O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Umówmy się na rejs

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 16 lat temu
Panie i Panowie. Harmonogram rejsu już jest prawie gotowy. Czekamy jeszcze na podanie Kol.@wklimczak terminu i miejsca chrzcin jego najnowszej łodzi. Wiemy, że to będzie na Zalewie Włocławskim, ale nie wiemy kiedy i w jakim miejscu. Włodku, proszę o kontakt na e-mail.
W przyszłym tygodniu mam nadzieję podać ten harmonogram do publicznej wiadomości.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Czekam na terminarz.
Jestem w domu,więc muszę ułożyć swój.Pogonić załogę do pracy,aby poznali smak przygotowań i podczas rejsu znali swoje miejsce na łodzi{oraz wiedzieli kogo mają słuchać}.
Lody topnieją to do ROBOTY.
WIOSNĘ WIDAĆ!!!
Pozdrawiam Włodek!!!
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Witaj Włodku.Cieszymy się że jesteś gotowy/prawie/do drogi.Nieodwołalnie wyruszamy z Cigacic 18 czerwca 2010 ok.14oo.Pozdrawiam.
Józef Bosman Feliga
Dodano 16 lat temu
Drodzy Przyjaciele!
Postanowiłem poddać Waszemu osądowi propozycję rozkładu rejsu na trasie: Cigacice - Sandomierz.

W tym miejscu był przykładowy plan rejsu, który szczezł o w ogniu krytyki. Na skutek Waszych informacji, stwierdziłem, że zarówno termin rejsu, jak i rozkład etapów są "do bani" z tego powodu usunąłem ten projekt i zajmę się pracą nad innym.
Dziękuję za liczne PW na ten temat.
Edytowany przez przylodz dnia 24.02.2010, 16 lat temu
zradomiazradomiaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Czołem,
zrozumiałem, będę w środę 07.07. w Kazimierzu przed godz. 17.00.
Pozdrawiam
Adam@zradomia
witekwitekUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Załoga Gangu Olsena zgłasza swą gotowość oczekiwania w Krzeszycach/ Świerkocinie i rejs na trasie Krzeszyce/Świerkocin Krzyż
Pisząc Krzeszyce miałeś namyśli Świerkocin?
Pozdrawiam Witek
Edytowany przez witek dnia 19.02.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Oczywiście Witku Masz rację.Pisząc Krzeszyce miałem na myśli trasę Nowiny-Krzeszyce.Będzie to przy moście koło Świerkocina.Nie pamiętam już w jakiej odległości jest Świerkocin od Warty.Ale o to miejsce nam chodzi.Zapewne spotkamy się już w Sobotę i razem popłyniemy do Gorzowa i dalej.Pozdrawiam.
Józef Bosman Feliga
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 16 lat temu
Wprowadzeniem do "ideologi" jaką chciałbym do rejsu dodać - jest napisany przeze mnie artykuł: http://www.zeglug...cle_id=330
Niewykluczone, że zostanie on dodany do materiałów na Naradę Przednawigacyjną ' 2010, na której chciałbym przesłanie rejsu przedstawić VIP-om i zyskać poparcie dla głoszonych haseł.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
M
MariuszGNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Od Płocka do Wyszogrodu to bym poprawkę brał na poziom wody , bo jednego roku zdarzyło mi się 2 dni pełne płynąc do Warszawy, gdzie przy normalnym stanie wody 1 dzień to trwa :)A to lipiec wiec może być rożnie , ja mam zanurzenia 40 cm.
Średnia prędkość 27 km.
Pozdrowienia Mariusz :)))
(a ja jeszcze w proszku , dopiero kadłub sie spawa )
Edytowany przez MariuszG dnia 21.02.2010, 16 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
W Sandomierzu trwa budowa mostu drogowego, kilkanaście metrów niżej od starego mostu. W przęsłach stoją barki ze sprzętem budowlanym i dźwigowym - mogą tez tam być latem.
W tej sytuacji mogą wystąpić trudności przepłynięciem pod mostami do Koćmierzowa i z powrotem - termin uwolnienia szlaku należy wcześniej uzgodnić z budowlańcami i RZGW w Sandomierzu.
Dla bezpieczeństwa utrzymania planu imprezy , proponuję jako punkt zwrotny obrać Port Handlowy w Sandomierzu, na prawym brzegu Wisły. Właścicielem Portu jest Pan Jerzy Strząska. Kanał wejściowy do Portu znajduje się poniżej budowanego mostu drogowego.

pozdrawiam
Marian Krakowiak
Edytowany przez x38 dnia 21.02.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Kochani załoganci.Razem z kol."Przylodz" otworzyliśmy temat pod tytułem" Cigacice-Sandomierz-wybieramy hasło"Prosimy serdecznie w temacie tym umieszczać swoje , zwięzłe i treściwe propozycje haseł.Przypominamy ,że zwycięskie hasło będzie nagrodzone "Uściskiem Dłoni Kapitana APISA".
Józef Bosman Feliga
Edytowany przez Bosman Jozef dnia 21.02.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
@Apis. Dobry pomysł z tą naradą. Może wreszcie środowisko zawodowców też się uaktywni w tym temacie, bo jak na razie wygląda to nie bardzo ciekawie.
@MariuszG.Cenna informacja! Dziękuję. Kucyk ma też podobne zanurzenie ( 35 cm). Liczmy na to, że szczęście nam dopisze i poziom wody będzie wystarczający do pokonania tego odcinka w obie strony.
@mkrakowiak74. Bardzo dziękuję. Jeśli rzeczywiście nie uda nam się pokonać tych mostów, to rejs zakończymy w rzeczonym porcie. Myślę jednak, że tak nie będzie, bo w Sandomierzu pływają po Wiśle niewielkie statki wycieczkowe, więc pewnie dla nich zostaną udostępnione jakieś "przepławki".
Kris_marinerKris_marinerPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Ahoj załogo KUCYKA, a może oprócz hasła na burcie zainwestujecie niewielką kwotę w koszulki z hasełkiem i np logo, to się dobrze "sprzedaje" w obiektywie (Józiu pamiętasz nasz "wygląd" we Wrocku?) Kapitanie Apis co Pan na to?
PS
Jako załoga łodzi towarzyszącej też bym się pisał na koszulkę.
realizator marzeń na "DORIS"
Edytowany przez Kris_mariner dnia 22.02.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Też o tym myślałem! Nawet wiem gdzie to można zrobić! Walczymy o słuszną ideę utrzymania i odnowy szlaków żeglugowych w naszym pięknym kraju. Myślałem też, żeby tych koszulek wydrukować więcej i mieć je do rozdawania osobom, które w jakikolwiek sposób będą pomagać nam w rejsie. Coś takiego może zdziałać bardzo dużo!
Edytowany przez przylodz dnia 10.03.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
To jest dobry pomysł.Takie jednolite koszulki świetnie się prezentują.A takie z przesłaniem to dodały by splendoru naszej wyprawie.Dzisiaj każda szanująca się impreza drukuje swoje barwy.Może by tak/dodaję nieśmiało/ na awersie logo naszego statku a na rewersie jakieś hasełko???.
Józef Bosman Feliga
Kris_marinerKris_marinerPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
A może w myśl hasła "Płacę za dwie biorę jedną". Mieli byście trochę na rozdawnictwo. Ja się na to piszę - Jak skalkulujecie koszty, to podrzucę kaskę Bosmanowi do Cigacic - będzie bez przelewania :)
Koszulki mógłby zakupić jakiś zaprzyjaźniony kupiec hurtem u Chińczyków - będzie taniej
realizator marzeń na "DORIS"
Edytowany przez Kris_mariner dnia 23.02.2010, 16 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Zaczyna się wszystko po woli krystalizować.Coraz bliżej do podjęcia wiążących decyzji.Wiem już-płynę od Waszych Cigacic.Muszę tam być jeden lub dwa dni wcześniej.Będę z wami płynął do Bydgoszczy,ale tylko do środka miasta.Odprowadzę Was do śluzy i zawrócę.Popłynę w kierunku Drogi Foluskiej,zawrócę na J Woickie i popłynę do Pakości.Na J Mielno postój na przystani YKP Inowrocław,odwiedzę kolegów.Jeśli będzie konieczność opowiadania książek-może to potrwać o jeden dzień dłużej.Dalej to w kierunku Gopła.Jeśli załoga minie jeszcze będzie mogła znieś,to do Warty.Szybko zawrócimy i na przystań do Popiela.Tam koniec ,balanga,i grzecznie po żonę i dalsza włóczęga po Gople i wszystkich jeziorach do Warty.
OBY TO SIE UDAŁO.
Pozdrawiam Włodek!!!
Wiadomość---najważniejsza -Panowie,przepraszam-Panie i Panowie u mnie już czuć Wiosnę.Już w niedługim czasie-nażędzia w dłoń i DO ROBOTY-czyścić,myć,polerować,pieścić,pieścić,pieścić bez końca-nie tylko krypy!!! Do robotyy!!!
Edytowany przez x1109 dnia 23.02.2010, 16 lat temu
W
Waldemar WojcikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Koszulki jak zdecydujemy mogą być [ja jestem za], natomiast poza świetnym tekstem "Logicznie czy ekologicznie", możnaby upublicznić wspanialy artykuł dydaktyczny, również naszego Kapitana, o regulacji rzek. Wiedza ta jest ciagle nieobecna u decydentów. Pozdrawiam Kolegów.
Dodano 16 lat temu
Widzę,że koszulki też mają poparcie.Pomysł Kris-a "Płacę za dwie biorę jedną" jest świetny.Tylko kwestia realizacji.Może ktoś z koleżanek i kolegów miał z tym do czynienia i chętnie by się tym zajął???A może Kris.Co Ty na to???
Józef Bosman Feliga
Dodano 16 lat temu
Niniejszym apeluję do wszystkich ludzi dobrej woli, chcących w dowolny sposób wspomóc naszą akcję "Rejs Dobrej Nadziei", by starali się udzielać tej pomocy w sposób kompletny, to znaczy: Jeśli wymienia się nazwy instytucji do których mogły by być skierowane materiały propagandowe, przygotowane przez Kapitana, to uprzejmie proszę o dodanie do takiej informacji adresów (ew. telefonów, czy e-maili, lub adresów internetowych stron) tych instytucji. Pomoże to Apisowi w pracy, której i tak ma bardzo wiele. Jeśli ktoś ma możliwość zakupienia tanich koszulek czy czapeczek, proszony jest o podanie ceny i ilości, którą mógłby załatwić. Jeśli ktoś zna drukarnię, mogącą tanio wydrukować materiały, lub tanio nanieść nadruki na koszulki, też prosimy o zajęcie się tą sprawą od początku, do końca. Wiem, że zajmuje to sporo czasu i że jest to praca czysto społeczna, tym bardziej cenna w dzisiejszych skomercjalizowanych czasach.
Jeszcze raz przypomnę, że akcja się rozrasta, a na jej organizację potrzebne są pieniądze. Prosimy o dobrowolne wpłaty na konto podane w zakładce DOTACJA, znajdującej się w prawym górnym rogu na naszej stronie. Podane jest tam konto bankowe. Przy dokonywaniu wpłat prosimy o wyraźne dodanie w tytule wpłaty, dopisku > Rejs Dobrej Nadziei<
Każda pomoc w naszym dziele jest BEZCENNA! Prosimy o deklaracje pomocy, także rzeczowej, z Waszej strony. Każdy, ile i co może!
Wszyscy wszak wiedzą, że w jedności jest siła. Tej ODDOLNEJ INICJATYWY NIE WOLNO ZMARNOWAĆ! , Do dzieła zatem Panie i Panowie!
Edytowany przez przylodz dnia 24.02.2010, 16 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.