Adam,
dziękuję za podziękowania ale szczerze mówiąc miałem nadzieję że ktoś dorzuci następne linki w tym wątku ;-). Na zachętę jeszcze jeden, można rzecz kultowy miesięcznik:
Nie mam pojęcia, jak Ty to robisz. Chyba sobie szperasz w internecie podczas odpoczynku po wachcie. Ja nie mogę "dogonić" wczorajszego dnia. Wciąż mam coś do zrobienia, a kiedy już mi się wydaje, że mam trochę czasu, to okazuje się, że jest np. 23.00 i oczy mi się kleją.
Czasami najtrudniej wpaść na rzeczy oczywiste - tak też jest w przypadku kolejnego periodyku dostępnego w sieci.
Chodzi mi o biuletyn Bractwa Mokrego Pokładu
"Prosto z pokładu" dostępny tutaj: http://www.nadbor.pwr.wroc.pl/cms/ind...&Itemid=76
Wstyd mi że wcześniej nie wpadłem na to aby umieścić tutaj ten link. Chociaż z drugiej strony zastanawiam się nad sensem umieszczania tutaj pewnych rzeczy - mam wrażenie jakbym pisał sam do siebie czy też 2,3 osób. W zasadzie można to załatwić na drodze mailowej, nie potrzeba do tego forum....
Witam.Napewno wiele osób czyta to forum i nie jeden jest Panu wdzięczny za te informacje,sam czasem dziwie się skąd Pan to wszystko bierze...Jak najbardziej jest sens.Pozdrawiam
Po wstępnej konsultacji z Teosem i uzyskaniu pozytywnej opinii o moim pomyśle, poddaję go zaopiniowaniu przez naszą społeczność.
Generalnie chodzi o stworzenie biblioteki, jako osobnego działu podlinkowanego w "nawigacji". Na tyle na ile umiem zbuduję i umieszczę na swoim serwerze "bibliotekę" w której będzie spis pozycji książkowych, map możliwych do pobrania na moim czy Teosa "chomiku" oraz linków np. takich jak powyższy. Z uwagi na prawa autorskie nie wszystko co mamy może być udostępnione do pobrania. Te książki mogą być wypożyczone. Szczegóły to już później. Jako, że jestem na miejscu łatwiej mi to będzie poprowadzić i aktualizować. Odciążę tym samym Apisa, bo i bez tego ma dużo pracy.
Co jakiś czas są informacje Teosa czy moje o zawartości na "chomikach" czy informacje o linkach do konkretnych pozycji. Giną one z czasem wśród innych tematów i są trudne do odnalezienia. Zgromadzenie ich w jednym miejscu pozwoli na natychmiastowy dostęp do aktualnej zawartości "biblioteki".
Proszę Apisa o informację o możliwości dodania odnośnika "biblioteka" np. po "najpopularniejsze" a przed "spisem treści" - oczywiście w momencie jak będzie akceptacja pomysłu i przygotuję stronę. Techniczne sprawy są do uzgodnienia już potem.
Proszę o odniesienie się do pomysłu bo czas raz to uporządkować aby praca, zwłaszcza Teosa,nie szła na marne. Wydaje mi się, że portal też zyska. Powstać może baza ciekawych i wartościowych materiałów.
Janusz
Bardzo, bardzo mi się ten pomysł podoba! Szkoda, że ja mam tylko (ubogą) wiedzę użytkowniczą, jeśli chodzi o komputery, więc siłą rzeczy mogę być tylko odbiorcą Waszej pracy.Macie mój ogromny szacunek!
Następne dwa fachowe czasopisma w języku naszych zachodnich sąsiadów:
"SCHIFFART HAFEN BAHN UND TECHNIK" http://www.schifffahrtundtechnik.de/f...fileadmin/
na tej stronie trzeba wejść do katalogów od "ausgabe2006" do "ausgabe2008" i pobrać archiwalne pdf-y.
Nie wiem czy wiecie że wydawnictwo Sigma-NOT udostępnia na swojej stronie bezpłatnie, wiele artykułów zamieszczonych w wydawanych przez to wydawnictwo periodykach takich np. jak "Gospodarka Wodna" http://www.sigma-not.pl/home.do
Żeby mieć dostęp do tych publikacji wystarczy się na stronie zarejestrować.
Kolejna bardzo ciekawa pozycja: http://www.hafen-zeitung.de/ czyli
Neuss Dusseldorfer Hafen Zeitung.
A u nas co ????
Pytanie retoryczne, odpowiedź wszyscy znamy ;-(
Jestem amatorem, ale uwielbiam żeglowac. Żałuję, że jest tak niewiele rodzimych czasopism w tym temacie... trzeba szukać zagranicznychpozycji lub pozostaje internet....
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies