Witam wszystkich czy ktoś posiada zapiski książki itp przygotowanie do egzaminu na sternika oczywiście niepotrzebne z góry wielkie dzięki za 3tyg będę w kraju jak by co to jestem na mailu tadeusz.ted110@gmail.com
We wrocławskim UŻŚ była do nabycia obszerna broszura opracowana przez nauczycieli z ZSZŻŚ. Zadzwońcie może ostały się jeszcze jakieś egzemplarze.Ewentualnie stare zeszyty z nawigacji i birstu :).Pozdrawiam
to na sternika trzeba zdawac egzamin?
pracuje u Holendra
mam teraz stopien voolmatrose
180dni plywania i wbijaja sternika
do tego trzeba zrobic dodatkowo kursy
czy ja cos zle rozumuje?
Witam, wybieram się niedługo do Wrocławia aby podjąć się egzaminu na sternika. Moze ktoś z tu obecnych zdawał niedawno we Wrocławiu (albo gdzieś indziej) i miałby ochotę podzielić się swoimi wrażeniami.
Ogólnie przyswoiłem wiedze dotyczącą znaków, sygnałów, trochę definicji i informacji o rzekach. Jednak ciągle myślę, że wiem za mało, jeśli ktoś nakierowałby na co zwrócić uwagę albo posiada jakieś materiały w pigułce to prosiłbym bardzo o info na priv albo tutaj. W internecie nic ciekawego nie ma, wcześniej zdawałem stermotorzystę to informacje się pokrywają tylko sternik posiada szersze uprawnienia w sensie, długość jednostki.
To jak koledzy, pochwalicie się jak to było w waszym przypadku.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies