O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Ramowa Dyrektywa Wodna

Ostatnia aktualizacja 15 lat temu
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 15 lat temu
"Porozmawiajmy o wodzie - Ramowa Dyrektywa Wodna" - taki dokument znalazłem na stronie poznańskiego RZGW
http://rzgw.poznan.pl/udzial-spolecze...-linki.php
Ściągnąłem, przejrzałem i małe zdziwienie. Dokument ma 24 strony, z tego tekstu (wraz z obrazkami) 18 stron.
Ile osób jest potrzebnych żeby to spłodzić ???
Już melduję:

Cytat

Redaktor prowadzący:
Katarzyna Tyczko
Kierownik Zespołu ds. Integracji Europejskiej
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Warszawie
tel. (22) 583 00 35
e-mail: dyrektywa@rzgw.warszawa.pl
Zespół redakcyjny:
Agata Grąbczewska
Anita Radziszewska
Joanna Kozłowska
Biuro Gospodarki Wodnej
Autorzy tekstów:
Bartczak Anna
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej we Wrocławiu
Chammas Barbara
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Krakowie
Gawłowska Iwona
Departament Zasobów Wodnych
Ministerstwo Środowiska
Glaza Ewa
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Gdańsku
Kiec Justyna
Biuro Gospodarki Wodnej
Misiewicz Michał
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Poznaniu
Mitraszewska Anna
Müller Steffen
Długoterminowy Doradca Współpracy Bliźniaczej
Sacharczuk Katarzyna
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Szczecinie
Serenc Marek
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Krakowie
Starzec - Wiśniewska Ksenia
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Gliwicach
Szałata Łukasz
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej we Wrocławiu
Topiłko Janusz
Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Gdańsku
Tyczko Katarzyna
Zań Teresa
Regionalny Zarzàd Gospodarki Wodnej w Warszawie

Nie męczcie się, ja policzyłem 19 sztuk czyli wychodzi poniżej 1 strony na osobę - powalająca wydajność ;-(
Ciekawe w jaki sposób PHARE płaciło - od strony czy od osoby ???
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
W RZGW już mnie nic nie dziwi.Tm się pracuje i tworzy ,tylko efektów nie widać żadnych.Na co dzień od poniedziałku do piątku z rana widuję Kierownika Nadzoru Wodnego ,przez co najmniej 2 do 3 godzin.A raz w miesiącu /każdego 10-tego jeśli nie wypada w tym dniu dzień wolny od pracy/ przez kilka godzin widzę ilu ludzi w takim Nadzorze pracuje.Domniemywam ,że jest to dzień wypłaty.Mówi się że w pozostałe dni robocze pracują w terenie.No efekty są widoczne na szlakach wodnych.Hi Hi Hi!!!!!!A swoja drogą ciekawe kto za te wypociny płaci tak szacownemu gremium.Sadzę ,że odpowiedż nie jest skomplikowana!!!!
Józef Bosman Feliga
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Specyfika pracy w Nadzorze Wodnym jest wlasnie taka, ze pracuje sie w terenie,czy moze jednak jestem w bledzie ?
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 15 lat temu
Nie, nie jest Pan w błędzie.
Jednak, kiedy płynie się wiosną ( maj) i widzi się tabliczkę kilometrażu odwróconą do góry nogami i potem płynie się pod koniec sierpnia i dalej widzi się tę samą tabliczkę, tak samo postawioną na głowie, to co można myśleć o pracy nadzoru wodnego. Takich kwiatków można by nawrzucać oho!
Pewnie stąd te uszczypliwe uwagi na temat pracy nadzorów wodnych. Niestety, podobnie na ten temat myślę i ja. To wynika ze zwykłych obserwacji, nie z chęci "dokopania" komuś.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
M
MarandUżytkownik Użytkownik
Dodano 15 lat temu
Proponuje przekazac swoje uwagi i spostrzezenia do zainteresowanych Nadzorow Wodnych.
przylodzprzylodzWeteran Weteran
Dodano 15 lat temu
I zaraz wylegną na szlaki, żeby wszystko wróciło do normy. Nie będziemy widzieli już upadających tyczek, samych słupków bez znaków kilometrowych, Wszystkie znaki będą obkoszone a miejsca postojowe będą zapraszały na postój schludnym wyglądem i krótko przystrzyżoną trawką...
To my mamy wskazywać bezpośrednio nadzorom ich niedoróbki? I tak robimy to tutaj! Każdy przecież zna swoje obowiązki. Wystarczy je rzetelnie wypełniać i już. Widziałem pracę Nadzoru Wodnego w Gozdowicach. Pani Danuta, Dowodząca tym nadzorem ma szacunek i posłuch załogi. Tam też widać pełną kompetencję w wykonywaniu obowiązków. Statki "Orlik" i "Danka" pracują na pełnych obrotach. Można? Trzeba tylko chcieć, tak jak w Gozdowicach nad Odrą chcą.
zapraszam na mojego bloga:
http://wioslem.blogspot.com/
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.