O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Radio

Ostatnia aktualizacja 8 lat temu
Bosman JozefBosman JozefUżytkownik Użytkownik
Dodano 14 lat temu
Oba są bardzo zbliżone.To zależy do czego potrzebne jest świadectwo operatora.Jeśli na śródlądzie ,to wystarcza ten węższy ze 179 pytaniami.Ja bym uczył się tego z większą ilością pytań.Jest on poszerzoną wersja tego 35 stronicowego.Pozdrawiając ,życzę pomyślnego zdania tego egzaminu.
Józef Bosman Feliga
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 14 lat temu
Witaj,kolego.Gdzie zdajesz? Jeśli w Szczecinie,to pytania są pod tytułem "Świadectwo operatora radiotelefonisty VHF w służbie...' Ja zdawałem w październiku,kurs-lipa,egzamin jeszcze wieksza lipa.3 minuty i egzamin zdany :)
B
bolsssNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
witam koledzy jednak zdaje ten szerszy IWC ale dziekuje za rady pozdrawiam
B
bolsssNowicjusz Nowicjusz
Dodano 14 lat temu
i zdaje go w szczecinie 24 stycznia
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 13 lat temu
Przy okazji chciałbym ze swej strony dodać że w myśl obowiązujących przepisów kurs nie jest obowiązkowy. Wystarczy podejść do egzaminu i go zdać. Egzamin polega na odpowiedzi na pytania testowe, całość materiałów do ściągnięcia ze strony UKE. No i oczywiście za egzamin trzeba zapłacić, cennik również na stronie UKE.
mefiumefiuUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Studium Doskonalenia Kadr Oficerskich informuje, że w terminie 21-23.10.2011 będzie organizowany kurs OPERATORA URZĄDZEŃ RADIOWYCH VHF. Koszt: 350 zł. Rozpoczęcie o godzinie 9.00, zbiórka w holu SDKO (I PIĘTRO).

Termin egzaminu: 24.10 (poniedziałek), godz. 13.00, zbiórka pod salą 319 (trzecie piętro).

Aby przystąpić do egzaminu należy minimum dwa tygodnie przed sesją egzaminacyjną dokonać wpłaty na konto URZĘDU KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ w wysokości 105,- zł. Nr. konta podany we wniosku do UKE, w załączniku. Tel. kontaktowy w UKE: 091 421 53 36.

Wypełniony wniosek wraz z załącznikami (dowód wpłaty + dwa zdjęcia) należy składać w URZĘDZIE KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ (Al. Wyzwolenia 70, pok 505, tel. j/w)

Jeśli podany termin odpowiada Państwa oczekiwaniom, proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny w celu potwierdzenia uczestnictwa.

Pozdrawiam

Agnieszka Śmigielska, SDKO

Tel. (91) 48 09 715
marines33marines33Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Witam kolegów byłem 11.05.2012 na radiu w Poznaniu w delegaturze UKE. Egzamin bez problemów zdany(IWC) pytania banalne i wszystkie te które są w internecie nawet nie zmieniona kolejność odpowiedzi:) . Dla IWC podzielony na 3 działy po pięć pytań do działu i czas na to wszystko 30min czyli aż za dużo:) z każdego działu na pięć pytań trzy muszą być poprawne i egzamin bedzie zdany. Pozdrawiam i powodzenia.
W
WojtekNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Witam wszystkich jestem nowy na forum i zacznę od odgrzania kotleta.Mam pytanie odnośnie egzaminu na SRC,czy są organizowane takie egzaminy we Wrocławiu lub okolicach?
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Kolego Wojtek szanuje to że jesteś nowy na forum . Ale taka rada Myślenie nie boli i jest bezpłatne :) kolego profesor google czyni cuda .

wykaz egzaminów dla UKE .\

http://www.uke.go...plik=12284
W
WojtekNowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Kolego po co zaraz taka docinka.Szukałem (zbyt słabo najwyraźniej),więc zapytałem tutaj.
Dziękuje ci za zainteresowanie i odpowiedź :)
zbyszek1zbyszek1Użytkownik Użytkownik
Dodano 12 lat temu
Nie stresuj się. Fajnie, że zapytałeś i fajnie, że jesteś z nami.
Pozdrawiam Zbyszek
G
Nowicjusz Nowicjusz
Dodano 12 lat temu
Przepraszam to nie docinka tylko wiesz jak się jest Lwem Morsko-Rzecznym czy na odwrót czasami zamiast dymek prze uszy to pod deklem odbija :)
nie było napewno to złośliwe w twoją stronę .
tu masz jeszcze pytania i teściki .
Miłego wkuwania do egzaminu i powodzenia .

http://www.uke.go...dowej-4391

http://www.softst.../operator/
D
damjamjamPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 12 lat temu
I naprawdę nie ma się czego obawiać.Egzamin prosty,tak jak już chłopaki pisali w temacie po pięć pytań z losowych trzech działów-nie trzeba żadnego kursu za kilkaset złociszy odbębniać.Sam zdałem IWC pod koniec kwietnia w Opolu,choć przystawki DSC to na oczy nie widziałem ;)
B
bolo262Początkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 12 lat temu
Tak mimochodem z tego co wiem to na IWC nie ma pytań z przystawki DSC. Takie pytanie dochodzą dopiero kiedy zdajesz na SRC.
Pozdrawiam:)
Bogdan
Bogdan
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 12 lat temu

Cytat

damjamjam napisał(a):

zdałem IWC pod koniec kwietnia w Opolu...

Dokładnie 20.04 o 12.00 na Damrota.
Wynika z tego, że byliśmy razem na egzaminie :D Ja musiałem powtórnie zdawać na radio, gdyż moje uprawnienia zrobione przed laty w Szczecinie.... (resztę sobie dopowiedzcie). Niedawno z UKE przysłali mi świadectwo.
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
Edytowany przez Apis dnia 02.06.2013, 12 lat temu
D
Dodano 12 lat temu

Cytat

bolo262 napisał(a):

Tak mimochodem z tego co wiem to na IWC nie ma pytań z przystawki DSC. Takie pytanie dochodzą dopiero kiedy zdajesz na SRC.
Pozdrawiam:)
Bogdan

Były,były.Przecież wiem czego się uczyłem i z czego zdawałem. Do Apis:Szkoda,że nie mialem okazji poznać w końcu osobiście a może miałem ale nie miałem świadomości z kim rozmawiam :))
Dodano 12 lat temu
Byłem chyba najstarszy w grupie zdających: siwy zarost i jedyny w garniturze (granatowym), z krawatem... :D No i mimochodem wspomnę - jeden z kilku którzy zdali bezbłędnie ;)
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
D
Dodano 12 lat temu
No to z bezbłędnych było nas co najmniej dwóch:). Czy to pan mi wyjaśniał wątpliwości co do pytania o skanowanie kilku kanałów włącznie z szesnastką???
Dodano 12 lat temu
Raczej nie :D Trzymałem się na uboczu wielkich wydarzeń :D To ja miesiąc później :)

www.zegluga-rzeczna.pl/images/photoalbum/album_60/dsc_5740_2.jpg
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
D
Dodano 12 lat temu
No cóż pomyłka.Ale tamten pan też był pod krawatem. Pozdrawiam serdecznie.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.