Jestem posiadaczem kapitańskiego patentu klasy A wydanego przez nasz Urząd Śródlądowy. Czy orientuje się ktoś z Was czy na jego podst. mogę się ubiegać o patent z NL? Jesli tak jak to wygląda??
ORAZ
Spotkałem dziś barkę Tanzanite, która posiada IMO numer (jak statki morskie), czy to oznacza, że mogę na niej pracować "na papierach" morskich ?
Zdążyłem tylko 5minut porozmawiać z 2ma marynarzami z ów barki po czym zawołali nas na wyładunek.
Wiem, że wychodzą w morze na bunkrowanie.
Cześć Krzysiek,
widziałem że Skipper próbował Ci odpowiedzieć ale nie wiem z jakiego powodu jego posty zostały usunięte.
Apis, możesz wyjaśnić co się dzieje ?
Cześć Andrzej, gratuluję okrągłego 500-nego posta na forum oraz dzięki za wyjaśnienie, szkoda że dowiaduje się o tym "w trakcie".
Może warto by przybliżyć wszystkim użytkownikom tego forum system punktacji jaki zastosowałeś.
Poza tym często spotykana praktyką na wielu forach jest wycinanie tylko fragmentu postu z informacją od admina o powodzie interwencji, natomiast z zachowaniem pozostałej, merytorycznej treści. Czy tak nie byłoby lepiej ?
Zawłaszcza dla pytającego ?
Witam wszystkich!
Mnie również interesował by ten temat. Jesienią zamierzam zdawać na patent A.
Mam nadzieję że "nieporozumienia" jakie zaistniały na naszym statku szybko pójdą w niepamięć, kończąc tym samym tą dziwną atmosferę na pokładzie. Bynajmniej ja tak odczuwam...
Pozdrawiam.
Ps. od kilku już godzin uczestniczymy w akcji ratunkowej tonącego holenderskiego statku na wysokości Papenburga, tuż przy samej stoczni Papenburg. 85- metrowa barka kontra statek morski. 20 minut wczesnie i to my byśmy byli na jej miejscu.
Także uważam, że należałoby skupić się na rzeczowości w swoich wypowiedziach i unikać wszelkich wycieczek osobistych jak mówi o tym regulamin.
Proszę zainteresowanych aby napisali PW do pana Skippera - wcześniej zamieścił tu jakąś odpowiedź więc zapewne odpowie ponownie. Jesli nie tu to wprost do was.
Andrzej 'Apis' Podgórski
--- Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies