Witam, znalazłem taki oto serwis ogłoszeniowy z Norwegii - www.finn.no
Zainteresowały mnie ceny drewnianych łodzi motorowych. http://www.finn.n...LASS=6922&
Wygląda na to że ceny zaczynają się od 500 PLN !
Czy rozumuję poprawnie? Bo jeśli tak, to nawet przy koszcie wyjazdu w granicach 3000 PLN w obie strony( mostem przez cieśninę duńską), taki zakup byłby opłacalny.
Osobiście przywiozłem 7,5 metrową dębową snekkę z 1954 roku z Kopenhagi (widoczna na zdjęciu) kupiłem ją za 1500zł z silnikiem volvo penta md2 co prawda pracy było sporo ale ta łajba ma to coś.
Transport kosztował mnie 2800 (bilet promowy Swinoujście-kopenhaga-świnoujście i wynajęcie samochodu lawety )
W Dani i Szwecji widziałem sporo ciekawych jednostek za rozsądne pieniądze .
Pozdrawiam Witek
Edytowany przez witek dnia 17.06.2010, 16 lat temu
Też widziałem kilka fajnych jednostek za rozsądną cene!Po pewnym czasie te same jednostki były do sprzedania w aapolsce ale za 5 krotnie większą cene!Pozdrawiam.
[quote]jurand56 napisał/a:
Też widziałem kilka fajnych jednostek za rozsądną cene!Po pewnym czasie te same jednostki były do sprzedania w aapolsce ale za 5 krotnie większą cene!
To prawda doliczając koszty transportu to nic dziwnego ż są 5 krotnie droższe. A czy są tyle warte to jest inna bajka.
Witek
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies