Potwierdzam wymienione wyżej miejsca. W Porcie Drzewnym wodowałem klika lat temu Maka 666, jednakże właściciel slipu nie do końca był życzliwy obcym. W ubiegłym roku wszedłem do Portu, przy slipie duży kompleks wypoczynkowy, oczywiście mniejszy od imperium. Slip przy Bulwarze Filadelfijskim wyglądał bardzo zachęcająco w pobliżu jest Żeglarski Klub Akademicki, więc łatwiej o ewentualną życzliwą pomoc.
Pozdrawiam- Włodek.
są dwa miejsca (były w 2009 ) jeden poniżej ostatniego mostu , a następne w Porcie Drzewnym (koło Szkoły Wyższej Ojca R.)
Jest jeszcze port RZGW i stocznia - można zadzownić i zapytać miejscowy nadzór wodny - powinni coś doradzić
Zastrzegam, widziałem slip, ale nic nie wodowałem.
Mam do kolegów pytanie odnośnie Torunia a nie chcąc zakładać nowego tematu, przykleję się tutaj. Otóż planując rejs z Torunia do Gdańska chciałbym się dowiedzieć czy w Toruniu znajduje się jakiś wygodny slip gdzie mógłbym zwodować bezpiecznie swoją łódź z przyczepy podłodziowej. Jeśli jest to bardzo proszę o w miarę dokładne namiary, może nawet z pozycją GPS z Google Earth.
Będąc w ubiegłym tygodniu w Toruniu trafiłem na moment transportu kolejnego, zbudowanego w Płocku dla Holendrów, tankowca.
Chwilę potem zabrała mnie, płynąca do Wrocławia, "Rusałka" ...
... i mogłem śledzić dalszą drogę zestawu. Muszę przyznać, że kluczenie całą szerokością rzeki, od brzegu do brzegu, wyglądało niezwykle. Po godzinie płynięcia tankowiec utknął na płyciźnie.
Jakiś czas obserwowaliśmy bezskuteczne starania wydostania się pułapki ... zostali do następnego dnia. Rankiem czekając na śluzowanie w Czersku Polskim słyszeliśmy jak popłynęli.
możesz przeglądać wszystkie wątki dyskusji na tym forum. możesz rozpocząć nowy wątek dyskusji na tym forum. nie możesz odpowiadać na posty w tym wątku dyskusji. nie możesz rozpocząć ankietę na tym forum. nie możesz dodawać załączniki w tym forum. nie możesz pobierać załączniki na tym forum.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na nasze ustawienia prywatności i rozumiesz, że używamy plików cookies. Niektóre pliki cookie mogły już zostać ustawione.
Kliknij przycisk `Akceptuję`, aby ukryć ten pasek. Jeśli będziesz nadal korzystać z witryny bez podjęcia żadnych działań, założymy, że i tak zgadzasz się z naszą polityką prywatności. Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies