Witam Panie Włodku! W tej chwili zajmuje się remontem statku pasażerskiego. Wymienione poszycie do wodnicy, nowa linia wału, trzon sterowy itp- w zasadzie to już nowy statek :) Natomiast ten pierwszy, nowo budowany na razie w odstawce czeka na swoją kolej. Najprawdopodobniej tymczasowo zrobię z niego biuro i żywą reklamę na lądzie tego pływającego pasażera.
Co do okien, to do niedawna byłem na etapie- zrób to sam ale najprawdopodobniej zrobi mi je firma z Ostródy. Konstrukcja PVC, szkło hartowane. Chce by statek jak najszybciej trafił na wodę a zabawa w projektowanie i wykonanie okien własnoręcznie zajęła by mi masę czasu którego i tak wiecznie mi brakuje...
A jak tam Pana nowa jednostka??...
Pozdrawiam z Ostródy!
Witaj @bruno, jak tam poszukiwania okien?
Jestem w podobnej sytuacji, te drewniane na "Marzeniu ...", jak i do remontowanych jachtów zmuszają mnie do ciągłych poszukiwań okiennych systemów profili aluminiowych, bądź producenta. Dodatkowym utrudnieniem są szyby które chcę w tych oknach montować. Są to 12 mm pakiety zespolone szkła hartowanego, eliminujące b.skutecznie skropliny.
Istniejące systemy profili są nie dość że b.grube (45mm), to jeszcze wykluczają kształty inne niż o kątach 90 stopni.
W tej sytuacji wykonuję okna metodą giętych i spawanych pasków blach tworzących profil. Tak wykonane okna spełniają swoje funkcje, są estetyczne, ale skomplikowane technologicznie.
Spójrz w Google na: okna inwentarskie.
Pozdrawiam- Włodek.
p.s. okna te potrzebujesz do nowo budowanego statku, czy tego remontowanego?
Dzięki Heksenketel za szybką odpowiedz. Na pewno zapoznam się z ich ofertą ale prawdę mówiąc wolał bym coś u nas w Polsce. Generalnie zależy mi na cenie a dobrze wiem ile kosztują takie rzeczy w Holandii.
Poszukuje firmy która zajmuje się produkcją aluminiowych okien do statków itp. Coś na kształt okien jak w wagonach PKP. Może coś koledzy poradzicie bo ja jestem w kropce...
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies