O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Praca na barce kontenerowcu

Ostatnia aktualizacja 7 lat temu
D
danek78Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Witam wszystkich!Jestem w trakcie finalizowania swojej pierwszej śródlądowej pracy na małej barce kontenerowcu(skipper+matroos)Mam prośbe czy mógłby ktoś sie podzielić wrażeniami jak wygląda praca na barkach kontenerowcach ponieważ sam będe na pokładzie i nie wiem czego sie spodziewać(dotychczasowe doświadczenie tylko na cargo vessel 3 lata na morzu,przeważnie zboże)Oczywiście potwierdzilem pracodawcy ze dam samemu rade,bo każda teraz praca jest na wage złota,ale za wszelkie wskazówki bede bardzo wdzięczny
brunobrunoUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Kontenery na śródlądziu to jeden z fajniejszych ładunków dla marynarza :) Szybkie załadunki i jeszcze szybsze rozładunki, oczywiście nie licząc kolejek. Nie ma problemu z brudną ładownią i ładunkiem rozsypanym po pokładzie. W portach są zawsze osoby zajmujące się załadunkiem i rozładunkiem. Poza tym wszystko tak samo jak na każdym statku. Na pewno dasz sobie radę.

Powodzenia.
HeksenketelHeksenketelPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
cos od siebie :)
faktycznie, jesli maly statek, to powinno byc ok. Za to kiedys jezdzilem koplem z kontenerami np z renu do ara (antwerpia rotterdam amsterdam). Kupe wiazania i przewiazywania, bo jeden kontener tu, dwa tam, trzy siam, znowu jeden czy dwa owam itd itd... Poza tym zgadza sie, szybki i czysty ladunek. pozdrawiam i powodzenia :)
D
Dodano 16 lat temu
No zobaczymy jak to bedzie.Podmiany sa w Decinie lub w Dreznie wiec sugeruje sie tym ze trasa tak bedzie wygladac.Dzieki za odzew
G
grzegorzUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Moim zdaniem będzie Ci kolego ciężko,najgorsze jest to,że będziesz sam a moim zdaniem pływanie po morzu i śródlądziu to zupełnie inne pływanie. Najlepiej by było jakbyś poszedł do kogoś chociaż na tydzień i zobaczył. Tak naprawdę to wszystko jest proste jak się już to wie.Najgorszy( jak we wszystkim) jest pierwszy raz, a jeżeli będziesz sam to nikt Ci nie pomoże. Prawda jest taka: jak twój stary dojdzie do wniosku,że jesteś coś wart i będzie trochę wyrozumiały to będzie ok. Daj znać w każdym razie po powrocie. Wszyscy trzymamy kciuki!!! Obyś wrócił z tarczą!
Pozdrawiam
Grzegorz
D
Dodano 16 lat temu
Witam!Mam juz kontrakt wlasnie dostalem maila ze podmiana w ta niedziele amsterdam lub rotterdam barka nazywa sie "Solist".Ktos moze ja zna?No coz albo dam rade albo bedzie wielka lipa.Jak wroce dam znac.Pozdro dla wszystkich!
M
michal 11Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
witam
mv solist

80.11x8.22x2.61

1154 t

Capelleveen A J H van

Postbus 24070

300 Rotterdam

rok bud 1958 !!!!!!!!

552 kw

MICHAL
D
Dodano 16 lat temu
Napewno 1958?Takie cos moze plywac?W kontrakcie jest za marynarza a nie za kustosza;-)
M
Dodano 16 lat temu
binnenvaart katalog statków z 2007 znalazłem u szypra jest tylko jeden taki statek jeszcze jutro z nim pogadam bo ma gdzieś z 2010 nie ma co się sugerować wiekiem bo może być całkiem niezłe odpicowany :) dam ci znać tez chwilowo sie przeniosłem z morza radze znaleźć jakieś komendy na festowanie (manewry ) i najlepiej żeby ci ktoś pokazał co i jak z wiązaniem na polerach żeby nie dac ciała Chodzieży w sluzach :) ale mam dobro wiadomość dla ciebie własnie niebawem zaczynają sie wakacje to może żonka szypra przyjedzie na burtę i ci pokaże co i jak oby bo naprawdę inna bajka rzeka a morze dam znac jutro co i jak narka
MICHAL
M
Dodano 16 lat temu
jednak sie nie myliłem rok budowy 1958

przesyłam ostatnie zdjecie z 2006 4 kronie zmieniała właściciela

http://www.debinn...etail/142/

powodzonka

MICHAL
brunobrunoUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
1958 rok? wcale nie tak duzo. Barka na której plywam 1928 rok. oczywiscie po kilku przebudowach. Ale nie jedna nowsza bara nie jest tak zadbana jak ta :)

Pozdrawiam z 330 km Renu
D
Dodano 16 lat temu
Po morzu plywalem rocznikiem jakos tak 1972(1045GT u holendra) wyjetym z dna rzeki i odremontowanym ale 1928???Ee to widze ze 'Solist' to przy tej funkiel nowka nie smigana ;-).Pozdrawiam
M
Dodano 16 lat temu
ogonie pozdrawiam

mv sarcelle 1986 odpicowana na wysoki połysk :)

550 km kierunek basel
MICHAL
D
Dodano 16 lat temu
No i jestem z powrotem.Z TARCZA!!!Pierwsze 2 dni masakra,kapitan chcial mnie juz odsylac,nie podobalo mu sie cumowanie,calkiem inaczej niz na statku,ale po wytlumaczeniu bylo o wiele lepiej i pod koniec pobytu sam przyszedl z oferta ze jesli bym chcial u niego zostac to z checia sie zgodzi.Kontenery ladunek pierwsza klasa,po raz pierwszy kompletnie zero do czynienia z ladownia.Zero tam sprzatania,mycia jedynie odpompowanie deszczowki,rewelacja.Trasa Antwerpia-Rotterdam-Amsterdam.No wiadomo robota dluzsza niz na statku,ale za to kontrakt krotszy,cos za cos.W sumie na plus i byle do przodu teraz czas na jakies zimne piwko.Pozdrawiam!!!
S
SeehundUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
@danek78. Świetnie, że się odezwałeś. Myślę, że wielu trzymało za ciebie kciuki. Wygląda na to, że odwaliłeś kawal dobrej marynarskiej roboty. Pierwsze doświadczenia masz już za sobą, zdobywaj dalsze. Tymczasem smacznego, zimnego piwka.
G
grzegorzUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Takie wiadomości zawsze cieszą. Powodzenia "rycerzu".
Pozdrawiam
Grzegorz
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.