O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Kanał Górnonotecki w okolicach Łabiszyna

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 17 lat temu
Bardzo proszę o pomoc w uzyskaniu informacji lub kontaktu z osobami, które mogą coś wiedzieć na temat żeglugi towarowej po Kanale Górnonoteckim oraz odchodzącej od tego kanału Drogi Bronisławskiej. Z locji Drogi Bronisławskiej wynika, że przebiegała ona w pobliżu cukrowni w Janikowie, a dalej prowadziła do krochmalni w Bronisławiu. Z pewnością była używana do przewozu ładunków o czym mogą świadczyć widniejące w locji liczne nabrzeża załadunkowe, niektóre nawet słusznej wielkości. Gdyby jeszcze ktoś miał jakiekolwiek informacje o Drodze Folusza ....
Będę wdzięczny za pomoc.
Janusz
Krzysiek1994Krzysiek1994Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Witam szanownych forumowiczów.
Jako mój pierwszy post chciałbym poruszyć temat tej drogi wodnej.
Od pół roku mieszkam nad tym kanałem i całą jesień zastanawiałem się czy można pływać po tym kanale i jaki jest głęboki.
Czy ktoś z Państwa może pływał w ostatnim czasie po tych wodach?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Rzecznik Prasowy oraz Przewodniczący Rady Fundacji Żelazne Drogi

Miłośnik dawnych technologii.
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Witam.Czym chcesz pływać i o jakim zanurzeniu-jest to najważniejsze pytanie.Mogę na nie udzielić CI odpowiedzi.
Zadałeś dość ogólnikowe pytanie.Mieszkam niedaleko do Ciebie i pływałem tam o zanurzeniu 0,7 do 0,9m.
Sprecyzuj czym i dokąd chcesz płynąć.
Pozdrawiam Włodek!!!
Dodano 16 lat temu
Konkretnie chodziło mi o to czy dało by rade przepłynąć przez ten kanał drewnianym tylnokołowcem o zanurzeniu 75cm.

G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Jednostką o takim zanurzeniu można płynąć w okolicach Labiszyną.Mątwy oraz Jezioro Szarlej mogą być poważne kłopoty.
Pozdrawiam Włodek!!!
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 16 lat temu
Ja myślę, że da się przepłynąć jednostką o zanurzeniu 75 cm, na całej długości kanału i górnej Noteci. Płynąłem tamtędy łodzią, której ster zanurzony był na głębokość 110 cm i nie haczyłem o dno, co oznacza, że łodzią o mniejszym zanurzeniu przepłynie się bez problemu.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
Dodano 16 lat temu
Czy pływa jeszcze coś większego po tym kanale?
Pytam ponieważ nie widziałem nic poza sporadycznie pływającymi jachtami.

G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Powiedz na PW dokładnie o co chodzi,to pomogę.Zdarza się że płynie raz do roku "Noteć2"
Edytowany przez x1109 dnia 11.03.2010, 16 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.