O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Umówmy się na rejs

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 17 lat temu
Adam - ja muszę się raczej do Was dostosować. Jesli wszystkie soboty w czerwcu będe miał zajęte - załapię się na jakiś etap. Nie może tak być, aby całe przedsięwzięcie zależało ode mnie :D
Ja chciałbym przede wszystkim skupić sie na tym aby zorganizować wszystkie elementy że tak powiem medialne i pozyskać wsparcie samorządów lokalnych. Trudno będzie pozyskać dzierżwców floty i armatorów do uczestniczenia w rejsie, ale można ich "oflagować" i w tym celu trzeba opracowac szkielet tego rejsu wraz z ewentualnym uczestniczeniem łódek na zasadzie etapów (sztafety). Jest prawie pół roku na to i w momencie gdy np. rusza pierwsze łódki z Gliwic czy Koźla - reszta już będzie wiedzieć gdzie i kiedy dołącza się.

To może być piękna petla przez Polskę pod hasłem "Chcemy pływac wszędzie tam, gdzie nasi przodkowie!".
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
I tak oto pomału pomysł staje się ciałem.Generalnie do wyjścia z Cigacic pozostaje cztery miesiące bez kilku dni.Dlaczego tak liczę.Zgodnie z wolą Adama rozpoczęcia rejsu po zakończeniu roku szkolnego dopasowałem swoje terminy,wyrażając akces uczestniczenia w tym rejsie.Plan był taki aby wypłynąć z Cigacic 18 po południu ,bądż 19 czerwca z rana i płynąć urlopowo jak daleko się do do 27.czerwca /pewnikiem w okolice Warszawy.Potem Adam ma już swoje plany.Tak wiec generalnie całość eskapady wypadało by dopasować do tego terminu.Bynajmniej ja tak to widzę.Kolejna sprawa to Uciąg Kucyka.W-g posiadanego rozeznania/pływałem już z Adamem Kucykiem/ najekonomiczniej i najwygodniej /a moja kieszeń jest cienka/ Kucyk Hula z 4 osobową załogą.Dlatego wybacz nam Kapitanie te naciski na potwierdzenie deklaracji płynięcia,gdyż na to miejsce ,jeśliby Kapitan nie popłynął,są inni chętni.Rzeczywiście impreza nam się rozrasta i osobiście jestem z tego bardzo zadowolony.Chętnie rozpiszę drogę z Cigacic do Bydgoszczy z podaniem terminów,gdyż tę trasę już pokonywałem w Ub.roku i mam trochę materiałów.Nie wiem jak Adam Sądzisz, ale ja bym to tak widział,że terminami trzeba by się przygotować do tego szkieletu.
Józef Bosman Feliga
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 17 lat temu
Rzeczywiście Józek, słusznie prawisz. Apis. Jesteś inicjatorem tej koleżeńskiej części rejsu Kucykiem. Obiecaliśmy sobie wspólny kawałek drogi i chcemy tego dotrzymać. Podaj więc swoją wersję uczestnictwa, a my trochę dostosujemy do Twoich potrzeb etapy, tak żebyś mógł gdzieś zamustrować i gdzieś zejść z łodzi. Nasz plan jest taki, żeby wypłynąć z Cigacic 18.06. po południu ( powiedzmy 14,00-15,00) Wówczas możemy dopłynąć do ujścia Nysy łużyckiej, lub nawet do Eisenhitenstadt. Drugi etap to chyba mógłby być Gorzów ( ale musimy jeszcze policzyć czas i kilometry) Odrą pójdzie szybko, ale Wartą już będziemy się "skrobać"pod prąd.Ty zapewne chciałbyś wsiąść na Kucyka 21.06, po zrealizowaniu zlecenia. Mam pomysł:napisz do mnie maila i podpowiedz, jak powinniśmy brać cię pod uwagę w naszym harmonogramie.

Andrzej, hasło jest chyba trochę za długie i mało chwytliwe. Proponuję rozpisać konkurs na ten temat. Nagrodą będzie np. list pochwalny od Kapitana Wirtualnego Statku. :)
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
Edytowany przez przylodz dnia 25.01.2010, 17 lat temu
witekwitekUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Czyli Gorzów + - którego ?

pozdrawiam Witek
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
PŁYWAĆ BEZ BARIER
pozdr. Darek @ IKAR
Dodano 17 lat temu
Witku. Po mojemu to Gorzów 20.W zależności od kondycji albo przed południem ,albo wczesnym wieczorkiem.Tak czy siak balujemy w Gorzowie.!!!
Józef Bosman Feliga
witekwitekUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Już dziś sie cieszę na to spotkanie i wspólny rejs na odcinku...
Edytowany przez witek dnia 25.01.2010, 17 lat temu
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 17 lat temu
To co napisałem to nie była propozycja hasła na transparent "czy cuś".... Juz wczesniej pisałem "Żądamy dostępu do rzek", ale masz rację Adam - konkurs na hasło i uścisk dłoni Kapitana (list pochwalny) w nagrodę. :D
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 25.01.2010, 17 lat temu
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Gdyby były jakieś kłopoty na moim pływadle znajdzie się jeszcze jedno miejsce mniej wygodne,ale do wykorzystania w wolnym czasie dla Apisa.Ja jeszcze nie znam miejsca swego startu.Muszę przedyskutować ten temat z kolegami z którymi mamy być załogą dla przepychania mojego pływadła przez mielizny.
Pozdrawiam Włodek!!!
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 17 lat temu

Cytat

czechtw napisał/a:
Ja jeszcze nie znam miejsca swego startu.Muszę przedyskutować ten temat z kolegami z którymi mamy być załogą

Proponuję Wrocław. Drugi załogant z pewnością zaakceptuje.
Janusz
wklimczakwklimczakUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu
Jestem niepocieszony, że nie dołączę do TAKIEGO rejsu, ale chętnie oznaczę moje łódki (Lc od 12 do 6,66m) nie tylko naklejkami, konkursowym hasłem również.Będę pływał w Delcie Wisły- Gdańsk-Elbląg-Iława.
Ażeby być zauważonym na wodzie niestety nie "nośność" hasła, lecz ilość jednostek- choćby najmniejszych- jest najważniejsza.
Trudno jest mi teraz składać deklaracje, ale dołożę starań, aby choćby wspomagając się przyczepą,choćby tylko Makiem 666(ale mahoniowym), być na wodzie z Wami w Warszawie.
Póki co pracuję pilnie- perspektywa chrztu w tak Zacnym Gronie mobilizuje.
Pozdrawiam Włodek.
Dodano 17 lat temu

Cytat

PŁYWAĆ BEZ BARIER
to propozycja SP2BZW.
Nie wiem Andrzej jak Tobie, ale mnie nie bardzo się podoba. Tchnie nieco wózkiem inwalidzkim...

Cytat

Żądamy dostępu do rzek"
Przecież nikt nam nie broni dostępu do rzek.
Ja swojego pomysłu jeszcze nie mam, ale też coś podrzucę. (najpierw musi mi przyjść do głowy) :)
Dodano 17 lat temu
@wklimczak. Włodku, może zrobimy tak, że Twój rejs będzie niejako kontynuacją naszego, lecz Wy popłyniecie w dół Wisły, nieść do Gdańska i na Żuławy nasze hasła, my zaś popłyniemy w górę rzeki. W ten sposób na każdym akwenie będzie ktoś z naszych ludzi szerzących ideę naszego Wirtualnego statku. Chętnie też bym widział kontynuatora idei mojego rejsu który by przejął pałeczkę sztafety od Sandomierza w górę rzeki. Ja będę musiał już stamtąd wracać do domu. To by było coś odwrotnego do zlotu ( taki wylot).
Dodano 17 lat temu
Włodek.Aby na czas do Cigacic zdążyć potrzebujesz 5 dni. A więc wystartować byś musiał w Niedzielę ,bądż w Poniedziałek wcześnie rano.Multum czasu /co najmniej w sumie jeden dzień/ zajmie Tobie Śluzowanie.Masz do obrobienia 25 śluz.Ale zapewniam Ciebie że trasa od Wrocławia jest już fascynująca.No oczywiście trzeba by to zgrać z " występem " przy budowie malczyckiej śluzy.Pozdrawiam.
Józef Bosman Feliga
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 17 lat temu

Cytat

Bosman Jozef napisał/a:
Masz do obrobienia 25 śluz.

25 śluz x
w godzinach od 7.00 do 16.00 po 6,24 zł
w godzinach od 16.00 do 7.00 po 12,48 zł
Takie są stawki w 2010 roku za śluzowanie.

Janusz
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 17 lat temu

Cytat

Nie wiem Andrzej jak Tobie, ale mnie nie bardzo się podoba. Tchnie nieco wózkiem inwalidzkim...

OK ale miało być "krótko"... chociaż rozumiem że "bez barier" (zanurzenia, czasu pracy śluz albo wręcz przerwy w dni wolne, etc..) to raczej tylko mu rozumiemy...

"CHCEMY PŁYWAĆ" ? czy "MAMY PRAWO PŁYWAĆ" ? wreszcie "RZEKI i KANAŁY DLA LUDZI" ? :)
pozdr. Darek @ IKAR
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
Chciała by Dusza do raju,niestety realia zmuszają do realności.Koszt transportu łodzi+śluzy+paliwo+aprowizacja i konieczne płyny,zmuszają do ostrożności w podejmowaniu decyzji.Po dyskusji z załogą będzie decyzja.Czas by był,reszta się okaże.
Pozdrawiam Włodek!!!
ps:
Od 28.1.2010r kontakt tylko przez telefon.
Dodano 17 lat temu
Włodku, życzymy Ci dużo, dużo zdrowia! Czekamy, aż się do nas ponownie odezwiesz, jak to byłeś uprzejmy nazwać, wyremontowany. Pozdrawiam bardzo ciepło.
Edytowany przez przylodz dnia 26.01.2010, 17 lat temu
MikolajMikolajPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 17 lat temu
Fajna sprawa z tym rejsem. Adam, dziękuję za zaproszenie ale proszę nie bierz mnie pod uwagę jako załoganta. Owszem, chętnie poklepię po plecach "Kucyka" jeśli spotkam go gdzieś przy brzegu :-) i chętnie popatrzę na Was w realu. I w tym miejscu pewna propozycja. Postarajcie się stworzyć "rozkład jazdy" rozpisany na dni i miejsca postoju. Rozkład umieszczony gdzieś na stronie www, taki z informacjami kto, gdzie kiedy. Sądzę, że wielu z nas szczurów lądowych i "bezczasowów" chętnie odwiedzi Was a i oczywiście pomoże w aprowizacji i wszelkich działaniach na rzecz żeglugi i akcji, którą planujecie. Przecież są załoganci wirtualnego statku z wielu nadrzecznych miejscowości. Sam deklaruję pomoc w Warszawie i innych umówionych miejscach. Zwiedzanie (Wisła) Torunia, Włocławka, Płocka, Warszawy, Kazimierza, Sandomierza na pewno macie w planie a we wszystkich tych miastach można spotkać się "koło mostu" choćby na 10 minut.
Myślę sobie, że tegoroczną akcja "o dostęp do rzeki" jest pierwszą ale nie ostatnią. Spotkajmy się więc w realu aby pogadać i spróbować rozszerzyć ją i na inne miesiące.
Pozdrawiam - Jerzy Mikołajczyk
-------
... a bocznokołowców parowych już nie ma ...
ale ja o nich pamiętam ...
Dodano 17 lat temu
@ Mikołaj. Dzięki za zdecydowane stanowisko i za deklarację pomocy. Myślę, że przydali by się tacy właśnie wolontariusze, którzy przejmowali by od nas na tym moście ulotki, by kolportować je w swojej miejscowości, właśnie gdzieś w pobliżu mostu. My nie możemy zatrzymywać się na dłużej przy każdym moście, bo wówczas rejs musiał by trwać 4 miesiące, nie półtora - dwa tygodnie.

Koledzy, deklarujcie proszę swoje uczestnictwo w rejsie, na swoich łodziach, choćby krótkimi etapami. Chcielibyśmy, żebyśmy byli widoczni na naszej stronie. Widzę to tak:
@uczestnik pisze: Dołączę się swoją łodzią ( tu nazwa) do rejsu "O dostęp do rzeki" na odcinku (np) Krosno-Słubice.
@ innyuczestnik itd...
Edytowany przez przylodz dnia 28.01.2010, 17 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.