O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Mechanik

Ostatnia aktualizacja 7 lat temu
K
kamil012345Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Witam, mam takie pytanie: czy komuś coś wiadomo czy na zachodzie dokładnie Niemcy na zestawach pchanych mechanik musi posiadać co najmniej marynarza. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
hej!! z tego co wiem to w niemczech mechanik jest nie potrzebny, dlatego mechanik musi mieć minimum stopień marynarz, chyba ze masz odpowiednią ilość załogi + mechanika, to wtedy może być mechanik bez stopnia marynarza :)
K
kamil012345Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 15 lat temu
Aha, tak to działa. Dziękuje za pomoc
E
edimatrosNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Kolega prosił bym dowiedział się jakie są stawki
dla mechaników w żegludze środlądowej.
Czy jest różnice w wynagrodzeniu na statkach pasażerskich
i masowcach czy pchaczach.
Z góry dziękuje
T
tonimarinerNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
stawki za mechanika są rózne jadąc przez agencje jest to ok 2800 czyli 1,4/1,4 tak miałem przez poznańską agencję oni brali 6000e.
W tej chwili jestem prywatnie na statku pasażerskim i mam 3600 1,8/1,8.
Praca standartowa serwis silników i agregatow urządzeń pokładowych.
Naprawa klimatyzacji i chłodni co ważne jest latem oczywiscie sprawy hydrauliki czyli krany scieki umywalki nawet suszarki i pralki.
Do tego sprawy rozliczenia paliwa.Zdarza się ze trzeba znac się na stolarce
i wymianie zamków.
Do tego pomagam przy cumowaniu i śluzach.
Na statku jest też Węgier marynarz motorzysta ma 2100
G
gosc34Użytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
ojjjjjjj ojjjjjjjj ojjjjjjjjj coś fantazja poniosla kolege

kolega tonimariner nie ma pojęcia o niczym i pisze takie bzdury i myśli ze jest mądry ,jest jedno rozwiązanie tego postu klega zarabia w pln ! 3600 to kapitan ma chyba i żaden mechanik niema nic do paliwa oprócz bunkrowania wszystko rozlicza kapitan.
Los jest przeznaczeniem zycie to tylko ułuda.
Edytowany przez Apis dnia 10.09.2013, 13 lat temu
T
Dodano 13 lat temu
Gościu34 3600euro jest to pensja za miesiąc nie myśl że dostaje też 3600 w domu a jeżeli własciciel płaci za ciebie
do agencji 6000 jest to dla niego dobre rozwiązanie i oszczędność.
Z paliwem jest tak że podaje staremu ile zużylismy w danym dniu.
Tak wracając to na niektórych tankierach taką kasę mają marynarze.
Ważną rzeczą jest też wiedza i umiejętności uruchomiłem windę która stała rozwalona przez kilka lat nie piszę o spawaniu...
Jeżeli chodzi o cumowania i śluzy to robie to z własnej woli dzięki temu Czesi nauczyli mnie pracy na cumach i trochę ciekawych prac pokładowych.
Jeżeli startujemy ok 5.00 to po co budzic wszystkich marynarzy na manewry?
G
Dodano 13 lat temu
niewierze ponieważ byłem na pasażerkach i znam firmy i wiem ile sie płaci Polski szturman z tipami ma max 2000 euro widziałem salaris holenderski mechanik ma 2000 plus tip za miesiąc wolne tylko 2 tyg taka prawda no ale ty musisz być wyjątkowy widocznie. a ile zużyl statek paliwa to mój stary widzi na bierząco w sterówie tylko kliknie i już wszystko sie pokazuje co do litra
Edytowany przez Apis dnia 08.07.2013, 13 lat temu
T
Dodano 13 lat temu
No widzisz ja biore te informacje ze zbiornikow rozchodowych i do tego
mierze dokładnie linijką ale mam dobrego starego zarazem własciciela.
KREDYT DAWNO SPŁACONY.Statek stary bo lata 70
G
Dodano 13 lat temu
życze powodzenia w takim razie na łajbie a dobry stary i właściciel to masz szczęscie.
T
Dodano 13 lat temu
gosciu34 chyba w zeszłym roku szukali mechaników na statki medyki
tam dopiero płacili lecz praca tylko dla Holendrów.
nie wiem jak to jest ze własciciele placa agencją tak duże pieniądze.
Fakt przez Poznan byłem tylko jeden kontrakt stary znalazł Rumuna
który byl kilka miesięcy a na koniec jeszcze oczyscil maszyne z narzedzi.Z tego wynika Holendrzy nie kwapia się do pracy w maszynie na śródlądziu .Na morzu jak bylem to 3Holender miał135E dziennie
AntaroAntaroNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Rzeczywiście w internecie mozna zamieścić każdą informacje . Ja mam na miesiąc na przykład 10000 pln , i jest ktoś w stanie to sprawdzic, pewnie nie. Stawki są jakie są. Wyobraznia niektórych nie zna granic. Pozdrawiam
wschmidt
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
to wy nawet nie plywacie w systemie B, a jak o 5 liny puszczasz to goście jeszcze śpią w swoich pokojach? Ciekawi mnie ile tam u was zarabia kapitan - 10000e?, 15000e? A i jeszcze jedno pytanko mam po jakich wodach pływacie???
Spaß muss sein Wink
Edytowany przez mefiu dnia 07.07.2013, 13 lat temu
pingwinpingwinPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 13 lat temu
Kde wode mielicie niepotrzebnie. Na pasazerkach jest system 6/2 to i placa miesieczna wyzsza. Mechanik ma 2150-2350 E netto platne co miesiac + ok 80- 220E tygodniowo z tipow. Zakres obowiazkow to codzienna i okresowa obsluga maszyn, manewry, naprawy w dziale hotelowym, klima i bunkrowanie paliwa. Ilosc godzin pracy w tygodniu nieograniczona;) Od czasu do czasu trzeba pomoc matrosom w wywaleniu smieci /np szybka akcja w sluzie/ oraz pomaga sie w przy zaladunku prowiantu. W najlepszych firmach te same pieniadze dostaje sie w systemie 4/2. Ogolnie ok 500 E wiecej od Holendra - szturmana.

Kolega Danek zamiescil link do salaris informatie, CAO 2013. Mechanik pracujacy na umowe wg CAO ma 2048-2218E netto /2929-3172 brutto/.
Avalon Passion
Edytowany przez Apis dnia 10.09.2013, 13 lat temu
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.