O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Umówmy się na rejs

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
zradomiazradomiaPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 17 lat temu
@zradomia:
DEKLARACJA UCZESTNICTWA W REJSIE CIGACICE-SANDOMIERZ
na odc. Kazimierz Dolny - Sandomierz.
Łódź kabinowa LILIA 4,5x1,8m 50KM.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
A może zamiast rozdawać ulotki przypadkowym spacerowiczom, dla których większy kontakt z wodą ogranicza sie do kąpieli w wannie, wręczać petycje władzom miast, które wypięły sie na turystykę rzeczną jak np. skądinąd piękne Puławy?. Taki obciach przed kamerą może przebudowałby mentalność burmistrza.
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 17 lat temu
Ja myślę że i petycję do władz i ulotki dla ludzi, jeszcze transparenty i flagi na burcie.
@zradomia. Dzięki za tę oficjalną deklarację, zresztą wcześniej już między nami uzgodnioną. Pozdrawiam Ciebie i Małżonkę. :)
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
Dodano 17 lat temu
@przybysz remigiusz. Remku, melduję, że pozostali załoganci przyjmują Twoją kandydaturę. W związku z powyższym informuję Cię oficjalnie, że zostałeś czwartym członkiem naszej załogi na trasie z Cigacic do Warszawy. Apis deklaruje udział na niewielkim odcinku, zatem będzie miał koję specjalną, najwygodniejszą. Myślę, że Apis zgodzi się na umieszczenie harmonogramu rejsu z tekstami ulotek i petycji, na stronie powitalnej, tak, żeby wszyscy mogli widzieć gdzie i kiedy będzie się znajdował Kucyk. Nadal apeluję do kolegów o składanie ( nie zobowiązujących przecież) deklaracji udziału własną łodzią czy kajakiem na dowolnym odcinku naszego rejsu, w charakterze łodzi towarzyszącej.
Edytowany przez przylodz dnia 31.01.2010, 17 lat temu
witekwitekUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Chasło może ''nie pozwólmy umrzeć rzeka''
Zastanawiam się czy może z każdego miasta na trasie rejsu wysyłać pocztą do odpowiedniego ministerstwa naszą petycje w sprawie ratowania rzek. Myślę że w ten sposób każdego dnia ministerstwo dostanie sygnał że są ludzie dla których to jest ważne. Uważam że mamy prawo wypowiadać się w imieniu wodniaków z tych miast .
Dobrze by było uzyskać poparcie dla tej petycji przez Związek Armatorów śródlądowych. Poprawa warónków żeglugi jest przecież naszym wspólnym celem.
Dodano 17 lat temu
@witek - jakie to mialoby być ministerstwo? Zrezsztą - nie ważne. Ja od czerwca ub.r nie mogę się dowiedzieć, kto ma klucz od slipu na przystani w Rzucewie (Puckie). Na e-maile nie odpowiada starostwo, burmistrz, wojewoda. W końcu napisałem do ministerstwa turystyki i sportu. Zgadnij, czy odpowiedzieli!. Sprawa śmierdzi prokuratorem, bo wody Zatoki Puckiej wypłukują obiekt wystawiony z funduszy UE, a wszyscy w/w mają to w d... . I to jest nasz kraj.
Dodano 17 lat temu
To prawda że mają to w... . Lecz samorządy nie są władne w sprawach utrzymania szlaków żeglugowych i dlatego Ministerstwo Infrastruktur Departament Transportu Morskiego i Żeglugi Śródlądowej
A do kłódki może ślusarza wezwij bo na władzę nie licz
Edytowany przez witek dnia 01.02.2010, 17 lat temu
Dodano 17 lat temu
Wlaśnie odczytałem odpowiedź na moj email z Min.TiS. Dosłownie o 20.10. Każą mi interweniować w urz. Marszałkowskim. Czyli spychotechnika. Bardzo grzecznie, ale jednak.
Dodano 17 lat temu
Tytułem uzupełnienia - jeśli to Ministerstwo Infratruktur to jak uzasadnić naszą petycję? W kraju bida, nie ma na szosy, a my na aqua-strady chcemy.Zawsze jest zly czas prosić o inwestycje, ale teraz szczególnie kiepski. Nie jsetem przeciw, bro Boze, plywam i widze co jest (albo raczej nie ma), tylko nie wierze w skuteczność jakichkolwiek akcji społ. Jesli jakiemuś sillnemu lobby nie zacznie sie opłacać pływanie, to nic nie zdziałamy. PS. Jak zaczne pilować klodkę, znajdzie się 10 gospodarzy z wyciagnietą łapą po kasę.
W
Waldemar WojcikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 17 lat temu
Witam kolegów!
Jeśli wyjdę z progu dolnego sluzy żerańskiej [mam zanurzenie 0,80 m] to dołącze do KUCYKA na trasie W-wa - Sandomierz z s/y Damroka [łódż żaglowa kabinowa Lc=7,20 m, B=2,40m ,pow.żagli podstaw. 22 m2]. Dlatego o tym piszę, że w końcu czerwca 2008r. musiałem zawrócić z planowanego rejsu; Port YKP w Jadwisinie - Kazimierz Dolny, własnie w sluzie żerańskiej, bo na dolnym progu było tylko 0.75 m wody. Komunikaty KZGW z 2008r. , na mapie "Śródlądowe drogi wodne w Polsce" informowały, że na progu śluzy żerańskiej jest 2,50 m wody. Pozdrowienia.
Dodano 17 lat temu
zradomia napisał
Nie jsetem przeciw, bro Boze, plywam i widze co jest (albo raczej nie ma), tylko nie wierze w skuteczność jakichkolwiek akcji społ.

WIARA CZYNI CUDA
Dodano 17 lat temu
.... i niech tak zostanie.
Dodano 17 lat temu
Oj Adamie, a jakie ma zanurzenie Lilia?
Wierzmy Koledzy, że nam się uda! Zima jest śnieżna. W górach śniegi topnieją do lipca, może więc wody nam w tym roku nie zabraknie i większą grupą będziemy mogli popłynąć do samego Sandomierza, a potem może ktoś przejmie od nas pałeczkę i dopłynie do samego Krakowa?
Edytowany przez przylodz dnia 02.02.2010, 17 lat temu
Dodano 17 lat temu
Wiem, podważam istotę wydarzenia jaka jest optowanie za żeglowną Wisłą. Jak tak pomyśle o obwodnicy Augustowa, to ruch spoleczny ekologów zadziałał, owszem, na NIE. Nie budować obwodnicy! A my chcemy, żeby właśnie budowano, tworzono (ogólnie biorąc - warunki do żeglowania- gł infrastrukturę okołożeglarska przynajmniej). "Kupą" można coś zablokować, ale czy stworzyć?
Lilia ma 40cm zanurzenia, potem jakieś 20cm spodzina, ostroga. W sumie bezp. głębokośc to min.60-70cm. Kajakarze na stronach o spławach Wisłą co rusz ostrzegają się przed "przenioskami". Odcinek Deblin-Sandomierz ma opinię trudnego z uwagi na płycizny. U mnie przenioska odpada, u reszty też. ...
Dodano 17 lat temu
Koledzy, właśnie przystąpiłem do szczegółowego planowania rejsu. Mamy z Józkiem wstępny projekt, rozpisany na odcinku Cigacice Warszawa. Wstępny, bo nie wiemy, gdzie w Bydgoszczy przyjdzie nam nocować ( Była propozycja, ale nie potwierdzona. Prosimy o jej potwierdzenie). Jeszcze jedna propozycja: Włodek mówił coś o chrzcinach i wodowaniu swojej nowej łodzi. Gdzie to będzie i mniej więcej kiedy?Nasz plan ma co najmniej dwa dni rezerwy, tak więc czasem możemy gdzieś zostać w niezaplanowanym miejscu. Do Warszawy musimy dotrzeć 02.07.2010. raczej przed południem. Niebawem przedstawimy konkretniejszy plan, tylko prosimy o informacje od Was.
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu

Cytat

[b]...gdzie w Bydgoszczy przyjdzie nam nocować ( Była propozycja, ale nie potwierdzona. Prosimy o jej potwierdzenie)

pamiętam że obiecałem sprawdzić temat prysznica :) ale to jest trochę na uboczu i czekam kiedy "śniegi zejdą" by móc tam dojechać...
pozdr. Darek @ IKAR
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Witam Darku.Jak sobie przypominam to gdzieś w Bydgoszczy /chyba 5km. szlaku wodnego/ jest Marina Miejska.Jak byś mógł sprawdzić jakie tam są warunki /prysznic ,toalety itp./ oraz jak tam wygląda cenowo to,zapewne nie tylko ja,bylibyśmy tobie wdzięczni.Z przewidywań moich i Adama ,wygląda na to ,że w Bydgoszczy trochę zagościmy.Wody pławnej to pewnie będziemy mieli już dostatek i goszczenie na tej barce może byłoby i przyjemne,ale do miasta daleko.A więc jak się już zatrzymamy w Bydgoszczy to może i coś niecoś warto by było zobaczyć.Tym bardziej ,że mam tam krewnych i była by okazja z nimi się spotkać.
Pozdrawiam z góry dziękując!!!
Józef Bosman Feliga
Dodano 17 lat temu
Jest nowa marina przy śluzie Okole ( przy jej górnym awanporcie) jeśli ktoś zna ceny i możliwości usługowe tej mariny, prosimy o wpis na forum lub o informację na pw.
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
na Okolu jest Marina Miejska lub jak inni nazywają "Gwiazda" (od stadionu na zapleczu którego się znajduje)
niestety, wczoraj usiłowałem do niej dojechać, skrót przez stadion był zamkniety, dojazd "od tyłu" nie przejezny, dwa razy się zakopałem i szybko uciekałem... w internecie znalazłem informację że i tak chyba nikogo tam nie ma, zamknięta jest od 1 listopada, wznowienie sezonu planowane jest na 1 kwietnia (jak "zejdą" śniegi to spróbuję jeszcze raz dojechać)
pozdr. Darek @ IKAR
szkutnik57szkutnik57Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 17 lat temu
Witam kolegów
Jako że jestem z okolic Bydgoszczy to czuję się prawie jak gospodarz
w tej okolicy.
Postaram się Wam pomóc
z tym postojem na Okolu .Oczywiście są tam natryski i możliwość podłączenia prądu.
Pogadam z tym i owym może uda się zwolnić z opłat tak czcigodne towarzystwo .Bądź co bądź to rok wyborczy !
Pozdrowienia
Dodano 17 lat temu
Dziękujemy serdecznie obu Kolegom. Czekamy na wyniki Waszych zabiegów.
Pozdrawiam,
Adam.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.