszcze zwrócenie uwagi na zagadnienia połączenia górnego odcinka Wisły z górną Odrą.
Adam Obuchowski
Edytowany przez aa1975 dnia 03.03.2010, 16 lat temu
Panie Adamie.Fajnie Pan to obmyślił.W tym jednak problem,że i pewnie rejs nie dopłynie do Sandomierza,ze względu na zbyt wiele przeszkód wodnych na Górnej Wiśle.Marzy się i mnie taki piękny rejs.Ale pewnie za mego życia Górna Wisła nie zostanie przystosowania co najmniej do pływania turystycznego ,nie mówiąc już o transporcie wodnym.Wiele się na ten temat pisze i mówi.Ale na tym się to wszystko kończy.A my wodniacy i łodziarze możemy tylko podejmować próby manifestowania i wspierania takich inicjatyw.Tak też zrodził się ten rejs.Zapewne i Pan też znajdzie czas na rejs swoich marzeń.
Pozdrawiam.
@aa1975 - dziękuję za zamieszczenie artykułu na Forum Mazurskim. Chciałbym dodać, że marzy mi się bardziej ogólnopolska akcja pn. "Rejs Nadziei", która wyglądałaby mniej więcej tak, że w każdym miejscu Polski, na każdym akwenie w określonym czasie na łódkach pojawią się nasze hasła, nasze ulotki, nasze transparenty. Nie musi to byc wspólny rejs choć rzecz jasna kto może i ma ochotę niech się przyłączy na trasie do "Kucyka" i choć kawałek mu towarzyszy. Materiały propagujące wkrótce będą do pobrania na naszej stronie. Drobny wkład każdej sprzyjającej nam organizacji, firmy, urzędu może polegać na ich wydrukowaniu tak aby można je było rozdawać. Koszulki "dojrzewają", na statkach żeglugi profesjonalnej pojawią się transparenty i nalepki TeŻŚ, możemy zainteresować każdy na własnym podwórku lokalne media....
Chodzi więc o to, aby w dniach 18.06 - 15.07 (mniej więcej) wody śródlądowe opanowało nasze przesłanie - gdziekolwiek ktokolwiek może.
Andrzej 'Apis' Podgórski
No właśnie! Taki TOTALNY REJS DOBREJ NADZIEI !
Wszyscy, kto może! Termin rejsu totalnego: 18.06. - 15.07. 2010.
Kapitanie, znakomity pomysł, tym bardziej, że ja najprawdopodobniej będę musiał zweryfikować nieco swoje plany. Już wiem, że trasa mojego rejsu zostanie mocno skrócona, ale przesłanie poniosę tak daleko, jak się da.
Pozdrawiam wszystkich.
Usunięte
temat kontynowany w komentarzach do artykułu: "Logiczne czy ... eko-logiczne" (nie usuwam tego posta całkowicie, bo dwie następne wypowiedzi straciły by sens, czyli punkt odniesienia)
Adam Obuchowski
Edytowany przez aa1975 dnia 04.03.2010, 16 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies