O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Nowoczesna sterówka

Ostatnia aktualizacja 16 lat temu
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 16 lat temu
Trafiłem na belgijskiej stronie na ciekawe zdjęcie:
www.binnenvaart.be/nl/opleidingen/images/poster%20stuurhut%20vera%20cruz.jpg
Jak Wam się podoba ?
marek56marek56Użytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
A gdzie koło sterowe ??? :-), Da się tym w ogóle pływać ? :-)
Dodano 16 lat temu
Niestety koła sterowego się nie stosuje na nowo budowanych jednostkach (pomijając oczywiście jachty, oldtimery itp)
Do sterowania służą te dwie dźwignie po lewej stronie, są to dźwignie autopilota, w każdej chwili w razie awarii autopilota można przejść na sterowanie "ręczne" do czego służą dźwignie w głębi obok ekranów radarowych. Natomiast gdy autopilot jest sprawny zawsze jest możliwość przejścia na ręczne sterowanie używając dźwigni od autopilota, stosuje się to przy wszelkiego rodzaju manewrach.
Czy da się tym pływać ?
Oczywiście że tak, pływam co prawda na trochę starszym statku ale z podobnym systemem sterowania i steruje się bardzo przyjemnie.
marek56marek56Użytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
Moje pytania oczywiście były żartem ale tym niemniej ma się takie wrażenie (przynajmniej ja mam), że czegoś brakuje - właśnie tego koła, chociaż małego, sprzęgniętego z elektroniką. Żeby było czym pokręcić :-).
Pozdrawiam
Marek Madura
Dodano 16 lat temu
Przepraszam, nie zwróciłem uwagi na uśmieszki ;-)
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.