Witajcie,
w nowym roku postanowiłem zacząć używać założone kiedyś konto
na http://chomikuj.pl/Default.aspx
Dlaczego akurat tam ?
Ponieważ na tym serwisie to ściągający płaci za ściąganie dużych plików a nie ten który je wystawia. Uważam że jest to sprawiedliwe rozwiązanie,
Dlaczego piszę o tym tutaj ?
Ponieważ większość plików będzie dotyczyła żeglugi śródlądowej, trochę mi się już udało zgromadzić, teraz chcę je w miarę technicznych
możliwości (internet przez komórkę w pracy ;-)) przesłać na serwer.
Tak więc zapraszam do mojego Chomika: http://chomikuj.pl/Teos63
Z tym "chomikiem" to znakomity pomysł. Już wyhodowałem swojego i właśnie go "dokarmiam" filmem jaki był dołączony do książki - albumu "Skrzyżowanie Trzech Mórz - wodny korytarz Dunaj - Odra - Łaba". 356 MB, chomikuje się już ze dwie godziny.
Będą też inne filmy i książki. Czekam na Twoje, mam już upatrzone pewne pozycje, zwłaszcza "Złota księga budowy polskich kanałów żeglugi" i "Żegluga śródziemna i budowa dróg wodnych".
Wkrótce zaproszę do swojego Chomika.
Janusz
Teos, też wyhodowałem swojego chomika, ba! nawet zaprosiłem Cię do swoich znajomych!
Wprawdzie nie jestem jeszcze zbyt zorientowany w tej witrynie, ale podoba mi się i pod kierunkiem ( światłym) Janusza postaram się tam trochę podziałać. Skąd Ty masz takiego nosa do tego buszowania po internecie i trafiania w co chcesz?
Cieszę się że hodujecie chomiki ;-)
Ja swojego nakarmiłem sporą dawką wiedzy, w przyszłości postaram się go regularnie dokarmiać.
Adam - pracowałem w branży komputerowej przez 20 lat, chcąc nie chcąc coś w głowie musiało pozostać :-)
Za to mój chomik dogorywa z głodu.Muszę się przyznać ,że korzystam z jego dobrodziejstw już dłuższy czas.Natomiast nie mam zielonego pojęcia jak i czym go dokarmiać.Nawet z wstawieniem prostego awataru nie mogę sobie poradzić.W przeciwieństwie do Was koledzy taki ze mnie komputerowiec.Ale jeśli nie Macie nic na przeciw to dalej będę "doił" Wasze.
Bosman Jozef napisał/a:
Za to mój chomik dogorywa z głodu.
Chomiką są w sympatyczne i nie pozwolimy, aby działa im się krzywda.
Przy okazji zapraszam na skypa i razem damy rade. To nie jest skomplikowane.
Przy okazji polecam film o australijskich parowcach w folderze "filmy". Kilka minut można zobaczyć bez ściągania. http://chomikuj.p...szbn/Filmy
Pozdrawiam
Janusz
Januszu Serdeczne dzięki za oferowaną pomoc.Wczoraj dopadł mnie Adaś i wyłożył mnie co i jak.Wspólnie popracowaliśmy i jako tako się połapałem na czym polega praca z chomikiem.Niebawem przystąpię do chomikowania.Na razie korzystam chętnie z dostępnych Chomików.Jeszcze raz Serdeczne Dziękuję!!
Panowie ponieważ w tym tygodniu powinno do mnie dość troszkę książek o tematyce Żeglarsko motorowodno wodniackiej, postaram się w wolnych chwilach je skanować, ale nie chciałbym aby powstawał kolejny chomik z kilkoma książkami, takie pliki podesłał bym któremuś z Was abyście umieścili dla innych na swoich chomikach.
A tak przy okazji jak format jest dla was lubiany, PDF czy DeJaVo?
Pozdrawiam
Patryk Czubasiewicz
Patryk Czubasiewicz
Na wodzie: Żeglarz i motorowodniak śródlądowy.
Witaj Patryk,
możesz mi podesłać te książki, wrzucę je do mojego Chomika.
Musimy tylko zsynchronizować czas - przez najbliższe dwa tygodnie jest to możliwe, później jadę na 4 tygodnie na barkę i mam ograniczony transfer.
Jeżeli chodzi o format to w przypadku książek z bardzo dużą iloscią tekstu lepszy jest DjVu natomiast przy dużej ilości zdjęć pdf.
Zwróć uwagę na to aby tam gdzie nie ma kolorów skanować w odcieniach szarości. Często spotykam stare czarno białe dokumenty zeskanowane w kolorze, niepotrzebne nabijanie objętości pliku. Życzę miłego skanowania i czekam na przesyłki.
Znów będę żerował na chomiku Teosa.
A gdyby Ci, Patryku, coś nie wyszło z czasem, to ja jestem stale i możesz mi podesłać mailem lub na płytce.
Pozdrawiam
Janusz
Wykorzystując Chomika >januszbn< przeczytałem rozporządzenie o wysokości opłat za korzystanie z dróg śródlądowych. Zwykle pływam po Renie, ale często wpływam na Men, który wita statki śluzą Kostheim. Przynajmniej na Menie jachty nie płaca za śluzowanie. Mało tego, dodam jeszcze, że statki pasażerskie płynące bez pasażerów również są śluzowane bezpłatnie.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies