Od kilku dni zawiadamiam wysyłając prywatne e-maile absolwentów naszych Szkół o Stowarzyszeniu i planowanym Zjeździe.
Wczoraj otrzymałem miły list od Prezesa Związku Polskich Armatorów Śródlądowych zrzeszającego aktualnie 36 prywatnych firm żeglugowych z całej Polski, pracujących na Odrze, Wiśle, a także za zachodnią granicą kraju
absowenta Techniku Żeglugi Śródlądowej z 1969 r. Zbigniewa Deniusza :
Cześć !!!
Miło mi , że pamiętasz i zawiadamiasz o wydarzeniach związanych ze szkołą.
Ja obecnie działam w związku armatorów
i mam mało czasu na jeszcze inną działalnośc. Prowadzę również dwie firmy
żeglugowe. Jednak spotykając się z innymi absolwentami mam dużo wiadomości
o Waszych działaniach. Ostatnio działaliśmy razem w sprawie przywrócenia
szkoły i Wrocławskiej Incjatywy Odrzańskiej. Każde działania dotyczące
rozwoju Żeglugi Śródlądowej popieram zawodowo, społecznie i prywatnie.
Spóbuję zorganizować sobie wolny czas na termin zjazdu i w nim uczestniczyć.
Jednocześnie o Stowarzyszeniu i zjeżdzie poinformuję innych absolwentów
szkoły do których mam namiary.
Pozdrawiam
Zbyszek Deniusz
Dostałem kolejny list e-mail od Dominika syna naszego poety i kolegi
kpt. Czesława Szarka :
Witam,
w imieniu Taty, ktory jest teraz na trasie pomiedzy
Szczecinem a Kozlem (chwilowo bez internetu),
przekazuje pozdrowienia. W zalaczeniu list do Was
wszystkich. Na pewno bylo by mu bardzo milo, gdyby
mozna go bylo zamiescic na stronie internetowej.
Pozdrawiam
Dominik
P.S. Dzieki za nr konta, w poniedzialek wysylam pieniazki.
Nasz Przyjaciel " Odrzak " postanowił wesprzeć Stowarzyszenie udziałem sponsorskim,
cytuję list Czesława :
Przez Skippera do Wszystkich.
Józku, po Naszej ostatniej rozmowie telefonicznej odnoszę wrażenie, że nachodzą Was chwile zwątpienia. Tobie, Koleżankom i Kolegom należą się słowa uznania, za to co zrobiliście i robicie w Naszej Wspólnej Sprawie. Życzę dalszych sukcesów.
" Trzymać Kurs "
Za sterem życia człowiek młody,
Pełen obawy czy podoła.
W praktykę przelać swoją wiedzę,
Nauki, którą dała Szkoła.
To właśnie teraz się okaże,
Czy procent dadzą lata szkoły?
Czy z lat młodzieńczych coś zostało?
Czy będzie syty i wesoły?
Jakąż to rolę grać im przyjdzie,
Sukcesu żądni z życia łowcy?
Co dzień przyniesie, laur czy dramat?
Czy to statyści czy fachowcy.
Lecz nie trać wiary, miej nadzieję,
Spróbuj się z życiem wziąć za bary.
Traktuj poważnie to wyzwanie,
Odpoczniesz kiedy będziesz stary.
P.S. Wiersz ten napisałem wiele lat temu. Zawarte w nim przesłanie znajduje godnego adresata w każdym z Was. Trzymać kurs...
Pozdrawiam
Czesław Szarek
Edytowany przez Monika dnia 02.04.2007, 18 lat temu
Moi Drodzy.
Chciałbym serdecznie podziękować, jak również pogratulować, wszystkim organizatorom Zjazdu za wkład i wysiłek, jaki włożyli w przygotowanie tak wspaniałej imprezy.
Składam szczególne podziękowania Kol. Rybickiemu i Kol. Toporowiczowi, za poświecenia swojego cennego czasu, którego mają tak nie wiele, a znaleźli go dla nas, abyśmy mogli po latach spotkać się i wspominać czas spędzony w naszej szkole.
Również serdecznie dziękuję Pani Irenie Talik, za książkę „ Zakończony Rejs „ Będzie ona zawsze przypominać nam, naszych nauczycieli i lata spędzone w Technikum Żeglugi Śródlądowej we Wrocławiu.
Dziękuję również, wszystkim naszym Kolegom, za stworzenie tak miłej atmosfery, jaka panowała na Zjeździe, bo to Wy byliście jego głównymi bohaterami.
Niech przyświeca nam motto:” BĄDŹMY WSZYSCY RAZEM „
Janusz T.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies