O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Sprzedam Jacht Spacerowy Delphia Nautica 1000

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
S
shafranNowicjusz Nowicjusz
Dodano 17 lat temu
SPRZEDAM JACHT SPACEROWY (MOTOROWY)

cena : 208 134,00 zł netto

DELPHIA Nautica 1000 to jacht spacerowy na miarę XXI wieku.Nowoczesna,
komfortowa i przyjazna środowisku - cicha, nie robi fali, silnik
diesla spełnia wszelkie wymogi unijne dotyczące głośności i
czystości. Jest bardzo wszechstronna, dzięki czemu można z niej
korzystać pływając po jeziorach, kanałach i rzekach.

Jej największą zaletą jest prosta, ale jednocześnie bardzo
innowacyjna konstrukcja przyjazna osobom starszym oraz
niepełnosprawnym, posiada:
1. Jednopoziomową część podpokładową (messa, kajuty, łazienka).
2. Kokpit ze sterówką dostępny od strony rufowej - umożliwia niskie
umieszczenie trapu, aby zachować odpowiednio mały kąt jego
nachylenia.
3. Jest on po prostu ładny, z jednej strony elegancki o nowoczesnej
linii a z drugiej strony konstrukcja sprawdzona prosta (z półpokładami
ułatwiającymi komunikację z częścią dziobową oraz miejscem do
opalania).

Nautica 1000 to bardzo udany kompromis łączący wszystkie
założenia: koszt, funkcjonalność, przestronność i estetykę oraz
możliwość prowadzenia jej bez uprawnień. Dlatego też barka ta
adresowana jest nie tylko do prywatnych osób lubiących komfort i
wygodę, ale przede wszystkim do firm czarterowych, ośrodków
wypoczynkowych, hoteli, pensjonatów, gościńców i wszelkiego
rodzaju innych instytucji zajmujących się organizacją wypoczynku
nad wodą.

Delhia Nautica 1000 ma zapewnić wygodny nocleg 8 osobom.

Na pokładzie znajduje się kokpit z pulpitem sterowniczym oraz
miejsca do siedzenia ze stolikiem. W przedniej części pokład
słoneczny z odpinanym materacem do opalania.

Dane techniczne:

* długość całkowita: 10,55 m
* szerokość: 3,45 m
* zanurzenie: 0,63 m
* wysokość nad KLW: 3,00 m
* silnik diesel min. 13KM
* silnik diesel max. 29 KM
* balast: 400 kg
* ciężar transportowy: 4 600 kg
* załoga / koje 6
* wysokość w messie oraz kabinach: 1,90 m.
* wysokość w kokpicie sterówki: 2 m
* projektant: Andrzej Skrzat
shafran-sail.pl/foto/aktualnosci/nautica_stefan/l/nautica5.jpg

Wyłaczny Dystrybutor
www.shafran-sail.pl
shafran@hot.pl
tel : +48 0-607 72 83 82
+48(87) 428 04 74
Edytowany przez Apis dnia 03.01.2010, 16 lat temu
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 16 lat temu
Rzeczywiście nawet na stronie www nie widać zdjęć. Brak też podstawowych widoków czy przekrojów łodzi.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
szkutnik57szkutnik57Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Adamie miałem okazję popływania na tej jednostce i to chyba nawet na tym egzemplarzu ze zdjęcia .
Przepłynęliśmy z Rucianego na Śniardwy pokonując je całe tam i z powrotem.
Na temat łódki nie chciałbym się wypowiadać na forum gdyż nie wypada pisać o konkurencji.
Właściciel łodzi widząc tylko rysunki mojej powiedział mi ,że jak by wiedział ,że ja buduję Hausboota to by kupił mojego (wyszło jak reklama przepraszam)
na priv mogę się podzielić uwagami .
Zdjęcia i szczegóły lódki są na www.mazury.info
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Panie Januszu !U Pana jest ok.Ale co do "Shafran"-a" to jak zwykle "ANONIMOM" STOP"
Józef Bosman Feliga
Dodano 16 lat temu
Janusz. Oczywiście chętnie skorzystam z każdej informacji, jaką posiadasz. Nie zamierzam kupować tej łódki, bo mam Kucyka, który nie odbiega od tej wyżej oferowanej, nawet jest lepszy, bo lżejszy ( transportowo). Gdybym miał wybierać między tą, a Twoją, wiesz, że wybrał bym Twoją. Nawet się do tego przymierzałem. Pytam jednak z ciekawości. Nigdy nie wiadomo co się może człowiekowi zmienić i kiedy...
Napisz na maila.
Link, który podałeś jest na stronę główną, nie na zdjęcia łódki.
M
Marian JanasPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 16 lat temu
Podejrzewam, że to nie o te mazury.info chodziło a o te: http://www.mazury... ale nie wiem o jaki jacht chodzi i gdzie go szukać .Poprzednia strona to raczej oferta kwater turystycznych niż jachtów. Co do anonimowości użytkownika shafran to chciałem zwrócić uwagę, że jest to pierwszy post i to, że nie ma pełnych danych w profilu to nie znaczy to, że jest to jakaś nieznana firma. Pod poniższym linkiem:
http://shafran-sa...fran-sail/ są pełne dane firmy i nazwisko właściciela. Ja w każdym bądź razie o tej firmie słyszałem już nie pierwszy raz.
Pozdrawiam Marian Janaś
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 16 lat temu
Więcej o tej łódce jest tu - świetne zdjęcia wnętrza.
http://www.delphi...00,l1.html
Na odrzańską włóczęgę troszkę małe zbiorniki wody i fekaliów jeśli na pokładzie będzie komplet (6-8 osób ).

Ja optowałbym za wersją na max 4-5 osób i kosztem jednej z koi rufowych dałbym więcej miejsca na wodę, fekalia i paliwo. Silnik dałbym taki rzędu 50 KM. Wówczas kupiłbym sobie taką na pewno, ale muszę jedynie... wygrać w totka. :(
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 31.12.2009, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Wszedłem na proponowany przez Apisa link. Muszę przyznać, że wykończenie łodzi jest bardzo dokładne i wysmakowane. Rozplanowanie wnętrza świetne, tylko nie rozumiem z jakiego powodu koja dziobowa jest tak dziwnie podzielona i w dodatku dwu poziomowa. 4 osoby rzeczywiście mogą czuć się tam komfortowo. Sternik ma znakomite warunki do prowadzenia jachtu. Apis, jeśli chodzi o mnie, to daję Ci pełne pole do popisu i życzę , żebyś w 2010 wygrał w tego totka!
Dodano 16 lat temu
Ta koja dziobowa jest OK - niżej jest taka dodatkowa kanapa-szafka - widać to lepiej na planie, który znalazłem jeszcze gdzie indziej. Na zdjęciu wnętrza nie widać bowiem całej dwuosobowej koi.

www.debicki.auto.pl/Image/nautica_2.jpg

W wersji czteroosobowej przeniósłbym WC na lewą burtę między kuchnią (troszkę kosztem powierzchni przy zlewozmywaku), a rufową koją, której miejsce zajęłyby większe zbiorniki. Może znalazłoby się tam też troszkę miejsca na natrysk lub/i na mały agregacik prądotwórczy w razie czego.... Mesa zyskałaby troszkę więcej miejsca na prawej burcie, a tym samym kabinka dziobowa też. Dodatkowe, "awaryjne spanko" możliwe jest przecież "od urodzenia" na kanapie w mesie.

Byłby to wymarzony stateczek dla mnie i może ziściłyby się marzenia o powtórzeniu rejsy mojego ojca, który kajakiem z silniczkiem doczepnym popłynął z kumplami z Brzegu na Mazury - czepiając się pociągów holowniczych i innych jednostek, śpiąc pod namiotem itd. Ja chciałbym to zrobić bardziej komfortowo, w towarzystwie 'Kucyka" i innych jednostek z "naszej załogi" :D
Zamieszczone niżej fotki są "klikalne" i powiększają się wówczas.

www.delphiayachts.pl/pics/gallery/nautica/1N.JPG

www.delphiayachts.pl/pics/gallery/nautica/2N.JPG
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Edytowany przez Apis dnia 02.01.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Też mi się marzy taki rejs.Przed ponad 45 laty płynęliśmy jak Pański Tata Panie Kapitanie,z instruktorem w 6 kajaków i w towarzystwie jednej motorówki z silnikiem Neptun,z Krosna odrz. na Mazury.Czepiając się czego się dało,nocując gdzie popadło ,najczęściej pod namiotami,popijają kupowany po drodze chleb ,wiejskim mlekiem,najczęściej otrzymywanym gratis od napotykanych po drodze mieszkańców wsi.Bardzo chętnie ,jeśli powstanie taka możliwość , w towarzystwie tak znamienitej Braci Szuwarowej,Popłynę w tę trasę jeszcze raz.Teraz to już z Cigacic.
Józef Bosman Feliga
Dodano 16 lat temu
Znalazłem planik innego rozwiązania - odpowiadającego z grubsza moim wywodom wyżej.

imgcdn.adoosimg.com/d41735c936c674a4af0477a1dacc-3-4.jpg

oraz przekrój pionowy

imgcdn.adoosimg.com/d41735c936c674a4af0477a1dacc-4-4.jpg
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Edytowany przez Apis dnia 02.01.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
Oj kombinujecie Koledzy, kombinujecie!
Przecież , jak wiecie obaj, wybieram się w rejs do Sandomierza. Moja żona nie ma tyle czasu co ja, więc rejs w górę rzeki może być nasz! Dodam do towarzystwa @januszbn i we czterech możemy popłynąć np do Torunia, albo do Warszawy. Kucyk to też spora łajba i zmieści nas czterech. Co Wy na to?
Termin: Zaraz po zakończeniu roku szkolonego.
Dodano 16 lat temu
Adam - z chęcią wypłynąłbym w taki rejs. Ale ciężko mi będzie w każdy weekend wracać z dowolnego kilometra Wisły do domu aby wywiązać się z filmowych zobowiązań.

Jeśli zaś wygrałbym w totka i kupił sobie tę Delphię - mógłbym też opłacić kilku operatorów i montażystów i wypłynąć z Tobą do Sandomierza jako załgant "Kucyka" lub jako twoja osobista stacja paliwowa :D
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Dodano 16 lat temu
Może lepiej cysterna, bo wydaje mi się, że trochę spalę tego paliwa w drodze do Sandomierza, to przecież ok. 1000 km w jedną stronę a z prądem w tamta stronę, to tylko 145 km. Reszta pod prąd. Jeden weekend dało by się jakoś "opchnąć" Przemyśl wielokrotnie sprawę. U mnie w domu też kolega kosi trawę raz, gdy mnie nie ma...:)
Dodano 16 lat temu
Adasiu .W tak znamienitym towarzystwie ja bardzo chętnie popłynę .Nie wiem tylko co na tę propozycję nasz Kapitan i Janusz.Sądzę że z "tego" ciasta dałoby się coś wypitrasić.Czasu jeszcze trochę jest i tak na dziesięć dni można by coś zaplanować i to bez "kombinowania".Kombinował to ja będę jak wygram w tego totka i będę się chciał wyrwać na kilka miesięcy!CO do trawy to ciekawe czy robi to chętnie,i gdzie jest wtedy twoja luba???
Józef Bosman Feliga
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 16 lat temu

Cytat

Bosman Jozef napisał/a:
Adasiu .W tak znamienitym towarzystwie ja bardzo chętnie popłynę .Nie wiem tylko co na tę propozycję nasz Kapitan i Janusz.

Wielce Szanowni i Czcigodni druchowie, co to miast per pedes apostolorum, traktami szuwarowo-bagiennemi po Rzeczpospolitej naszej umiłowanej peregrynować wolą.
Ekskursja takaż, w tak zacnym towarzystwie, zaszczytem liż tylko dla mnie być może i bez ociągania zbędnego do niej gotowym.
Czołem bijąc w pokłonie szacunek Waszmościom oddaję.
Z woli Waszej
Wasz kompan
Janusz
Edytowany przez januszbn dnia 04.01.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
No, proszę. Januszowi nawet staropolszczyzny się zachciało!
Sęk w tym, że nasz kapitan musi (?) robić te filmy. Myślę jednak, że jeśli byśmy wyruszyli w poniedziałek jednego tygodnia i doliczyli do tego 11 dni, to byłby czwartek następnego tygodnia. W środku wypadł by tylko jeden weekend. Ba! Można zrobić jeszcze tak, że my z Józkiem wypłyniemy w sobotę i dopłyniemy do Kostrzyna, gdzie Wy moglibyście dojechać tym samym pociągiem relacji Kraków-Szczecin. Zyskalibyście w ten sposób właśnie weekend a odrzańskie kilometry i wstyd płynięcia polsko-niemieckim odcinkiem tej rzeki mieli byście z głowy.
Dodano 16 lat temu
Termin zaraz po zakończeniu roku szkolnego:
19.06 - przyjęte zlecenie
26.06 - nie mam zlecenia (mam za to urodziny :D )
3.07 i 10.07 - mam przyjęte zlecenia
Jeśli wstrzeliłbym się między 20.06 a 2.07 - to w tej konkretnej chwili (brak zlecenia na 26.06) dałoby mi te 11 dni.

Ale to tylko teoria - choć kusząca.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Edytowany przez Apis dnia 04.01.2010, 16 lat temu
Dodano 16 lat temu
I tym sposobem jesteśmy w "domu".Bo termin 20.06.a 02.07.mnie też odpowiada.A zatem Panowie szykujemy się do drogi .Adaś pucuj "Kucyka".
Józef Bosman Feliga
Dodano 16 lat temu
Przejdźmy do tematu: "Umówmy się na rejs"
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.