Witajcie,
od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pomysł zebrania w jednym miejscu, w postaci elektronicznej, książek o tematyce ż.ś.
Temat zaczął się dla mnie w czasie rozmowy z pracownikiem biblioteki jednej z poznańskich wyższych uczelni. Szukałem wówczas "Locji rzecznej" - znalazłem, ale przy okazji okazało się że kilka egzemplarzy tej książki i wiele innych poszło na makulaturę. Podobno przepisy tak nakazują bibliotekom traktować książki które przez dłuższy czas nikt nie wypożycza !!!
Zastanawiam się nad zebraniem w jednym miejscu lub zorganizowaniu sytemu wymiany takich ksiązek.
Na razie sonduję sytuację, czy są zainteresowani takim pomysłem, może jakieś propozycje realizacji ?
Dzisiaj ruszam z Dusseldorfu do Rotterdamu, więc pewnie przez parę dni nie będę miał internetu, mam jednak nadzieję że po powrocie nie okaże się że mój głos był "głosem wołającego na puszczy" ????
Drogi Teosiu
Dość dawno temu w odpowiedzi na czyjś post, nie pamiętam czyj, dotyczący jakiejś książki, zaproponowałem coś podobnego. Jakoś nie znalazło to szerszego odzewu więc sprawa poszła w zapomnienie. Jestem jak najbardziej za i jeśli na coś się w tym przedsięwzięciu przydam - służę pomocą. Sam jestem w posiadaniu kilku, wydaje mi się ciekawych książek w wersji elektronicznej. Może rozważyć dołączenie do tego również filmów ... też mam kilka.
Pozdrawiam Cię i liczę na opinie kolegów.
Janusz
Witaj Janusz,
wygląda na to że tylko my jesteśmy zainteresowani tym tematem.
W związku z tym proponuję przejść na korespondencję mailową w celu uzgodnieniu szczegółów wymiany. Ja postaram się w najbliższym czasie przygotować listę tego co posiadam. Wszystkich pozostałych zainteresowanych wzajemną wymianą swoich zbiorów proszę o maile na netjan@wp.pl
Wybacz Teos. Nie zdążyłem. Pochwalam ideę. Nie wiem jednak co mieli byśmy archiwizować i jak by to mogło wyglądać. Napisałem do Ciebie również w tej sprawie PW. Powinieneś otrzymać tę wiadomość.
To Ty Adam wybacz mnie że Cię pominąłem, a przecież faktycznie napisałeś w tej sprawie PW. Jak przygotuję listę to Ci wyślę co posiadam i obgadamy szczegóły na maila.
Zastanawiam się nad opublikowaniem stanu mojej biblioteki w takiej postaci: http://spreadsheets.google.com/pub?ke...utput=html
Na początek wstawiłem kilka pozycji, ponieważ nie wiem jakie informacje byłyby jeszcze przydatne - w przyszłości uzupełnię - mam trochę więcej książek ;-))
kolumna "PDF" oznacza że mam książkę w tym formacie natomiast "papier" - że posiadam oryginał.
Z zainteresowaniem przeczytałem wątek. Również posiadam kilka pozycji; Julian Lambor ,,LOCJA RZECZNA'', Mieczysław Wróblewski ,,PORADNIK TEORII PROWADZENIA STATKU";
i jeszcze kilka innych. Chyba warto w jednym miejscu zebrać jak najwięcej materiałów. Pozdrawiam
Rysiu.Idea już się realizuje i to z bardzo dobrym skutkiem.Zajrzyj na forum "Zapraszam do chomika".Zapewne tam jak sadzę znajdą się i Twoje pozycje.Pozdrawiam
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies