O nie! Gdzie jest JavaScript?
Twoja przeglądarka internetowa nie ma włączonej obsługi JavaScript lub nie obsługuje JavaScript. Proszę włączyć JavaScript w przeglądarce internetowej, aby poprawnie wyświetlić tę witrynę, lub zaktualizować do przeglądarki internetowej, która obsługuje JavaScript.

W ubiegłym tygodniu na Wiśle

Ostatnia aktualizacja 9 lat temu
januszbnjanuszbnDoświadczony użytkownik Doświadczony użytkownik
Dodano 16 lat temu
Będąc w ubiegłym tygodniu w Toruniu trafiłem na moment transportu kolejnego, zbudowanego w Płocku dla Holendrów, tankowca.

www.kanalgliwicki.net/apis/w1.jpg

www.kanalgliwicki.net/apis/w2.jpg

www.kanalgliwicki.net/apis/w3.jpg

www.kanalgliwicki.net/apis/w5.jpg

Chwilę potem zabrała mnie, płynąca do Wrocławia, "Rusałka" ...

www.kanalgliwicki.net/apis/w7.jpg

... i mogłem śledzić dalszą drogę zestawu. Muszę przyznać, że kluczenie całą szerokością rzeki, od brzegu do brzegu, wyglądało niezwykle. Po godzinie płynięcia tankowiec utknął na płyciźnie.

www.kanalgliwicki.net/apis/w6.jpg

Jakiś czas obserwowaliśmy bezskuteczne starania wydostania się pułapki ... zostali do następnego dnia. Rankiem czekając na śluzowanie w Czersku Polskim słyszeliśmy jak popłynęli.
SP2BZWSP2BZWUżytkownik Użytkownik
Dodano 16 lat temu
nie wiem gdzie umieścić "jaskółkę" ? linkl
Edytowany przez Apis dnia 06.01.2009, 16 lat temu
D
dziadek1077Użytkownik Użytkownik
Dodano 14 lat temu
Rozumiem, że głębokość farwateru była niewystarczająca? Na pierwszym zdjęciu widać czeroną pławę.
Andrzej
pozdrawiam z największej Łodzi w Polsce Wink
Andrzej
Edytowany przez dziadek1077 dnia 02.06.2010, 14 lat temu
S
SzygyUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Mam do kolegów pytanie odnośnie Torunia a nie chcąc zakładać nowego tematu, przykleję się tutaj. Otóż planując rejs z Torunia do Gdańska chciałbym się dowiedzieć czy w Toruniu znajduje się jakiś wygodny slip gdzie mógłbym zwodować bezpiecznie swoją łódź z przyczepy podłodziowej. Jeśli jest to bardzo proszę o w miarę dokładne namiary, może nawet z pozycją GPS z Google Earth.
K
kaczor_gUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
są dwa miejsca (były w 2009 ) jeden poniżej ostatniego mostu , a następne w Porcie Drzewnym (koło Szkoły Wyższej Ojca R.)
Jest jeszcze port RZGW i stocznia - można zadzownić i zapytać miejscowy nadzór wodny - powinni coś doradzić
Zastrzegam, widziałem slip, ale nic nie wodowałem.
wklimczakwklimczakUżytkownik Użytkownik
Dodano 13 lat temu
Potwierdzam wymienione wyżej miejsca. W Porcie Drzewnym wodowałem klika lat temu Maka 666, jednakże właściciel slipu nie do końca był życzliwy obcym. W ubiegłym roku wszedłem do Portu, przy slipie duży kompleks wypoczynkowy, oczywiście mniejszy od imperium. Slip przy Bulwarze Filadelfijskim wyglądał bardzo zachęcająco w pobliżu jest Żeglarski Klub Akademicki, więc łatwiej o ewentualną życzliwą pomoc.
Pozdrawiam- Włodek.
RobertMRobertMPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 9 lat temu
Którą drogą wodną dokładnie popłynęła ta duża barka do Holandii ? czyżby przez kanał Bydgoski i Noteć ? czy do Gdańska i morzem ?

Drugie pytanie:czy jest możliwe przepuszczanie takich dużych obiektów przez jazy,gdyby nie mieściły się w śluzach i czy były już takie przypadki ?

Pozdrawiam

robert
ApisApisSuper administrator Super administrator
Dodano 9 lat temu
1. Oczywiście do Gdańska i morzem
2. Nie, choć bywały wyjątki jednak nie dotyczące tak dużych obiektów: http://www.zeglug...cle_id=259
Andrzej 'Apis' Podgórski
---
Jeśli wydaje ci się, że wiesz wszystko - masz rację: wydaje ci się...
RobertMRobertMPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 9 lat temu
Dzięki za odpowiedź.
S
SzaflikPoczątkujący użytkownik Początkujący użytkownik
Dodano 9 lat temu
Kanałem Bydgoskim i Notecią...OMG :DDDD
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum.
możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum.