O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

poszukuję przodków

Ostatnia aktualizacja 13 lat temu
T
ToskaNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Witam, potrzebuję pomocy, od dwóch lat poszukuję informacji o przodkach. Wiem tylko że moja praprababka pochodziła z Bydgoszczy (Chełmna nad wisłą).

Franciszka Kozakiewiczówna miała się wywodzić z zamożnej rodziny ( któryś z Kozakiewiczów był wlaścicielem berlinki ( barki) na Wiśle), jej brat miał kamienicę (-e?) na ul. Grudziądzkiej. Wyszła za mąż za Leonarda Sieniawskiego.Wiadomo także, że oboje małżonkowie byli bardzo, bardzo pobożni. Sieniawscy mieszkali na tzw. Rybakach, dzielnicy Chełmna, na której dziś stoją "nowe" bloki.
Będę wdzięczna za każdą nawet najdrobniejszą informację, chodzi o przedział lat 1850-1950. Pozdrawiam i z góry dziękuje. Anna annaantosiewicz@wp.pl
Krzysztof WegnerKrzysztof WegnerPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Witaj Anno,tyle przejżeń i żadnej odpowiedzi.Ale nic dziwnego,to portal o innej tematyce.Chociaż skoro wiesz gdzie mieszkali Sieniawscy to może udaj się do tamtejszej parafii.Kościół przechowuje całe wieki swoje dokumenty(akty urodzin,ślubów itp.) Przy odrobinie szczęścia i "małemu" datkowi na parafie może coś zdziałasz.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Krzysztof Wegner H.M. NOTEĆ
Z
zbychu1949Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Witaj Tośka jeśli interesuje Cię pochodzenie pzodków to możesz poszukać tutaj http://genepedia....i_adresowe
Są to księgi adresowe Bydgoszczy. Ale że to jest forum żeglugowe to proponował bym przejść na forym genealogiczne gdzie zdobędziesz więcej wiadomości o swoich przodkach. A że jestem również członkiem POM.TOW. Gen. tam szukaj wiadomości.
Tu masz link do tego forum http://www.ptg.gd...
Jest tam baza indeksów ksiąg parafialnych pomorza.
Pozdrawiam Zbigniew W. Jak masz jeszcze jakieś pytania to na priw.
T
ToskaNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
Brat praprababki Kozakiewiczowej miał barki berlinki w Bydgoszczy lub Chełmnie, dlatego wrzuciłam tutaj, myślałąm, że chociaż tak uda mi się na coś trafić. Pozdrawiam i dziękuję. A na tamtych stronkach też szukam.
zbyszek1zbyszek1Użytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Proponuję odwiedzać portale genealogiczne, jest ich sporo.
Sam znalazłem tam swoich przodków. Powodzenia w poszukiwaniach.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.