O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

Plany modeli

Ostatnia aktualizacja 13 lat temu
M
marekperkowskiNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Witam wszystkich szanownych forumowiczów! Dawno temu ukończyłem ZSŻŚ we Wrocławiu. Teraz ze starych czasów zostały wspomnienia i kartonowe modelarstwo. Gdzie można zdobyć jakieś materiały dotyczące floty śródlądowej? Chciałbym mieć w kolekcji kilka jednostek "Wielkiej Szuwarowej", lecz nie można zdobyć planów modelarskich. trochę pamiętam z zajęć na stoczni - Jestem kadłubowcem - ale to było jednak dawno. Jeśli mógłby mi ktoś pomóc - będę wdzięczny. Co prawda dostałem zaproszenie ze stoczni wrocławskiej, ale niestety nie mogę się wybrać do Wrocławia. I chyba dość długo nie będę mógł tam zagościć. Szczególnie interesują mnie zestawy pchane - brałem udział przy budowie Muflonów.
Marek Perkowski
Tychy
m.perkowski5@chello.pl
TeosTeosAdministrator Administrator
Dodano 16 lat temu
Witam serdecznie kolegę modelarza ;-)
Mam trochę planów, pochodzących głównie ze starych numerów "Modelarza",
w Galerii Floty umieściłem plany pchacza Emperi wyprodukowanego w Polsce dla Francuzów:
http://zegluga.szympanstudio.pl/thumb...p?album=32
jest również H.P. Perkun
http://zegluga.szympanstudio.pl/thumb...p?album=63
Pozostałe plany mam w postaci papierowej, zastanawiam się nad
ich udostępnieniem w Galerii. Jutro jadę na barkę więc nie za bardzo mam czas na skanowanie, jak wrócę to może powalczę w wolnym czasie.
Jeżeli chodzi o pchacze to mam jeszcze plany "Łosia"
Pozdrawiam
Teos
M
marekperkowskiNowicjusz Nowicjusz
Dodano 16 lat temu
Dziękuje za odpowiedź! Emperi widziałem, ale nie interesuje mnie. Pewnie dlatego, że nie wykorzystane w Polsce :). Tak jak pisałem wcześniej - typowo krajowe :). Obejrzałem sobie dokładnie galerię floty rzecznej i zdjęcia - również zdjęcia modeli i przypomniały mi się wspaniałe modele w gablotach naszej Szkoły. Niestety z wielu powodów bawię się tylko "kartonami", ale przecież takim modelom niczego nie brakuje w wyglądzie. Pomysł z udostępnieniem takich materiałów w Galerii jest pomysłem dobrym. Chętnie wykorzystam!
Pozdrowienia!
tricitytricityNowicjusz Nowicjusz
Dodano 13 lat temu
Stareńki ten temat ale dla mnie zawsze świeży ."Emperi" ciekawy "Perkun" na pewno zostanie przeze mnie "zbudowany" .Plany "Łosia" to byłaby jednak perła kolekcji .Proszę napisać czy umieści je Pan w galerii ?
Pozdrawiam.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.