Pisze w tym miejscu bo próbuje coś załatwić i na razie nowa zelandia się na mnie wypina.
Ponieważ szukam sobie silnika na rzeki, zależało mi na mały dieslu, wiadomo ekonomia.
Znalazłem taką stronę, http://www.outboa...
posiadają tam małe 4,6,9 HP silniki marki STAR które są czterosuwowymi zaburtowymi dieslami, w wersji z rozrusznikiem i bez.
Niestety pomimo kilku prób skontaktowania się z tą firmą nie mam odzewu o ceny, możliwości transportu itp., itd.
I stąd pytanie do was, może znacie jakąś firmę w europie która tworzy takie silniki o niewielkich mocach w wersji zaburtowej. Lub wiecie że ktoś na czymś takim pływał.
Byłbym wdzięczny za każdą informację, oraz każdą sugestie.
P.S. Wesołych świat dla Was i waszych rodzin.
Pozdrawiam
Patryk
Zastanawiam się tylko, czemu musi to być silnik diesla?
Pływam po rzekach i kanałach Kucykiem 8,20 x 2,85m i pcha mnie silnik benzynowy 4-suw Hondy o mocy 30 KM przy zużyciu paliwa średnio ok. 2L/h
Czy to tak dużo? Przy tym nie hałasuje ( diesel drży i te drgania przenoszone są na cały statek) nie śmierdzi ( niektórzy lubią zapach spalonego oleju napędowego, dla mnie to smród). Paliwo PB95 jest powszechnie dostępne i niewiele droższe od oleju napędowego. Po co więc takie komplikacje?
Zgadzam się z Adamem,jeśli silnik zaburtowy to tylko silnik benzynowy i czterosuw owy.Natomiast zabudowany może być wysoko prężny.Miałem benzynowy,teraz mam wysoko prężny.Byłem zadowolony,teraz jestem też zadowolony-niestety jest zapach w kabinie oleju i paliwa.Dlatego też zanim coś postanowisz sprawdź sam na jednostkach innych właścicieli.Powodzenia czechtw!!!
Witam !
Znalazłem takie ogłoszenie jest to pośrednik ale może warto poszukać gdzieś indziej silniki TATA na licencji tu link: http://www.marine....php?id=59
Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies