O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Okna do statku pasażerskiego

Ostatnia aktualizacja 13 lat temu
brunobrunoUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Witam Panie Włodku! W tej chwili zajmuje się remontem statku pasażerskiego. Wymienione poszycie do wodnicy, nowa linia wału, trzon sterowy itp- w zasadzie to już nowy statek :) Natomiast ten pierwszy, nowo budowany na razie w odstawce czeka na swoją kolej. Najprawdopodobniej tymczasowo zrobię z niego biuro i żywą reklamę na lądzie tego pływającego pasażera.
Co do okien, to do niedawna byłem na etapie- zrób to sam ale najprawdopodobniej zrobi mi je firma z Ostródy. Konstrukcja PVC, szkło hartowane. Chce by statek jak najszybciej trafił na wodę a zabawa w projektowanie i wykonanie okien własnoręcznie zajęła by mi masę czasu którego i tak wiecznie mi brakuje...
A jak tam Pana nowa jednostka??...
Pozdrawiam z Ostródy!
parostatkiem w piękny rejs...
wklimczakwklimczakUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Witaj @bruno, jak tam poszukiwania okien?
Jestem w podobnej sytuacji, te drewniane na "Marzeniu ...", jak i do remontowanych jachtów zmuszają mnie do ciągłych poszukiwań okiennych systemów profili aluminiowych, bądź producenta. Dodatkowym utrudnieniem są szyby które chcę w tych oknach montować. Są to 12 mm pakiety zespolone szkła hartowanego, eliminujące b.skutecznie skropliny.
Istniejące systemy profili są nie dość że b.grube (45mm), to jeszcze wykluczają kształty inne niż o kątach 90 stopni.
W tej sytuacji wykonuję okna metodą giętych i spawanych pasków blach tworzących profil. Tak wykonane okna spełniają swoje funkcje, są estetyczne, ale skomplikowane technologicznie.
Spójrz w Google na: okna inwentarskie.
Pozdrawiam- Włodek.
p.s. okna te potrzebujesz do nowo budowanego statku, czy tego remontowanego?
Wojciech RytterWojciech RytterPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Wiem,że w Płocku montowali do turystycznych łodzi okna ze starych miejskich autobusów.Do dziś spełniają swoją rolę od kilkunastu lat.
L
leszek-wNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
SKONTAKTUJ SIę Z KPT SZARKIEM,NA SWOIM STATKU MA OKNA PLASTIKOWE ALE PODOBNE DO WAGONOWYCH;NAPEWNO COś DORADZI.
zbyszek1zbyszek1Użytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Skontaktuj się z byłym PAFAWAGiem, obecnie chyba BOMBARDIER, może oni Ci coś podpowiedzą.
Dodano 13 lat temu
Dzięki Heksenketel za szybką odpowiedz. Na pewno zapoznam się z ich ofertą ale prawdę mówiąc wolał bym coś u nas w Polsce. Generalnie zależy mi na cenie a dobrze wiem ile kosztują takie rzeczy w Holandii.
HeksenketelHeksenketelPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Dodano 13 lat temu
Poszukuje firmy która zajmuje się produkcją aluminiowych okien do statków itp. Coś na kształt okien jak w wagonach PKP. Może coś koledzy poradzicie bo ja jestem w kropce...
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.